Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért kevesli a...

Sok ember miért kevesli a fizetését, amikor a munkája nem is ér többet?

Figyelt kérdés

Sok embert ismerek, aki állandóan a fizetésére panaszkodik, amikor alig dolgoznak, a munkájukat csak ímmel-ámmal végzik, és abszolút semmi ambíciójuk nincs előrelépés vagy saját maguk továbbfejlesztése felé. Nem beszélve róla, hogy olyan munkát végeznek, amit gyakorlatilag bárki meg tudna csinálni.

És ne gondoljátok, hogy én a magas lóról beszélek, nekem sincs baromi jól fizető, fontos munkám. Egy irodában dokumentálok egész nap, és így keresek 100 ezer forintot. Nem is keveslem, mert ez a munka ennyit ér. Bezzeg a kollégáim állandóan panaszkodnak a fizetéstől kezdve a munka mennyiségére (közben persze épp nagyban kávéznak és beszélgetnek). Ti nem tapasztaljátok ezt? Miért elégedetlenek mindig az emberek?

2016. ápr. 21. 19:04
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
55%
A magyarok 40% létminimum alatt él.
2016. ápr. 21. 19:58
 12/44 A kérdező kommentje:
Én egész jól megélek a fizetésemből, nem luxuskörülmények között, de mindenre futja. Még kisebb belföldi utazásokra is tudok félrerakni belőle. Ezért nem értem miért nem tud valaki ennyiből megélni. Például mit lehet hetente 30000 forintért vásárolni? Több tagú családról van szó?
2016. ápr. 21. 20:01
 13/44 anonim ***** válasza:
56%
Akinél van víz, gáz, áram és össze tud dobni egy vasárnapi ebédet, az már legyen elégedett és fogja be a száját? Nekem a párom egész jól keres, abból ezekre mind futja, de attól még elmegyek én is dolgozni, mert van igényünk a szórakozásra, az utazásra, néha 1-2 új ruhára... Nyilván nincs mindenkinek szüksége Prada táskára meg a8-as Audira, de szerintem nagyon szomorú ha valaki úgy érzi annyit sem érdemel, hogy évente egyszer elutazzon egy szép helyre például.
2016. ápr. 21. 20:10
 14/44 A kérdező kommentje:
De épp ez az, hogy azt is ki lehet hozni belőle. Egy Balaton melletti nyaralás kijön egy hétre kb 50 forintból fejenként. Ezt szerintem mindenki ki tudja gazdálkodni egy év alatt. Vagy egy mozi, étterem (olcsóbb kategóriás) alkalmanként max 2000 forintba kerül. Azért szerintem ez szintén belefér havi pár alkalommal. Nem beszélve a házi bulikról, baráti összejövetelekről, amik gyakorlatilag ingyen vannak.
2016. ápr. 21. 20:16
 15/44 anonim ***** válasza:
64%
Én is csatlakozom a "100 ezresek" csoportjához. Ennyi pénzből anyámmal kell élnem, ha szeretnék jövőt. Mert tudnék bérelni egy szobát (nem lakást, szobát!) 45-50 ezerért, de úgy félretenni nem tudnék egy forintot se. De nem nyavajgok, mert van diplomám, azzal többet keresnék, csak annak is ára van, pl. hogy dupla annyit kellene güriznem, nem becsülnének és káros lenne az egészségemre is. (sugárhatás) Így ez az én döntésem, de azért elszomorít, hogy se most, se a szakmámban nem kapnék egy tisztességes fizetést. Nem sok nullásra gondolok, csupán annyira, hogy kitudjak fizetni egy kis garzont, a rezsit, a havi ételt, bérletet és félretehessek mondjuk 10 ezret havonta. Ezért ne kelljen a sugártól félnem, és 3 műszakban dolgozni 40+ órát. Egyszerűen a fizetések nincsenek a piachoz igazítva, ezért a "nyugat láz". Amit pedig itt valaki ír, egyszerű hazugság. Ha a leggagyibb munkát nézzük is. Szobalány itthon: 130 ezer, sok órával. Ennyiből bérel egy szobát, kifizeti a rezsit, bérletet, ételt és félretesz mondjuk 20 ezret. Ugyanez a híres nyugaton: átszámolva 500 ezret kap, amiből, ha mindent kifizet, tisztán félretesz 100-at. Persze ott is idegenekkel nyomorog, de az albérleti árak miatt ez itt se lenne másképp. Az, hogy 5x annyi... hát a lakás, bár már az se 5x. Amikor kint éltem mindennap sushit ettem, a kedvencemet, mert olcsóbb volt, mint itt. De a többi élelmiszer sincs távol a mienktől, a rezsiről ne is beszéljünk.
2016. ápr. 21. 20:17
 16/44 anonim ***** válasza:
68%
Ismerek pár embert, aki kb ennyit keres, de azt még senki sem mondta, hogy ebből kényelmesen meg tud élni, pláne félretenni! Nem tudom, hogy csinálod, de ez sajnos elég kevés. Ketten vagyunk, így költünk el hétvégenként 20-30 ezer Ft a boltban, mert igyekszünk egészséges ételeket enni, nem veszünk silány minőséget, mindig van itthon zöldség, gyümölcs, nassolnivaló. Ha pl erről le kellene mondanom, én is elégedetlen lennék.
2016. ápr. 21. 20:19
 17/44 anonim ***** válasza:
64%
Ennek két összetevője van, sok ember azt hiszi hogy övé a világ legfontosabb és legnehezebb munkája, lásd első válaszoló, pedig a világ legkönnyebb munkája az övé. A másik összetevő hogy az emberek nem tudnak bánni a pénzzel. Nettó 100-ből röhögve meg lehet élni hogyha az embernek nincsenek irreális igényei.
2016. ápr. 21. 20:30
 18/44 anonim ***** válasza:
54%

