Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért kevesli a...

Sok ember miért kevesli a fizetését, amikor a munkája nem is ér többet?

Figyelt kérdés

Sok embert ismerek, aki állandóan a fizetésére panaszkodik, amikor alig dolgoznak, a munkájukat csak ímmel-ámmal végzik, és abszolút semmi ambíciójuk nincs előrelépés vagy saját maguk továbbfejlesztése felé. Nem beszélve róla, hogy olyan munkát végeznek, amit gyakorlatilag bárki meg tudna csinálni.

És ne gondoljátok, hogy én a magas lóról beszélek, nekem sincs baromi jól fizető, fontos munkám. Egy irodában dokumentálok egész nap, és így keresek 100 ezer forintot. Nem is keveslem, mert ez a munka ennyit ér. Bezzeg a kollégáim állandóan panaszkodnak a fizetéstől kezdve a munka mennyiségére (közben persze épp nagyban kávéznak és beszélgetnek). Ti nem tapasztaljátok ezt? Miért elégedetlenek mindig az emberek?

2016. ápr. 21. 19:04
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Ja, és még annyit, hogy az hogy most megélsz 100 ezerből, nem jelenti azt, hogy ez elég lesz neked hosszútávon is. Ok, örökölted a lakást, de ha elromlik valami, azonnal tudod zsebből pótolni? Ha 20 év múlva már rettenetes állapotban lesz, lesz 3-4 milliód felújítani? Ha gyerekeket akarsz, és mondjuk a párod is ennyit keres, te elmész gyesre, a kieső bevételnek megfelelő összeget össze fogjátok tudni gyűjteni addig? Ha nagyobb lakásra lesz szükségetek a gyerek(ek) miatt? Ha a gyerek egyetemre akar menni, akkor tudod majd anyagilag támogatni? Nyugdíjas korodra lesz annyi megtakarításod, hogy ha az állami nyugdíjrendszer összeomlik, te akkor is megélsz majd?

Mert természetesen én is megvagyok havi 100-nál kevesebből, de ezek csak a folyó kiadások, ennek többszörösére van szükségem hosszútávon.

2016. ápr. 22. 08:13
 32/44 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy én nem tanulok semmit? Munka mellett levelező szakra járok, plusz a nyelvvizsgára készülök. Pont az volt a lényege a kérdésnek, hogy miért elégedetlenkedik az a fizetésével, akinek a munkáját bárki meg tudná csinálni, csak egy kicsit eltértünk az eredeti témától. Én most elégedett vagyok a fizetésemmel, mert adatrögzítésért nem is érdemlek többet. Ha fontosabb munkám lesz, azért örülnék a jobb fizetésnek. A tanulás, vagy szakma megszerzése mindenki előtt nyitva áll, de takarítóként, eladóként, adatrögzítőként szerintem nem reális több százezres fizetést elvárni.
2016. ápr. 22. 08:38
 33/44 anonim ***** válasza:
67%
És szerinted miből finanszíroznád a nyelvvizsgát meg a levelező képzést, ha nem lenne a lakásod, így lakást kellene bérelned? Te pontosan azokkal vagy egy anyagi szinten, akiknek 100 ezer + albérleti díj a bérük, ami mondjuk Pesten 180 ezer, vidéken attól függ hol. Ha 100 ezret keresnél, úgy hogy nincs semmi vagyonod, akkor nagy eséllyel meg sem tudnál egyedül élni, valószínűleg másodállást vállalnál, hogy legyen hol laknod és ne éhezz, cserébe nem lenne időd tanulni sem.
2016. ápr. 22. 09:15
 34/44 A kérdező kommentje:
De akkor nem egyedül laknék, és 50 000 forintból egy szoba ára rezsivel együtt kijön, ezt itt is többen leírták. Szóval csak kényelmi szempontból vagyok előrébb, anyagilag nem. Mindegy egyébként, nem vitatkozni akarok, csak nem értem tényleg ezt az állandó elégedetlenkedést. Aki nem tud megélni a fizetéséből, tegyen érte hogy többet keressen, de ne panaszkodjon, mert azzal nem sokat ér. Plusz csak a saját életét keseríti meg vele.
2016. ápr. 22. 09:32
 35/44 anonim ***** válasza:
Érettségi után nem mentem egyből egyetemre két évet dolgoztam hasonló területen. Ez 2004-2006 között volt és akkor is pontosan ennyi volt a fizetésem, mint neked. Szóval 12 éve egy pályakezdő, sima érettségivel rendelkező is megkeresett ennyit. Azért durva, hogy ez neked teljesen jó fizetés. Persze nem könnyű manapság, de azért beláthatnád, hogy miért elégedetlenek a munkatársaid.
2016. ápr. 22. 09:36
 36/44 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, annyian írtuk már... HA TE élnél idegenekkel 10 m2-en, amire a fél fizetésed rámegy, TE is elégedetlen lennél! Attól még, lehet, hogy a másik is tanul munka mellett, hogy MAJD egyszer többet keressen, de JELEN helyzetében marhára van oka panaszkodni! Ezen mit nem értesz?

