Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért kevesli a...

Sok ember miért kevesli a fizetését, amikor a munkája nem is ér többet?

Figyelt kérdés

Sok embert ismerek, aki állandóan a fizetésére panaszkodik, amikor alig dolgoznak, a munkájukat csak ímmel-ámmal végzik, és abszolút semmi ambíciójuk nincs előrelépés vagy saját maguk továbbfejlesztése felé. Nem beszélve róla, hogy olyan munkát végeznek, amit gyakorlatilag bárki meg tudna csinálni.

És ne gondoljátok, hogy én a magas lóról beszélek, nekem sincs baromi jól fizető, fontos munkám. Egy irodában dokumentálok egész nap, és így keresek 100 ezer forintot. Nem is keveslem, mert ez a munka ennyit ér. Bezzeg a kollégáim állandóan panaszkodnak a fizetéstől kezdve a munka mennyiségére (közben persze épp nagyban kávéznak és beszélgetnek). Ti nem tapasztaljátok ezt? Miért elégedetlenek mindig az emberek?

2016. ápr. 21. 19:04
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
51%
Jaj kérdező, bocsáss meg, de hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Egy saját lakás nem kis előny! Nem mondom, hogy százezrek irigyelnek az élretszínvonaladért, de így azért sokkal könnyebb kijönni ennyiből. Nyilván nem feleződik a rezsid, de nem is kell hallgatnod más, idegen ember hülyeségeit. Pl. fogadhatnál Te is valakit 50 rongyért lakótársnak, akkor kb. semmire nem kellene költened, de nem teszed. Azért nem teszed, mert megteheted! Aki egy albérlet szobájára fizeti a fizetése felét, mert rákényszerül...az kicsit más tészta. Egy saját albérletet pedig ennyiből nem lehet fenntartani. Tehát nagyon nagyon ködben vagy, ha azt gondolod ez egy kis előnyöcske Neked. Nem ismerem a munkatársaid helyzetét, és tudom, hogy sokan nyávognak ok nélkül, de sokan nagyon is okkal nyávognak. De lépj be a cipőjükbe, keress albit 100-ból, tartsd fenn magad. Egy próbát tehetsz, mert a jó hír számodra, hogy bármikor visszaléphetsz az életedbe. A rossz hír a "nyavajgósoknak", hogy Ők ezt nem tehetik meg.
2016. ápr. 21. 20:44
 22/44 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam a lakótárson, csak a párom nem örülne neki, mert akkor nem tudná hétvégén bármikor meglátogatni. Ő pedig egyelőre nem tud ideköltözni, mert máshova köti a munka és az egyetem. Ha ideköltözik, kettőnk fizetéséből még könnyebben fogunk majd élni. Tudom egyébként, hogy nagyon nagy szerencsém van a lakással, mindig hálás leszek a nagymamámnak, hogy rám hagyta, és tudom hogy emiatt nagy előnnyel indulok sok emberrel szemben. Kényelmi szempontból tényleg össze sem hasonlítható egy albérlettel, de anyagilag kb ugyanott vagyok. A lakás rezsije kb havonta 50 000 Ft, ugyanennyi pénzből már egy albérlet rád eső része, és a rezsihányad is kijön. Ezért írtam hogy nem marad több pénzem, mint az átlagnak.
2016. ápr. 21. 20:55
 23/44 anonim ***** válasza:
68%
Milyen lakás az, aminek a rezsije egy főre 50 ezer Ft? Ha naponta hatszor teleengeded a fürdőkádat még akkor is sok. Mellesleg ha a maradék 50-ből még félre is tudsz rakni, akkor minden elismerésem.
2016. ápr. 21. 21:09
 24/44 anonim ***** válasza:
64%
Azért nem nagyon motiválja az embert az, hogy a fizetése a létminimumra sem elég.
2016. ápr. 21. 21:12
 25/44 anonim ***** válasza:
100%
A rezsid tényleg sok, nekünk (ketten élünk 54 m2-en) 30-ból kijön. (télen is, mert általány gázt fizetünk és nyáron elenyészőt használunk) És bár reálisan nézve, valóban maradhat ugyanannyi pénzed, de az életminőséged messze nem olyan így, hogy egyedül élsz, mintha vadidegenekkel tennéd és magyarázkodnod kéne, hogy mikor, ki jön fel hozzád, te vetted-e a pöttyös rudit ami lejárt, vagy, hogy miért vagy még mindig bent a fürdőben. Ez egy bizonyos korig, koliban elmegy, a szomorú az, hogy felnőtt, érett emberek is kénytelenek így élni, és az már nagyon nem móka.
2016. ápr. 21. 21:20
 26/44 A kérdező kommentje:
Viszonylag nagy, és régi, ezért a szigetelése nem az igazi. Főleg a fűtés dobja meg, még így is, hogy minden hónapban általányt fizetek. Plusz ebbe benne van az internet, a tv, és a telefon is. A kaja és tisztálkodási szerek kijönnek kb 30 000 forintból, ruhára, kozmetikai szerekre, szórakozásra mondjuk számoljunk havi 10 ezret, munkába gyalog járok, így az ingyen van, szóval általában egy 10-est félre tudok tenni. Nem minden hónapban, de legtöbbször. Abban mondjuk egyetértek, hogy előre tervezni, gyűjtögetni lakásra, felújításra nem sokat lehet ebből a pénzből, a gyerekvállalásról nem is beszélve, de általában azt nem is egyedül tervezi az ember. Két fizetésből azért sokkal jobban lehet gazdálkodni.
2016. ápr. 21. 21:23
 27/44 anonim ***** válasza:
69%
Nagyjából értem mire gondolsz.. Az én munkám irodai(nem adminisztráció), nem igényel diplomát, bár eléggé összetett, de ha kicsit értelmesebb vagy megtanulható. 160.000Ft-ot keresünk, de a munkatársaim szerint min. 300.000Ft -ot kellene fizetni ezért a munkáért. Szerintem azért ez túlzás.
2016. ápr. 21. 21:48
 28/44 anonim ***** válasza:
76%

