Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minek érdemes tanulni? (részle...

Minek érdemes tanulni? (részletek lent)

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy annak amit szeretsz.

Aki nem tudja az azt tanulja ami a legtöbbet fizet.

De mégis minek érdemes tanulni?

Szakma?

Azt hallom, hogy nagy hiány van szinte mindenhol JÓL képzett szakmunkásból. Érdemes szakmát tanulni. Ennek ellenére sokan 100e körül keresnek, mert - és itt jön a csavar - a magyar szakma oktatás minősíthetetlen és nem jól képzett szakemberek kerülnek ki hanem buta emberek.

Felsőoktatás?

Mérnök, orvos, programozó..stb

A jólfizető munkák amikhez kell egyetem, de leginkább ész. Viszont innen is azt hallom, hogy a fele nem talál munkát a másik fele meg nem is ért hozzá.

Manapság miben van pénz? Nekem mindegy, hogy külföld vagy belföld csak ne azon kelljen gondolkozni, hogy akkor mikor is veszünk fát (mert decemberben már illene) vagy pedig eszünk vagy inkább fizetjük a számlákat.

2016. márc. 31. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Szobafestőként ha értelmes vagy, legalább annyit megkereshetsz, mint informatikusként. Tanulj annak, amihez kedvet, elhivatottságot érzel, legyél nagyon jó a szakmádban és ha van egy kis vállalkozói érzéked is, akkor meglesz a pénz is.
2016. márc. 31. 20:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ha nem szereted, amit csinálsz, akkor valószínűleg rossz is leszel benne, mert nem teszed oda magad, hanem gányolsz. Neked mindegy, csak legyen már kész. Így viszont jól fizetni sem fog.

Egyébként az a baj, hogy benyeled a hozzá nem értők, a témától távolállók kliséit. Nem a szakmai oktatással van a baj, hanem hogy az emberek fejében az van, hogy aki okos, az gimnáziumba, aztán egyetemre megy, aki hülye az meg szakmunkásba. Így a szakmunkásképzők tele vannak sötét, motiválatlan, a világot leszaró tahó gyökerekkel, akik 5-6 év alatt bukdácsolva kapnak egy bizonyítványt egy olyan szakma megnevezésével, amiről azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák. Szóval nem (csak) az oktatással van a baj, hanem az emberanyaggal (is). Én ismerek olyan embert, aki teljesen tudatosan inkább szakmát tanult, érdekelte is a dolog, jól kitanulta a mesterségét (elektrotechnikus), és egy pillanat alatt el tudott helyezkedni benne. Jelenleg (3 év munka után) pótlékokkal együtt nettó 180 körül keres vidéken.

Diplomás informatikusként akkor is kapsz munkát, ha nem értesz hozzá. Úgy vannak vele a cégek, hogy majd betanítanak (és ez komoly, sok cég kezdi több hónapos tréninggel az új emberek alkalmazását). Az, hogy a mérnökök fele nem talál munkát, a másik fele meg nem ért hozzá teljesen sületlenség. Akkor nem dolgozik egy mérnök se? Vagy pont a hozzá nem értő fele nem dolgozik? Vagy mivan? Nekem az összes volt csoporttársam dolgozik, már a suli alatt is dolgoztunk.

Nem is az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem hogy kiemelkedj valahogyan a többi közül, hogy felfigyeljenek rád. Ha ezt te ügyeskezű asztalosként, vagy nagyszerű brókerként éred el, az már mindegy, egyik esetben sem kell majd a számlák és a kaja között választani.

2016. ápr. 1. 10:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek a kettessel.

Nézd meg kik mennek szakmunkásképzőbe. Úgy lehetetlen oktatni, ha az osztály fele lóg, a másik fele meg vagy piásan megy be, vagy le se sz..rja az egészet és mellékesen talán még analfabéta is.

"Mérnök, orvos, programozó..stb "

Ezekkel meg el fogsz helyezkedni, ne aggódj.

2016. ápr. 2. 00:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja a programozós dologhoz én is annyit fűznék hozzá, hogy mikor jelentkeztem a jelenlegi munkahelyemre gyakornokként, akkor is minden állásinterjún végigkérdezgettek mindenkit, akinek egy kicsit is informatikához köthető tanulmányai voltak, hogy nem-e menne inkább programozónak. Érted, jelentkezel xy munkakörre, de már ott az interjúztatók megpróbálnának átcsábítani máshová, annyira hiány van.
2016. ápr. 2. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!