Sok ember miért kevesli a fizetését, amikor a munkája nem is ér többet?
Sok embert ismerek, aki állandóan a fizetésére panaszkodik, amikor alig dolgoznak, a munkájukat csak ímmel-ámmal végzik, és abszolút semmi ambíciójuk nincs előrelépés vagy saját maguk továbbfejlesztése felé. Nem beszélve róla, hogy olyan munkát végeznek, amit gyakorlatilag bárki meg tudna csinálni.
És ne gondoljátok, hogy én a magas lóról beszélek, nekem sincs baromi jól fizető, fontos munkám. Egy irodában dokumentálok egész nap, és így keresek 100 ezer forintot. Nem is keveslem, mert ez a munka ennyit ér. Bezzeg a kollégáim állandóan panaszkodnak a fizetéstől kezdve a munka mennyiségére (közben persze épp nagyban kávéznak és beszélgetnek). Ti nem tapasztaljátok ezt? Miért elégedetlenek mindig az emberek?
Kedves kérdező, azért ha te kényelmesen meg tudsz élni 100.000 Ft-ból, akkor gratulálok neked, csak kérdezem én, hogy pl. lakásod van? Úgy értem, amit te fizetsz? Akár albérletet, akár törlesztőt, vagy csak a hátsód alá nyomtak egyet? Mert mondjuk egy albérlet, vagy lakáshitel egy nagyon egyszerű, alapból leugrik 30-40.000 Ft és akkor még nem fizettél áramszámlát, vízszámlát, gázszámlát, nem fizettél biztosítást, nem vettél semmit a boltban, tisztálkodó és mosószert sem vásároltál, nem vetted meg a havi bérletedet, amivel mondjuk dolgozni jársz (és amit utólag fizetnek ki), ja, és kérdezem, gyereked van?
Na, ha ezt mind összeszámolod, bizony 100.000 Ft-ot már a felénél elköltöttél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!