Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért baj az a mai világban,...

Miért baj az a mai világban, ha valaki széles látókörrel és több területen mély tudásismerettel akar rendelkezni?

Figyelt kérdés

Nemrég kiírtam egy kérdést amibe azt kérdeztem hogy jók lennének-e végzettségek ezek a párosítások: Gazdálkodási és menedzsment BA (folyamatban), Pénzügy MSc, Jogász alapképzés, mérlegképes könyvelő tanfolyam (májustól kezdem), plusz 3, már meglévő felsőfokú nyelv ismerete (angol, német orosz). Plusz csináltam egy logisztikai ügyintéző okj-t. És ezek mellét írtam, h nem lenne rossz majd egyszer egy szinkrontolmács képzést letennem, mert nagyon érdekel az is. Erre szinte csak oltásokat kaptam, hogy ezek teljesen feleslegesek, sehova nem fogok kelleni, meg nyílván 30 éves koromig ülnék az Egyetemen.... Ezeket a szakokat levelezőn, estin is meglehet csinálni kellő motivációval sztem, mellesleg az sztem nem akkora gond ha 25 éves koromig nappalin tanulok, munka mellett.

Meg írták, hogy ezekből a végzettségekről a "sokat tanult, doktori fokozattal rendelkező szuper intelligens, pszichológus" HR-es hölgynek az jönne le rólam, hogy magam sem tudom mit akarok, és hogy biztos h nem vennének fel sehova dolgozni.

Kérdem én: a mai világban miért ekkora gond az hogyha valaki nem 1 dologba akarja magát beleásni, hanem kicsit szélesebb látó és tudáskörrel akar rendelkezni?

Mellesleg sztem a nyelvek, jog, és pénzügy együtt rohadt jól összeilleszthető, elég közel állnak egymáshoz. Nem mint pl. valami bölcsész szak meg informatika, hogy kiélesítsem a dolgot.

Kíváncsian várom a véleményeket.

2016. márc. 15. 15:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem baj, csak még mindig nem érted meg, hogy egyrészt bele fogsz rokkanni, másrészt soha sem fogod hasznosítani, harmadrészt pedig semmi értelme a mérlegképesnek meg a logisztikusnak. Negyedrészt meg baromi drága lesz a szüleidnek, mert gondolom nem te fogod fizetni. Msc-n és jogon is baromi drága egy félév, márpedig te nem fogod mindkettőt megcsinálni az állami féléveidben.
2016. márc. 28. 12:55
 12/13 anonim ***** válasza:
A szeles latokor nem egyenlo a.papirszerzessel. ezzel csak gyujtod es gyujtod a papirt, amibol azt gondolhatom hogy nem tudod mit akarsz. Minek ennyit gyujteni, mi ertelme lesz? A szeles latokor az ha tobb labon allsz, de nem ilyen papirgyujtogetos szinten. En pl sok dologhoz ertek es nincs papirom. Megis ertekelik, amikor megkernek valamire es en tudom csak megcsinalni
2016. márc. 28. 15:41
 13/13 A kérdező kommentje:

Nem a papír gyűjtögetés a konkrét célom ezekkel.... hanem az hogy megtanuljam őket, távlati terveimbe szerepel egy vállalkozás, ahhoz nem rossz hha átlátom a könyvelést, meg úgy tényleg azért akarom őket tanulni mert nagyon érdekelnek, a papírt azt igazából, leszarom hogy kapok... viszont könyvelést, tolmácsolást autodidakta módon nem tudok megtanulni, nincs rá anyag.... a pénzügyi és jogi résznél is ellehet sajátítani csak könyvekből, viszont azaz igazi, hogyha el magyarázzák, és segítenek ha valami nem megy, nem utolsó sorban egyetemi végzettséget is ad.

Igazából én nem vagyok ilyen pedáns hogy 30 éves koromig az egyetemen akarok csücsülni, már most is inkább teljesen a saját lábamra állnék ha tudnék, de még várok 1-2 évet mire használható nyelv és egyéb tudásom lesz ahhoz, hogy a többit majd munka mellett sajátítsam el.

Mindenesetre köszi a válaszokat mindenkinek :)

2016. márc. 28. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!