Hogyan költöznek fel olyan könnyen a pályakezdők Budapestre?
Figyelt kérdés
Én is fel szeretnék költözni. Viszont horribilisek az albérlet árak, mindenhova 1-2 hónap kaució kell, tömegközlekedési bérletet kell venni, de meg is kell élni valamiből az 1. fizetésig. Akkor hogyan mennek fel olyan könnyen a friss diplomások, akiket még az egyetem alatt sem tudtak támogatni a szülők? Akiknek semmi pénzük nincs.... Az ottani élet elkezdéséhez több százezer forint kell. Mégis az költözik fel aki akar, még olyat nem hallottam akinek nem jött össze. Vagy én nézelődök rossz helyen, vagy gondolkodok rosszul?2016. márc. 13. 22:40
11/12 anonim válasza:
Néz utána hol adnak szállást a melóhoz. Ha ez megvan felvettek, akkor pár hónap míg össze szeded magad, körül nézel mi hol mennyi, keresel olyan melót ahol a szakmádban el tudsz helyezkedni. Pesten csak az nem dolgozik aki nem akar. Az már más kérdés, hogy meg is él-e belőle.
12/12 A kérdező kommentje:
Ketten megyünk egy barátnőmmel, bocsi, azt nem írtam. Ketten akarunk kivenni egy 1,5 szobás lakást. De elképzelni sem tudom mennyit fogok keresni, ezért nem is tudom milyen albit nézzünk és hol. Egyébként azóta, hogy kiírtam a kérdést, olvastam, hogy lehet lakhatási támogatást igényelni pályakezdőknek, ami havi max 100 ezret jelent ha megkapom és fél évig kaphatom, aztán csökkentve. Csak ki tudja megkapom- e, a leírt feltételeknek megfelelek, de sosem lehet tudni... Nem ismerek olyat, aki megkapta vagy megpályázta egyáltalán így nem tudom milyenek az esélyeim.
2016. márc. 14. 13:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!