Megéri felköltözni Budapestre, és dolgozni a Gyáli Flextronics gyárba?
Sziasztok!
22 éves fiatal ember vagyok. Az a helyzet,hogy ahol lakom elég kevés a munka lehetőség,túl jelentkezés. És már több hónapja nem találok munkát,és arra gondoltam,hogy elköltöznék Budapestre. Jelentkeztem a pannon-workhöz ilyen gyári melóra. Igazából nem sok jót hallottam a helyről és a munkáról. De én nem is ott akarok nyugdíjba menni. Voltam az első interjún,ott megfeleltem,még lesz egy interjú de ha ott is megfelelek akkor lehet kezdeni a munkát. Nekem az a tervem,hogy elkezdek ott dolgozni,2-3 hónapig elvagyok,ugye a szállás ingyenes lényegében csak az étkezést kell állnom. És ha kicsit össze szedtem magam akkor keres valami másik munkát Pesten. Szerintetek lenne érdemes bele vágnom ? Mert eléggé el vagyok keseredve,hogy hónapok óta nincs munkám,szeretném építeni a jövőmet. De sajnos itt nincs rá lehetőség. Arra is gondoltam,hogy 2016-os tanévben elkezdenék egy OKJ-s szakmát ugyanis lenne rá lehetőségem. Addig meg ugye dolgoznék. Igazából az is érdekelne,ha dolgozok a gyárba 2-3 hónapot és össze szedek egy kis pénzt,és elköltözök valami albérleti szobába akkor sok idő lenne találnom munkát ? Van egy szakmám,szeretem is jó lenne benne dolgozni,de más is érdekel ami normális munka normális fizetéssel és ha szeretem is akkor az a legjobb.
Köszönöm
OKJ-s képzéssel nagyon alacsony az esélye, hogy majd normális munkát kapsz, normális fizetéssel.
Ha tanulni akarsz, akkor főiskola/egyetem, ott is csak a piacképesebb szakok, + legalább 1-2 nyelv tárgyalóképes szinten(ezt nem félreértelmezni, a középfok közelében sincs a tárgyalóképes szintnek). Csak 1 évvel tart tovább, mint az OKJ, de legalább ér is valamit.
"ha dolgozok a gyárba 2-3 hónapot és össze szedek egy kis pénzt,és elköltözök valami albérleti szobába akkor sok idő lenne találnom munkát ? "
Nem egészen értem, miért csak 2-3 hónapot akarsz dolgozni - annyiért nem érdemes feljönni - ugyanis az albérlet, ha másokkal közösen veszed is ki, akkor is az albérlet + REZSI alsó hangon 30-50 ezer ft (jó igen tudom, ennyiért nem kapsz, stb. - kéretik nem lehúzni :D , minimált írtam).
Ha önállóan, akkor drágább (50-80 ezer körül) és ráadásul szoktak legalább 2 havi kauciót is kérni - máris 150-200 ezer körül járunk és akkor még nem beszéltem a bérletről, ami havi 10 ezer ft ahhoz, hogy közlekedni tudj a városban.
Én a helyedben örülnék, ha bejön a munka és nem nagyon ugrálnék egy darabig - amíg meg nem szokod, ki nem ismered magad a városban, a munkaerőpiacon, az albérleti piacon, stb.
Előtted a net - nézegess albérlet és fizetés árakat és rájössz, mennyire nem egyszerű a történet a fizetésekhez képest. persze ha van szakmai gyakorlatod és jó szakmád, az más...
Ja, tényleg, már utánaolvastam így, hogy írtad... :-)
Akkor viszont tuti, hogy 2-3 hónap alatt a kérdező nem fog tudni összerakni egy normális albérletre valót abból a fizetésből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!