Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan költöznek fel olyan...

Hogyan költöznek fel olyan könnyen a pályakezdők Budapestre?

Figyelt kérdés
Én is fel szeretnék költözni. Viszont horribilisek az albérlet árak, mindenhova 1-2 hónap kaució kell, tömegközlekedési bérletet kell venni, de meg is kell élni valamiből az 1. fizetésig. Akkor hogyan mennek fel olyan könnyen a friss diplomások, akiket még az egyetem alatt sem tudtak támogatni a szülők? Akiknek semmi pénzük nincs.... Az ottani élet elkezdéséhez több százezer forint kell. Mégis az költözik fel aki akar, még olyat nem hallottam akinek nem jött össze. Vagy én nézelődök rossz helyen, vagy gondolkodok rosszul?
2016. márc. 13. 22:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Akiről én tudok hogy felment BP-re azokat keményen nyomták a szülők pénzel.
2016. márc. 13. 22:43
 2/12 anonim ***** válasza:
59%

Nem lakást,szobát bérelsz.

Apuci pénzel.

Pasihoz/csajhoz költözik.

Szülők hitelt vesznek fel.

Kolesz,sok helyen olcsó a szoba és felnőttek is beköltözhetnek. 1-2 hónapra jó.

2016. márc. 13. 23:01
 3/12 anonim ***** válasza:
41%
Keress előbb munkát odahaza és tegyél el némi kezdőtőkét. Bár ha rám hallgatsz, ne mmost jössz Pestre albérletbe, mert mocskosul drágák még a szobák is és semmi nem garantálja, hogy 1 hónap alatt munkát is találsz, illetve amíg nincs munkád, nyilván nem csak otthon ülnél a 4 fal között. Szóval egy pár százezres kezdőtőke nem árt.
2016. márc. 13. 23:39
 4/12 anonim ***** válasza:
13%
Én azért nem költözök, mert úgy se tudnék elhelyezkedni belátható időn belül. Már 42 sikertelen állásinterjúm volt. Ha 2 hónapon keresztül minden munkanap lenne egy állásinterjúm, akkor se tudnék elhelyezkedni.
2016. márc. 13. 23:41
 5/12 A kérdező kommentje:
Mindenképpen akkor akarok menni ha már találtam munkát. Na és akkor egy nagyon gyors albérlet keresés... 2 hónapja nincs állásom, csak a kaucióra futja semmi másra. Ha itt el tudnék helyezkedni akkor nem akarnék felmenni, de nem tudok. Közgazdász vagyok egyébként, 26 éves és 1 év munkaviszonyom volt.
2016. márc. 14. 00:03
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Mielőtt én anno felköltöztem, azelőtt 1 évig máshol dolgoztam, itthon laktam és félretettem. Így ki tudtam húzni az első fizetésig a megtakarításomból.
2016. márc. 14. 00:26
 7/12 anonim ***** válasza:
27%

Lakásban ne is gondolkodj, egy zuglói 46 nm-es bútorozott, gépiesített lakás ára 120eFt/hó+rezsi (kb 30eFT). Szobát kell kivenni, azaz ha hárman veszitek ki a fentit, akkor máris nem havi 150 a költséged, csak 50. :-)

De a legtöbben olyanok költöznek fel, akiket szülők támogatnak, pasija támogat, hitelt vesznek fel, vagy volt már mhelye máshol és évek alatt tett félre pénzt, esetleg örököl.

Ha állásinterjúkra mész, a bérigényed is úgy határozd meg, hogy ki tudj jönni belőle, mert jól hangzik, h Bpen a fizetések magasabbak mint vidéken, de az élet is drágább.(albérlet, bkv bérlet), plusz a plázákban mindig fogsz olyant látni, ami kell(ruha , cipő, kütyü) és nehezebb ellenállni a kísértésnek. A szórakozás (mozi, koncert, színház, kocsma) is drágább, mint vidéken.

2016. márc. 14. 08:16
 8/12 anonim ***** válasza:
63%
Kijjebb kell lakást keresni, olcsóbbak, de 2 óra utazással számolj
2016. márc. 14. 08:40
 9/12 anonim ***** válasza:
52%
Ismerőseim akik felköltöztek mind csak szobát bérel.
2016. márc. 14. 08:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Közgazdász pályakezdő fizetésből te Budapesten lakást nem fogsz tudni fenntartani, azt most borítékolhatod. Ha csak kaucióra futja, miből akarsz egy hónapig még élni?
2016. márc. 14. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!