42 sikertelen állásinterjú után mik a lehetőségeim?
Siránkozás helyett válaszolj:
- Külsőd rendben? Haj,ruha,higiénia,...?
- Nem kérsz túl sok fizut?
- Korod?
- NAV,sereg,rendőrség,ezekkel mi a gond,hogy nem mégy oda?
- Voltál elítélve?
- Testi és/vagy mentális problémák?
Akkor én elmondom, hogy hogy mentem külföldre. Igaz 2000-ben, de akkor még csak EU-tagok sem voltunk, szóval kellett a vízum.
Beszéltem angolul középfokon, és kinéztem magamnak egy au-pair ügynökséget. Megvettem a buszjegyet oda-vissza, meg vittem annyi költőpénzt, ha kirúg a család azért ne kelljen csöveznem.
2 évig voltam kint, és megtanultam anyanyelvi szinten angolul. Beszélek mellette még spanyolul középfokon, soha nem volt gondom az elhelyezkedéssel.
Igaz, annyi alaptőke kell azért, hogy legyen pénzed a buszjegyre, meg pár euró ha gond van. De nem milliók.
A habokra én sem indulnék el, már itthon megvolt, hogy hova megyek, és vártak a pályaudvaron.
Ez persze a nagyon lenézett au-pair állás. Nekem nem volt vele bajom, mert volt szállás, kaja, és mellette napi 5 órát kellett dolgozni, volt időm suliba járni. Az igaz, hogy a fizetés az tényleg csak a zsebpénz kategória volt. De a második évben már olyan családot kerestem helyben, akik többet fizettek, ott már megvolt a normál fizetés, amit a helyi nannyknek is adtak akkoriban. De ehhez már kellett a helyi ajánlólevél és a felsőfokú nyelvtudás meg a pedagógus diploma sem jött rosszul.
Bátrabbak más állást is vállalhatnak.
#24:
Igen.
Nem.
A húszas éveim közepén járok.
Nem vesznek fel.
Még nem.
18 évesnek nézek ki.
#25: Már beadtam. Szerinted hol volt ez a 42 sikertelen állásinterjú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!