Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikában csak a szoftver...

Informatikában csak a szoftverfejlesztéssel lehet nagyon sokat keresni vagy más infós területtel (pl. rendszermérnökű) is?

Figyelt kérdés

Kb. 400.000 nettóra gondolok,ezt el lehet érni hálózat meg ilyesmi mérnökként is vagy csak a szoftverfejlesztés?

Előre is köszönöm!!

2016. márc. 25. 13:13
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
*bocsi a rendszermérnökŰ az rendszermérnök akart lenni
2016. márc. 25. 13:14
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
El, simán, több ismerősöm is megkeres ennyit sőt még többet is. Bár ezen a szinten már profi szinten kell tudni kezelni a mySQL-t meg a script nyelveket szóval majdnem fejlesztői szinten dolgozol.
2016. márc. 25. 13:19
 3/28 A kérdező kommentje:
Igen,nem is ezért kérdeztem,gondolom hogy tisztában kell lenni,csak szerintem ez a fajta munka sokkal érdekesebb,mint a kódolás,legalábbis számomra.
2016. márc. 25. 13:40
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Többet is sokkal sőt nagyon sokkal.

Főleg ha konzulens leszel akkor akár napi több százezret is(itt nyilván kenned vágnod kell mindent hozzá),Java konzulens pl napi 110.000Ft + ÁFÁt is hazavihet ha tesz érte(nem azt mondtam könnyü ha tesz érte akkor eléri) sőt többet is.

Ami még jó,Oracle SQL admin,CISCO mérnök(CCNA,CCNP,CCNE vizsgákkal),SAP tanácsadó több modul ismeretével.

Fejlesztésben:

-JavaSE EE programozók

-SQL fejlesztők

-C,C++ beágyazott rendszerek

-Szoftver automatizációs tesztmérnökök(manuális teszteléssel),itt két szemlélet kell találkozzon,az egyik a tesztmérnöki a másik a szoftverfejlesztési,mert itt ugye tesztkódokat fejlesztel.

-Linux adminok

-De ami nagyon komoly az a biztonságtechnika IT-n belül.

2016. márc. 25. 14:27
 5/28 A kérdező kommentje:

őőő...Magyarországon értettem

Amúgy ezekhez BME mérnökinfó megfelelő? Mert például az ilyen hálózatos dolog az úgy tudom,hogy villamosmérnökin van,mármint specializáció,vagy ezt mérnölinfóról is lehet?

2016. márc. 25. 15:08
 6/28 A kérdező kommentje:
ezek gyakorlatilag mérnökök nem?
2016. márc. 25. 15:10
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon is elérhető kérdező,hidd el.

Főleg ha otthonról dolgozol és külföldre az a legtutibb,komolyan,annyian csinálják így,csak nyilván nem átlagos dolog.

Nem feltétlenül a diploma hanem tudás,tapasztalat,teperés,felfele hajtás,törtetés,kommunikáció,szakmai ismeretek,magas EQ hozzá.

Tehát nagyon sok mindennek toppon kell lenni.

De elérhető nem simán,de ha hajtod magad képzed magad.

TIPP: Amint lehet egyetem közben azonnal ismétlem azonnal menj el dolgozni a szakmába előbb gyakornoknak,hidd el.

Vért fogsz pisilni,előre szólok,alvást szépen felejtsd el,mert ha nem tanulni fogsz akkor dolgozol plusz a hobbid,marad max 3-5 óra alvás,ezt be kell tudni eleinte.

De mire végzel x év tapasztalatod lesz,kapkodnak utánad közben tolhatsz rész vizsgákat pl,ha CISCO-s leszel akkor párhuzamosan elkezdeném CCNA,CCNP,CCNE vizsgákat letenni,onnantól kezdve,mennyit akarsz keresni,kifizetik neked gyakorlatilag.

Elmész nagyobb bankokhoz mint hálózatos mondjuk,degeszre keresed magad,de mondom húzós lesz,szokj hozzá a kevés alváshoz már most.

2016. márc. 25. 15:22
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

BMe vagy bármilyen diploma max nagyon nagyon alapok,kell mellé specializáció amit részvizsgák adnak.

Én nekem most lesz meg ELTE proginf BSc diploma de már van egyébb végzettségem,így gyakorlatilag nem érdekli a munkaadókat,hogy nincsen még diplomám,plusz ugye van 5 év tapasztalatom már.

Sok álmatlan éjszakám volt,amikor beadandót kellett befejezzek,másnap reggel 9-kor küldtem el,és azonnal mentem dolgozni nulla óra alvással Kávé-Energia ital kombó az nagyon sokszor ment sajnos.

2016. márc. 25. 15:26
 9/28 A kérdező kommentje:

Pfúú,ez durva,még belegondolni is...

Bár inkább vért izzadok,csak legyen egy jól fizető szakmám,amit mellesleg szeressek is.Meg azért érdekel is.

Köszönöm szépen a válaszokat sok sikert kívánok nektek!

2016. márc. 25. 15:39
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ez a beszéd,az legszebb,hogy te is eléred,olyan ,,állat" vagy mint én,kihajtod az utolsó cseppet is.

Én is pont így voltam mindig is és vagyok,ezért van már relatíve jó fizum már most,de ez még lópucu ahhoz képest amit kitűztem magam elé.

Vért pisiltem,kimerültem,de megéri és megérte.

Amíg más partizott én krampácsoltam a kódokat és lám most ők keresnek max 250-t és tegye össze a kezét,hogy van melója már ha van.

2016. márc. 25. 15:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!