Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha most kimegyek angliába...

Jackson666 kérdése:

Ha most kimegyek angliába akkor nekem megcsinálják a papirokat?

Figyelt kérdés
Munka szempontjából mennék ki haverom intézett állást nemtudok angolul megcsinálják nekem igy azt a papirt enia numbert azt az adópapirt amivel munkába tudok állni valamint a magyar lakcim kárty fontos ott vagy elég a személyi hogy elintézzem a papirokat mert most csak a lakcimkártyáról indeiglene lakcim papirom van mig megnem jön a kártya de én jővőhét szerdán mennék ki angliába és addigra nemjönki a lakcimkártyám. Igy munkába tidok állni angliába ezekkel a feltételekkel?csak komoly vélaszokat kérek
2015. szept. 4. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A komoly valasz az, hogy az elso adando alkalommal odaat teged ugy atvernek, mint sz/rt a palankon. Magyarul sem tudod ertelmesen kifejezni magadat, mit akarsz Angliaban? Mit csinlasz, ha megallit a rendor az utcan es igazoltatni akar? Mit csinalsz ha megkerdezik hol laksz, mi a munkad? Mit mondasz az orvosnak, ha faj valamid, beteg vagy?

Nem azert nincs itthon se munkad mert a szemet multik nem vesznek fel, hanem mert felig analfabeta vagy es sz*rt nem ersz igy sehol. Bocs a kemeny szavakert, de tenyleg ne indulj neki, egyszeruen keptelen lennel az onellatasra is. Nemcsak kint, itthon is.

2015. szept. 4. 16:15
 2/8 anonim ***** válasza:
66%

Nos, nem tudom miért itt kérdezősködsz ha van egy haverod kint aki még munkát is szerzett neked.

Bár bevallom engem ez meglep, hogy nem is láttak téged, fingjuk sincs ki vagy, nem tudsz angolul sem, de már felvettek. Látatlanba senkit nem szoktak felvenni. De legyen úgy ahogy mondod. A haver nem vág át, téged felvettek.

Akkor sem értem, hogy akkor miért nem a havert kérdezed meg, hogy miképpen jutsz papírokhoz?

De segítek mert én alapból rendes vagyok

1. Lakcímkártyád nem kell. Itt kint semmit nem ér, nem is tudnak arról, hogy létezik olyan, hogy lakcím kártya. Itt kint nincs is lakcímkártya.

2. Ha dolgozni akarsz, és azt akarod, hogy minden simán menjen akkor kell egy érvényes ÚTLEVÉL. Igen, tudom, hogy személyi igazolvánnyal is ki lehet jönni, az angolok is tudják. De a bankokban, önkormányzatoknál és munkahelyeken is inkább útlevelet kérnek. Személyivel elég sokat kell majd magyarázkodnod, hogy bizony el kell fogadniuk, de sok olyan ügyintéző van aki helyből visszautasítja. Nem ismeri, nem foglalkozik vele. Mivel nem tudsz angolul így neked a megmagyarázás nem fog menni.

3. N.I. number. Erre szükséged lesz, hogy dolgozni tudj. Jobban mondva ha ez nincs akkor nincs munka sem. Ezért is csodálkozom, hogy munkád van de még nincs N.I számod.

Ezt csak te tudod elintézni senki más. Mivel ez egy interjú veled kapcsolatban, és nem csak azt kérdezik, hogy mi a neved, honnan jöttél. Persze a haverodat megkérheted, hogy telefonáljon helyetted, kérjen helyetted időpontot az interjúra, és bemehet veled mint tolmács. Vagy tolerálják vagy sem.

Bár a mai migráns feszültség miatt most Anglia is morog a sok bevándorlókra, és alapból nem szeretnek olyanokkal foglalkozni akik motyogni sem tudnak.

Szóval ha van egy haverod, akkor tőle kérdezz meg legközelebb, hogy mit hogyan csinálj.

sok sikert

2015. szept. 4. 16:47
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Szervdonori álláshoz nem szükséges sem lakcím, sem kinti adókártya.
2015. szept. 4. 16:52
 4/8 SándorÚr ***** válasza:
igen meg lehet próbálni, de az olyan állás amit haver elintéz az valószínüleg olyan nem szeretem dolog lesz..., nekem is úgy volt. De miért nem keresgetsz a neten, meg a youtubon információkat? Legalább annyit tudhatnál, hogy nem "enia number", hanem NI number. Amúgy elkezdhetsz dolgozni adó papírok meg NI number nélkül is, nem kell útlevél sem, én is anélkül jöttem ki és mindenhol boldogultam, de én elég jól beszélek angolul
2015. szept. 5. 06:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát ez egy akkora nagy kamu, hogy nem igaz. Munkát biztosít neked, de a papírokról nem tájékoztat? Na persze. A kedves haver atbsz a palánkon. Tudod mire kellesz neki? Hogy kevesebb albit fizessen. Láttam ilyeneket: Sorra hívták ki a haverokat meg a családtagokat, munkát ígértek, aztán pofára esés lett belőle. Persze az ott tartózkodásuk idejére kifizettették velük a lakbért, rezsit.

Gondolkozzál már öreg: Melyik munkahely akar úgy alkalmazni embert, hogy nem lehet vele kommunikálni? Majd elmutogatják? Itt is sokan állnak ám sorba minden melóért. Majd pont egy olyan embert akarnak felvenni, akit még nem is láttak, és mellesleg angolul se tud.

Az meg röhej, hogy úgy akarsz kijönni, hogy dunsztod nincs arról se, hogy milyen papírokat kell elintézni.

2015. szept. 5. 11:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Haverom kollegam lesz és elmagyaráz mindent és segit nekem ő intézte a munkát is mert sürgösen kell ember oda és elöttem beszélt a fönökével a fönöke mondta hogy menjek
2015. szept. 5. 12:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Vagy totál hül!e a főnök, vagy úgy értette, hogy oké, jelentkezhetsz a munkára, majd meglátja, hogy felvesz e. Ha addig nincs más jelentkező és akkor sem lesz, mikor te jelentkezel, akkor ha megfelelsz, felvesz.

Én az ilyen "a főnököm mondta, hogy jöhet a haverom, felveszi" kijelentéseket nem nevezném borítékolt melónak...de te tudod. Lehet éppen mázlid is, de hogy rohadt kockázatos, az is biztos.

2015. szept. 5. 17:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Első, itt nem állít meg a rendőr igazoltatni, nincs is kötelező irat, nem vagy köteles útlevéllel, se jogsival, se bankszámlával, se semmivel rendelkezni.
2015. szept. 8. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!