Informatikában csak a szoftverfejlesztéssel lehet nagyon sokat keresni vagy más infós területtel (pl. rendszermérnökű) is?
Kb. 400.000 nettóra gondolok,ezt el lehet érni hálózat meg ilyesmi mérnökként is vagy csak a szoftverfejlesztés?
Előre is köszönöm!!
Minden visszavezethető a pénzre,minden.
A nők is aki szebb kategória az is így vagy úgy de nézi,tudat alatt de nézi.
Én 25 éve dolgozom informatikában különböző pozíciókban. Kezdőként én is kidolgoztam a belem, éjjel-nappal fejlesztettem, szerveztem. Ma már úgy vagyok, hogy inkább visszamondok egy munkát de délután kiülök a medence partjára egy sörrel a kertben és élvezem a napsütést.
Ismerek olyanokat, akik 50 héten keresztül 10-12 órát dolgoznak, majd a fennmaradó két hétben elmennek egy több millió forintos nyaralásra. Az általános iskolás gyerekének a legújabb iPhone van a kezébe, de megkérdezi az anyját, hogy ki az a bácsi aki esténként idejön hozzánk.
Mindenki maga dönti el, hogy mivel tölti el azt a kis időt amit a földi lét biztosít számára.
22:39
Te se sértődj meg de, jó sok baromságot összehordtál abban a pár sorban. Idézd már légy szíves ahol azt írtam, hogy csak nadrágszíjat összehúzva, panelban érdemes élni. Egyénként informatikából élek, elég jól. Mondjuk new york-i luxus kecó nincs, de nem is napi 2-3 órákat alszom és a számlák befizetése vagy a vásárás sem különösebb stressz faktor az életemben. Egyébként kb. ebből látszik, hogy gőzöd nincs semmiről. Sajnos el kell hogy keserítselek, de amiket leírtál sokkal inkább jellemzőek egy celebre, mint egy Java tanácsadóra.:D Szóval ha van lehetőséged gondolkodj még egy kicsit a hogyan továbbról, mert keserű csalódások fognak érni. Különben is megnézném én azt a fejlesztőt(vagy bármilyen alkotó tevékenységet végző embert) aki huzamosabb ideig napi 2-3 óra alvásokkal operál, mégis mit produkál munkában mondjuk 2 hét után... Meg hát a kiváló fizikum is nyilván így jön össze, a testépítő biblia is így kezdődik: aludj 2-3 órát, de többet semmiképpen...:D
A nyugdíjnál meg nyilván a nyugdíjas KORT értettem, de nyilván én vagyok a buta...
Amúgy igen,sok nő megy a pénzre...
de ha egy normális kapcsolatot akarsz,akkor nem ezt kell figyelgetni egymáson. Illetve ez már tényleg nem azon múlik,hogy milyen informatikai szakmád van.
De azért nem kell le.....ozni (tudom hogy itt ezt senki nem mondta) a nőket,ha érdekli őket az anyagi helyzeted.
De több féle okból is lehet ez.
-Vagy azért kell neki gazdag csávó,mert wellneszezni akar meg mindent akar magának,szép kocsi stb.(ezesetben lesz@rja,hogy nézel ki,és a munkád se érdekli,csak legyen pénz)
-Illetve vannak,akik a munkádat nézik. Például,ha tudja,hogy mérnök vagy akkor tudja,hogy nem fogtok küzdeni anyagi dolgokkal,rendesen el tudjátok tartani a gyerekeket,illetve azt is fontos megjegyezni,hogy tudja,hogy értelmes vagy!!!!!!
Nem hiába lehet látni egy csomó mérnök-orvos,tanár-tanár,vagy orvos-orvos párosítást.
Szóval nem csak a pénz a lényeg nekik szerintem,hanem az,hogy értelmes vagy-e vagy nem.
Azért itt látom ti informatikusok vagytok vagy tök mindegy de értelmes emberek,szerintem ti is inkább egy orvos csajjal lennétek,mint egy takarítóval,most csak mondtam egy példát.
