Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bejelentettek de nem vettem...

Bejelentettek de nem vettem fel a munkát, ilyenkor kell adniuk kilépő papírokat? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Tehát mai nappal bejelentettek de nem mentem el csak munkakezdés után később hogy mégsem vállalnám a munkát. Ilyenkor hivatalosan mit kellene csinálniuk? Véleményem szerint igazolatlan távollét és kiléptetni. De a nő azt mondta hogy ő nem fog papír munkázni ez miatt nem vállaltam el és ennyi. Mondtam neki erre a napra akkor is kell hogy adjon munkáltatóit mert bejelentettek. Munkaügyi központ közvetített ki, elvállalam 13.án és ma kellett volna kezdenem, csak ha úgy csinálják ahogy ő gondolja akkor sajnos törölni fognak a munkaügyiből, de az ügyintéző is azt mondta hogy kell hogy adjanak papírokat attól függetlenül hogy nem jelentem meg az első munkanap. Mivel bejelentettek.
2016. ápr. 15. 11:45
 1/6 A kérdező kommentje:
Mármint a munkaügyiből töröltek mai nappal mert elvállaltam, de nem vettem fel a munkát tehát első nap sem jelentem meg, de ők ebben az esetben nem javíthatják át a közvetítő lapot arra hogy nem vállaltam el a munkát, mivel már be is jelentettek, szerintem igazolatlan távollét és megszüntetni a munkaviszonyt és kiadni a papírokat, jól gondolom hogy így kéne csinálniuk? Hol tudom bejelenteni ha ez így jogtalan? Fel akarom őket jelenteni ha ez így nem szabályos részükről, most ő miattuk nem tudok újra regisztrálni a munkaügyiben 60 napig, pedig most fognak indulni tanfolyamok. Ügyintézőm is azt mondta hogy ki kellene adniuk erről a napról a papírokat. Vélemény? Nem nem akarok dolgozni csak ez nem olyan amilyenre számítottam, gyári munka csak nagyon aprólékos, főleg nők vannak, nem nekem való. Ügyintézőm segítene másik munkát nézni amire ki tud közvetíteni, de ha ők így megszívatnak hogy nem adják ki erre a napra a munkáltatói igazolást vagy valamit, hanem át akarják írni hogy nem vállaltam el, akkor nem fogok tudni regisztrálni 60 napig. Köszi előre is a segítséget.
2016. ápr. 15. 11:54
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Rosszul gondolod, lehet törölni a bejelentést.
2016. ápr. 15. 12:10
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Amennyiben a korábban bejelentett biztosítási jogviszony nem jött létre, akkor kell a

törlést választani.

Ez a 1041-es nyomtatvány kitöltésije. Mivel arra a napra nekem max igazolatlan távollét lenne számfejthető, amikor nem vagy biztosított, simán törölhető a jogviszonyod bejelentése.

Így jár, aki kapkod.

2016. ápr. 15. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Megoldás mindkettő, de én törölném, az egyszerűbb. Ha bementél volna akár egy napot, felet... akkor kapnál kilépő papírokat.
2016. ápr. 15. 12:57
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor így ha törlik akkor valószínű hogy nem fogok tudni regisztrálni újra a munkaügyinél? 13.án amikor megnéztem a munkát, ha akkor azt mondom hogy nem fogadom el akkor is ugyan ez lett volna hogy ráírják hogy nem fogadtam el és töröltek volna, csak én gondolkoztam még. Meg 13.án leadtam a kiközvetítő lapot és 13.án kiküldtek egy tájékoztatót ifjúsági garancia programmal kapcsolatban hogy menjek majd be 28.án egy tájékoztatóra. 11.én kelt és 13.án adták fel postára én meg tegnap kaptam meg. Erre esetleg tudok hivatkozni hogy ez miatt nem mentem dolgozni mert most nem tudtam hogy mi van? Erre kötelező elmenni csak ők gondolom véletlen küldték ki meg előbb is kelt csak ők 13.án adták fel amikor én leadtam a kiközvetítőt. Jónak tűnt az állás azért erre kértem a kiközvetítést, mert választhattam,"betanított gépkezelő" ez túl aprólékos munka és szinte csak nők vannak, szóval előre nem tudhattam hogy pontosan milyen munka.Most ha ez miatt 60 napig nem regisztrálhatok az nagyon jó lesz. 8 általánossal még egy támogatott képzést sem tudok elvégezni mert ilyen fa**szopó ez a rendszer....
2016. ápr. 15. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Mit kapkodok? Te mit csináltál volna a helyemben 2-es?? Arról nem tehetek hogy nem volt szimpatikus a munka, főleg nők vannak, nagyon aprólékos, volt olyan nő aki 7 gépet vitt egyedül, havi 86-ért 3 műszak, rengeteg papírmunka, mindent vezetni kell, ezeket a részleteket előre nem tudtam, amikor meg megnéztem a munkát nyilván azt mondtam hogy vállalom mert ha nem vállalom akkor is ugyan ez lett volna, törölnek,így még reménykedek hogy hátha valahogy eltudom intézni hogy tudjak regisztrálni újból és ne keljen 60 napot várnom az ismételt regisztrációhoz.
2016. ápr. 15. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!