Kerdezo:

Egy alberlet rezsivel egyutt legbaratibb helyeken kb 70e Ft. Ez az alja..

Tehat ha nem lenne lakasod akkor a jelenlegi korulmenyeid szerint maradna 30e Ft-d kajat,tisztitoszert, kozmetikumokat venni, ruhat, varatlan kiadasokat allni, felre tenni..

Remelem latod, h meg is valaszoltad, 2016-ban az elethez 100e Ft siralmas..

Oke, szobat berelsz, akkor kb 60e-d marad... Vegul is vegetalni mint egy amoba..ugy megoldhato..ez Neked elet?!

Ha netan beteg leszel es el kell koltened havi 10e-t gyogyszerre?

Ha netan veget er varatlanul a munkaviszonyod? Kovetkezo honapban kukazni szeretned a kajat? Csak mert nem mindenki tud haza menni anyuhoz apuhoz l, h most akkor jottem segitsegert.

Kicsit naiv a latasmodod es egysiku.. Nem sertesbol. De ha mar filozofalsz ilyen dolgokon akkor orobald meg realisabban tavolabbrol szemlelni ne ugy mint egy szemellenzos paci..

En nem ennyit keresek hanem sokszorosat es megis felmerul bennem ez a kerdes. Vagyis tobb is. Neha elgondolkozom megerdemlem-e azt a penzt amit keresek es mindig megnyugtatom magam, hogy a sokszorosat hozom a cegnek, szoval megerdemlem. Illetve azon is gondolkozom, hogy lehet megelni kis fizetesekbol es siralmas higy ilyen letezik, mikozben sokan meg dozsolnek. De hat kapitalizmus van.. Idosebb embereket megertem, gyorsul a vilag es nem tudjak kovetni azt, de mikor egy fiatal ilyen kerdest tesz fel..ilyenkor realizalodik bennem, hogy nem hiaba vannak elnyomhato emberek, reszben maguknak koszonhetik :(

2016. ápr. 22. 07:05
 29/44 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Azt írtad, hogy 50.000 Ft a rezsid, 10.000 Ft-ból megoldod a szórakozást és 30.000 Ft a többi, vagyis marad 10.000 Ft-od. Akkor most adj hozzá még 50.000 Ft-ot, amibe az kerülne, hogy nincs saját lakásod, hanem fizetned kéne egyet! Ja, mínusz 40.000 Ft-ba vagy és nincs megtakarításod! Na, érted már???

2016. ápr. 22. 07:48
 30/44 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy rossz hozzáállás egy 100 ezres fizetéssel elégedettnek lenni, mint folyton panaszkodni, és nem tenni semmit a jobb fizetésért. Ugyanis amíg ennyire elégedett vagy, te sem teszel magadért semmit.
2016. ápr. 22. 08:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!