Számít valamit a diploma ha már van 5 év
munkatapasztalatom?
Figyelt kérdés
Az egyetemet sosem fejeztem be, mert már diplomázás előtt találtam ínyemre levő munkát és nem fért bele a suli. IT-ban dolgozom de egészen mást tanultam. Eltelt 5 év és még mindig nem fejeztem be. Közben már elő is léptettek, most pedig munkahelyet fogok váltani egy még jobban fizető állásért. Az új helyen nem is kérdezték, hogy van a e diplomám, úgy tűnik egyáltalán nem érdekel senkit. Van bármi értelme befejezni azon túl, hogy "nem árt ha van"?
Most őszintén, úgy tűnik, hogy van értelme? Neked nincs, viszont akinek nincs referenciája az egyetemi évek alatt, annak van értelme.
2016. márc. 31. 22:01
2/7 anonim válasza:
Nem mindig,maximum akkor ha vezetői poziba akarsz kerülni,na ott már inkább én csak ezért fejezem be,hogy nemzetközi vezetői karrierem legyen,pedig már 5 év tapasztalat,részvizsgák,angol perfekt,gyakorlatilag már 6 éve végezhettem volna de párhuzamosan dolgoztam végig,és már Senior szinten vagyok,párszor rákérdeztek a diplomára de nem számottevő,inkább a tapasztalat,ezért kellene egyetem mellett DOLGOZNI járni nem a kocsmába inni mindig.
Ahogy a kérdező is csinálta is és én is,programozó vagyok,ELTE IK proginf BSc folyamatban.
2016. ápr. 2. 12:47
3/7 Bónert Szabolcs válasza:
Hogy lehetsz ennyire primitiv , h nem fejezted be az egyetemet?? Minek kezdted el? Felesleges penzkidobas volt a szuleid reszerol. Buszke lehetsz magadra, feleslegesen fejted a szuleidet evekig. Feleslegesen dolgoztak dobtak ki a tobb szaz ezer forintot/forintokat rad.
2016. ápr. 2. 19:43
4/7 anonim válasza:
Mondjuk elment DOLGOZNI?
Inkabb mint a sok csicska aki kocsmazik,tudod utolso vkinek dolgoznia is kell,hogy fent maradjon.
2016. ápr. 2. 20:26
5/7 A kérdező kommentje:
Ha befejeztem volna sem lennék egy centivel sem előre jelen pillanatban. A kérdés pedig arra vonatkozik, hogy vajon a jövőben valaha kerülhetek e olyan szituációba, ahol számítani fog, hogy diplomás vagyok e vagy sem, nem pedig hogy pénzkidobás volt e vagy sem. Amúgy pedig ha pénzkidobás is volt sem azért volt pénzkidobás mert nem fejeztem be (hisz így is vittem valamire), hanem azért mert a diploma ma Magyarországon nem ér sokat a felsőoktatás színvonala miatt.
2016. ápr. 3. 00:23
6/7 anonim válasza:
Jól van Szabika,aludjál. :)
Mondjuk a fizumnak szerintem csak a negyedével már kielégülnél szerintem BŐVEN,meg ha ennyi lehetőséged lenne mint nekem.
Nem biztos beljebb lennél kérdező szakmai TAPASZTALAT,sokkal többet jelent.
2016. ápr. 3. 11:48
7/7 anonim válasza:
Én már a második helyről hallom (mellesleg) hogy a munkatapasztalat az ami fontos. Én is úgy hallottam, hogy a diploma a vezetői pozíciónál fontos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!