És mi az, hogy a munkája nem ér annyit?? Van elképzelésed, hogy ha a kukások nem takarítanák az utcákat, 1 hét alatt mennyi undorító, fertőző szemét gyűlne össze? Ha mindenki ilyen nagyon okosan tanulna, mint pl. Te, ki szedné össze a szemetet? 3 diplomával szaladnál csatornát tisztítani? Nem hiszem... Nehogy már, ne érdemeljen meg az a szerencsétlen akkora fizetést, amennyiből kényelmesen, nem vegetálva (!) leéli az életét. Mert lehet, hogy nem tanult plusz 4 évet, de ledolgozik 40-et, hóban, fagyban, 40 fokban, megalázva. Én eddig türelmes voltam, mert korrekten válaszoltál végig, de az utolsó hozzászólásod kiverte a biztosítékot. A takarító munkája nem ér annyit...röhej!

2016. ápr. 22. 09:58
 37/44 A kérdező kommentje:
Pedig a munkaerőpiacon nem ér annyit a munkája, mert ezer másik tudja helyettesíteni. És ahogy már korábban is írtam, ettől nem lesz emberileg kevésbé értékes, én ugyanúgy becsülöm a takarítót, ahogy a bolti eladót is. Apukám például buszsofőr, és emellett nagyon okos, művelt ember. De azért egy mérnök, vagy akár egy jó villanyszerelő, vagy bármilyen más szakember és egy takarító munkáját nem lehet ugyanúgy díjazni, mert az egyik egyedi tudás, szakértelmet igényel, a másik pedig sima betanított munka.
2016. ápr. 22. 10:25
 38/44 anonim ***** válasza:
71%
Te azt nem érted kérdező, hogy oké, hogy vannak emberek, akikből nagyon kevés van, nem terem úgy a fán és megfizetik érte, hanem hogy az összes többi ember nem keres annyit, hogy legalább alap szinten élni tudjon. Mert minden ember, minden egyes munka megér annyit, akármilyen pótolható is, hogy legalább az alapszínvonalat fenn tudja tartani (legyen tető a feje felett, számlákat tudja fizetni és legyen mit enni, tudjon tisztálkodni, ruházkodni normál szinten). És ez az, amit a 100.000 Ft vagy az alatti fizetésből nem igen lehet finanszírozni! Te ezt nem érted! Te sem tudnád, ha nem lenne a feneked alatt ingyen egy lakás! Akkor te is kénytelen lennél mással lakni, mert egyedül nem tudnád fenntartani!
2016. ápr. 22. 10:48
 39/44 A kérdező kommentje:

De tényleg zárjuk le a vitát, úgysem fogjuk tudni egymást meggyőzni a saját igazunkról. Mindenki más, és mindenki helyzete más, maradjunk ennyiben.

Köszönöm szépen egyébként mindenkinek a sok normális választ, én is meglepődtem, hogy milyen normális hangnemben, személyeskedés nélkül meg tudtuk vitatni a témát. :)

2016. ápr. 22. 10:53
 40/44 A kérdező kommentje:
Plusz nem támadásból írtam ki a kérdést, csak kíváncsiságból, szóval ne vegye senki magára!
2016. ápr. 22. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!