23-as értelek én,peace :)
Igen csak egy hasonlatot hoztam a paneles gondolatra,nem mondtam,hogy te.
Csak arra célzok,hogy fiatalon kell jól megnyomni,pár évig,utána már könnyen jön magától minden helyesbitek könnyebben jönnek a dolgok,tehát egy Java architct pozíció mondjuk vagy csinálsz egy IT céget és akkor már más a sztori,de eleinte kőkeményen bele kell tenni a munkát nagyon keményen,5-10 évig kb. minimum.
Igen nem mondom egészséges ez,de eleinte benne van,hogy teperned kell,nem mindig de eleinte benne van.
És igen testépítésben nem igen előnyös,ezért próbálom meditációval rásegíteni egy egy órással.Az is segít sokat nagyon.
Eleinte így indul,hogy Javas szaki,aztán Senoir,aztán Java architect és később akár egy saját IT biznisz,de eleinte bele kell tenni a melót,mert a radar screenen kívül van.
22-es na igen,erre gondoltam pont így képzeltem el,de eleinte széttoltad magadat,most élvezed.
Igen kérdező jól látod nagyon.
"Szóval nem csak a pénz a lényeg"
Bizony, a hatalom, státusz, "életképesség" a fontos a nőknek, a pénz csak egy tényező ezekben. És ebben a kijelentésben nincs semmi degradáló a nőkre nézve, az evolúció így programozta őket, ott van a tudatalattijukban, nem tehetnek érte.
Az itt leírt rendszeres 2-5 órányi álvásra meg: ez persze túlzás. 1 millió emberből 2-3 tudja ezt megcsinálni hosszabb távon úgy, hogy produktív maradjon és az egészsége se menjen tönkre. Sokan akik saját bevallásuk szerint rendszeresen 10-12 órát dolgoznak, ebből max 5-6-ot töltenek effektív munkával, a maradékban meg neteznek, traccsolnak a kollégákkal, bámuljál a monitort miközben a következő nyaralásról álmodoznak.
Munkád során a minőségre gyúrj kérdező, ne a mennyiségre, a munka eredménye számít, nem az, hogy hány órán át tartod fel a látszatát. Igyekezz 8-ból 7-et dolgozni keményen, több eredménye lesz, mint a melletted ülő "workaholic"-nak, aki 12 órán át tolja.
Ami meg az infón belül nagy jövedelem elérését illeti, igen, fontos a tényleges tudás, érdemes sokat tanulgatni és kipróbálni minél többmindent. De legalább ennyire fontos, hogy felépíts egy jó hírnevet. A kollégáid-feletteseid-ügyfeleid tudják, hogy ha kell, számíthatnak a segítségedre, és ha rádbiznak valamit, az időben elkészül jó minőségben. Továbbá fontos, hogy ne alkalmazottként tervezz hosszú távon, legkésőbb 35 évesen válj legalább szabadúszóvá-konzulenssé (a jobb kategória meg a vállalkozó, cégtulaj, aki saját terméket ad el, és-vagy másokat dolgoztat), ezzel egy nagyságrenddel meg tudod növelni a bevételed.
Még egy utolsó tanács: ne kövesd el a hibát, hogy csak a technikai skilleket edzed. Fontosak a softskillek, tanulj meg hatékonyan kommunikálni és tárgyalni, meg tanuld meg eladni magad (erről sokaknak az jön le, hogy tudd fényesebbnek mutatni magad, de nem erről van szó, hanem tudd magabiztosan bemutatni az erősségeidet).
27-es profin leírtad,mintha én írtam volna,így van tökéletesen igazad van,ezt én se írtam volna ilyen szépen le.
Párhuzamosan soft skillek és technikai skillek fejlesztése menjen,menj menj csináld és csináld,keresd a lehetőségeket,fókuszálj a célodra megállás nélkül legyél megszállott akard és kötelezd el magadat.
Csillagos ötös hozzászólás.
Amit 26-osba írtál szintén mestermunka válaszadó,ez igen,le a kalappal.
Kérdező a 26 és 27-es hozzászólást mindennap olvasd el,tűzd ki otthon a tükörre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!