Informatikában csak a szoftverfejlesztéssel lehet nagyon sokat keresni vagy más infós területtel (pl. rendszermérnökű) is?
Kb. 400.000 nettóra gondolok,ezt el lehet érni hálózat meg ilyesmi mérnökként is vagy csak a szoftverfejlesztés?
Előre is köszönöm!!
Így van!!
Mindig de mindig a saját utadat kell járnod és sose szabad feladni.
Én amúgy kicsit maximalista is vagyok de ez nem adottság,mert régebben nem voltam ilyen,de beláttam,hogy nem fog menni,ha egy kicsit nem fordulok magamba és nem gondolkozok el a sorsomon: Akarom-e vagy nem?
És amúgy én kicsit rosszul is érzem magamat,ha nem teljesítek valamit 100%-on mármint ha tudom,hogy tehettem volna többet is.
Ezt nem értették meg általánosba az osztálytársaim,hogy ha úgyse számít sehova akkor mi a fenének járok fizika meg matekversenyekre.
Jó,még nem vagyok egyetemista,meg nyilván az sokkal nehezebb,de itt gimibe is megteszek mindent,szerintem a tanulással nem lesz baj,ha csak ezen múlik a dolog.
Véletlenül sem lebeszélni akartalak, feltétlenül menj egyetemre. (Ha a diploma talán nem is szükséges, a tudás hasznos tud lenni.)
Csak arra próbáltam célozni, hogy a tudás sokkal nyomosabb érv lesz mondjuk 3-4 év tapasztalattal már, mint bármilyen diploma. A cél az, hogy minnél hamarabb elkezdj való munkatapasztalatot gyűjteni, ahogy itt már említette is valaki.
Rendben,értem.
És ha már egyetem alatt lesz munkám,akkor több lesz a kezdő fizetésem?
Illetve segít-e ez így mennyire teljesíthető?
Ezek ugye nem napi 8 órás munkák??
Mennyit kell dolgozni?
Mert azért tanulni is kéne,bár írtátok,hogy kevés alvásra számítsak...
"Elmész nagyobb bankokhoz mint hálózatos mondjuk,degeszre keresed magad,de mondom húzós lesz,szokj hozzá a kevés alváshoz már most."
Valahogy sosem értettem ezt a mentalitást. Degeszre keresed magad, oké. És? Életed nincs, az életmódod pedig rombolja az egészséged. Ha meg véletlenül megéred a nyugdíjat, akkor a degeszre keresett pénzedet költheted gyógykezelésekre, gyógyszerekre, amire többek közt a stresszes, egészségtelen életmód miatt van szükség. Szóval mire is jó ez?
Utolsó,és?
Mondjuk bőségben és jólétben élsz,és azt csinálsz amit akarsz nem ami jutott,olyan társad lehet amilyet akarsz,oda mész nyaralni ahova akarsz,legfinomabb ételeket eheted,a legjobb kocsiba ülhetsz be,kiváló fizikumod,tested,megjelenésed lehet,szép kecóban lakhatsz.
Mondjuk ha céljaid vannak akkor meg tudod valósítani,és nem két évente egyszer mész el a Balatonra egy bungallóba,hanem Dubaiba full luxusba.
Kiszélesedik a lehetőségeid tárháza,azt csinálsz amit akarsz.
Mondjuk én nem arra vágyok,hogy egy panelba lakjak,és spóroljak hanem én ÉLNI szeretek,a legjobb mindenből,éttermekbe járni,wellneszezni.
És ez MIND MIND MIND pénz PÉNZ.
Az,hogy valaki a nyugdíjra számít ahhoz ne sértődj meg,de elég butának kell lenni.
A nyugdíj az lesz amit te megtermelsz magadnak,saját cég,befektetés.
De én azt mondom,hogy inkább élek még 10 évet sikerben,bőségben,gazdagságban.
Amúgy sok ismim alszik 2-3 órákat és az egyik most kint él New Yorkban full kecóba amit a cég bérel neki.
Na de mire jó az,hogy spórolsz,élsz megszorítva,nadrágszíjat meghúzva,és stresszelj,hogy jujj most miből fizeted ki ezt meg ezt,és nem vehetsz meg amit hirtelen szeretnél?Szerintem ebbe fog ember fia beledögleni.
Én nekem volt,hogy középsuliba volt időm de zsém nem,konkrétan ki voltam idegileg.
Sajnálom,de egyet kell értsek az utolsóval. A családodat,gyerekeidet nem mindegy hogyan tartod el.
Nem arra gondolok,hogy el kell őket kényeztetni,csak a tanulásukhoz kellő összes dolgot ki kell fizetni,meg azért ők is jól akarják érezni magukat.
Én amúgy sosem voltam gazdag és nem is akartam az lenni,de beláttam,hogy sajnos néha a boldogsághoz kell a pénz.
Attól,hogy Magyarország ilyen sz@r,én még lehetek boldog.
Mindenkinek más az élete értelme.
Számomra az,hogy az életet továbbadjam,és utódaimnak mindent meg tudjak adni(ami szükséges) a nevelkedésükhöz.Nem könnyű felnevelni a gyerekeket gondolom.
De figyelj! Mindenkinek más a célja és a gondolkodásmódja.
Valaki így,valaki úgy lesz boldog.(Ha egyáltalán a boldogság a cél az életedben)
Szerintem ha például minden nap amikor bemész a munkahelyedre tök fáradtan,arra gondolsz,hogy ezt a családodért csinálod,sok motivációt ad,és szerintem minden ezen múlik,a hozzáálláson.
Arról nem is beszélve,hogy ki fogja majd eltartani az idős,beteg szüleidet? Néha vannak helyzetek,amikor szükséges a pénz,nem csak a szeretet.
(legalábbis szerintem)
"olyan
társad lehet amilyet akarsz"
Ennek mi köze a pénzhez... sose értettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!