Kedves kérdező, azért ha te kényelmesen meg tudsz élni 100.000 Ft-ból, akkor gratulálok neked, csak kérdezem én, hogy pl. lakásod van? Úgy értem, amit te fizetsz? Akár albérletet, akár törlesztőt, vagy csak a hátsód alá nyomtak egyet? Mert mondjuk egy albérlet, vagy lakáshitel egy nagyon egyszerű, alapból leugrik 30-40.000 Ft és akkor még nem fizettél áramszámlát, vízszámlát, gázszámlát, nem fizettél biztosítást, nem vettél semmit a boltban, tisztálkodó és mosószert sem vásároltál, nem vetted meg a havi bérletedet, amivel mondjuk dolgozni jársz (és amit utólag fizetnek ki), ja, és kérdezem, gyereked van?

Na, ha ezt mind összeszámolod, bizony 100.000 Ft-ot már a felénél elköltöttél...

2016. ápr. 21. 20:31
 19/44 A kérdező kommentje:
Annyi előnyöm van, hogy én örököltem egy lakást, szóval albérleti díjat nem fizetnem. Na meg kis étvágyú nő létemre kajára se költök sokat. Viszont én egyedül élek, így a rezsiköltség sem feleződik, szóval összeségében nem hiszem hogy több pénzem maradna, mint az átlagnak. Igyekszem spórolni, hogy jusson is, maradjon is mindenre, és én most tényleg elégedettnek érzem magam a jelenlegi életszínvonalammal. Persze, lehetne több a pénz egy kicsit, de így is elég jól megélek.
2016. ápr. 21. 20:31
 20/44 anonim ***** válasza:
75%
Hát elég nagy baj, ha 2016-ban ott tartunk, hogy valaki elégedett a 100 ezer Ft-os fizetésével, és szerinte nem is ér a munkája többet. Ezzel a mentalitással érjük el, hogy az átlagembert soha nem fogják normálisan megfizetni ebben az országban.
2016. ápr. 21. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!