Sok ember miért kevesli a fizetését, amikor a munkája nem is ér többet?
Sok embert ismerek, aki állandóan a fizetésére panaszkodik, amikor alig dolgoznak, a munkájukat csak ímmel-ámmal végzik, és abszolút semmi ambíciójuk nincs előrelépés vagy saját maguk továbbfejlesztése felé. Nem beszélve róla, hogy olyan munkát végeznek, amit gyakorlatilag bárki meg tudna csinálni.
És ne gondoljátok, hogy én a magas lóról beszélek, nekem sincs baromi jól fizető, fontos munkám. Egy irodában dokumentálok egész nap, és így keresek 100 ezer forintot. Nem is keveslem, mert ez a munka ennyit ér. Bezzeg a kollégáim állandóan panaszkodnak a fizetéstől kezdve a munka mennyiségére (közben persze épp nagyban kávéznak és beszélgetnek). Ti nem tapasztaljátok ezt? Miért elégedetlenek mindig az emberek?
Kerdezo:
Egy alberlet rezsivel egyutt legbaratibb helyeken kb 70e Ft. Ez az alja..
Tehat ha nem lenne lakasod akkor a jelenlegi korulmenyeid szerint maradna 30e Ft-d kajat,tisztitoszert, kozmetikumokat venni, ruhat, varatlan kiadasokat allni, felre tenni..
Remelem latod, h meg is valaszoltad, 2016-ban az elethez 100e Ft siralmas..
Oke, szobat berelsz, akkor kb 60e-d marad... Vegul is vegetalni mint egy amoba..ugy megoldhato..ez Neked elet?!
Ha netan beteg leszel es el kell koltened havi 10e-t gyogyszerre?
Ha netan veget er varatlanul a munkaviszonyod? Kovetkezo honapban kukazni szeretned a kajat? Csak mert nem mindenki tud haza menni anyuhoz apuhoz l, h most akkor jottem segitsegert.
Kicsit naiv a latasmodod es egysiku.. Nem sertesbol. De ha mar filozofalsz ilyen dolgokon akkor orobald meg realisabban tavolabbrol szemlelni ne ugy mint egy szemellenzos paci..
En nem ennyit keresek hanem sokszorosat es megis felmerul bennem ez a kerdes. Vagyis tobb is. Neha elgondolkozom megerdemlem-e azt a penzt amit keresek es mindig megnyugtatom magam, hogy a sokszorosat hozom a cegnek, szoval megerdemlem. Illetve azon is gondolkozom, hogy lehet megelni kis fizetesekbol es siralmas higy ilyen letezik, mikozben sokan meg dozsolnek. De hat kapitalizmus van.. Idosebb embereket megertem, gyorsul a vilag es nem tudjak kovetni azt, de mikor egy fiatal ilyen kerdest tesz fel..ilyenkor realizalodik bennem, hogy nem hiaba vannak elnyomhato emberek, reszben maguknak koszonhetik :(
Kedves kérdező!
Azt írtad, hogy 50.000 Ft a rezsid, 10.000 Ft-ból megoldod a szórakozást és 30.000 Ft a többi, vagyis marad 10.000 Ft-od. Akkor most adj hozzá még 50.000 Ft-ot, amibe az kerülne, hogy nincs saját lakásod, hanem fizetned kéne egyet! Ja, mínusz 40.000 Ft-ba vagy és nincs megtakarításod! Na, érted már???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!