42 sikertelen állásinterjú után mik a lehetőségeim?
Ne jogásznak menj el, hanem mondjuk ügyintézőnek.
Ott nem is feltétel ez a végzettség, viszont előny.
És ha ott lehúzol valamennyi időt, akkor már lesz olyan szakmai gyakorlatod, amit kiröhögés veszélye nélkül be lehet írni az önéletrajzba, nem úgy, mint pl. a ládapakolást.
Nem mellesleg pénzt is keresel közben, meg szokod a munka ritmusát. Úgy már könnyebb.
Akkor nem tudok jobb ötlettel szolgálni. Engem ügyintézőnek simán felvettek. Már csak ennek a szintnek a meghaladása okozott később nehézséget, de idővel ez is sikerült.
Hogy mi lehet a probléma, ha nem jogi állásokra jelentkezel.. [kezét széttárja]
Persze számtalan lehetőség lehet, a doktori címmel árufeltöltői állásra jelentkezéstől kezdve a már kezdettől fogva betöltött kamu álláshirdetésekig. Ahogy az is lehet, hogy nem tudod előadni magad interjún, esetleg fogatlan vagy büdös vagy, netalán egy bazi nagy horogkereszt van tetoválva a homlokodra :P
De látatlanba ezt senki nem fogja tudni megmondani.
Gondold végig a lehetőségeket, azt is, hogy milyen reakciók jöttek az interjúk alatt: már az elejétől fogva igyekeztek lerázni, vagy volt egy bizonyos pont, ahol megfagyott a beszélgetés és összenéztek. Ezekből mind le lehet vonni következtetést.
42 után már elég anyag van az elemzéshez, hiszen 42 a válasz a Végső Kérdésre is.
Engem az 50. interjú után vettek fel, kb 660 elküldött Cv után (2 diplomám van, bár nem jogi, angol, német felsőfok). Nálam egyértelműen az jött le, hogy az életkorom a bibi (45 év feletti nő vagyok). De az 50. interjú összejött, a főnököm idősebb, mint 50 éves, így végre nem volt gond a korommal. A legtöbb helyen azonban a 25-30 éves hr-es kiejtett már az elején.
Veled az lehet a gond, hogy pályakezdő vagy, nulla szakmai tapasztalatod van, így kockázatot jelentesz és felvesznek inkább olyant, akinek 2-5 év tapasztalata már van. Nem ismerem a családi körülményeidet, de az biztos, ha én annyi idős lennék, mint Te, akkor nem vártam volna az 50. interjúig, hanem már rég külföldön lennék. Ha kell a pénz, akkor menj ki külföldre, akár mosogatni, takarítani is. Ha nem kell a pénz és a szülők eltartanak, akkor próbálkozz tovább.
reálisan gondolkodni!
jelentkezz operátornak, ahhoz értesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!