Szerintetek mennyire jellemző, hogy egy munkáltató interjú előtt megnézi az embert facebookon pl?
Igaz, minden HR ismerősömnek ez az első. Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram.
A Facebook nem a magánéleted. A Facebook arról szól, hogy mutogasd másoknak azt, amire büszke vagy. Ugyanis nem saját magadnak teszel ki ott semmit, hanem másoknak.
Ha most neked a bulizós, piás képeid azok, amiket szeretnél megmutatni több száz ismerősnek az elgondolkodtatja az interjúztatót is rólad.
"Komolyan ez az ember arra büszke, hogy piált? Ezt akarja másoknak mutogatni?"
Én nyereményjátékokat osztok meg, meg a Budapest Pride érdekesebb posutjait, meg a goodreads behúzza az összes könyvet, amit olvastam, ezek nagy része MM erotikus regény. Mindehhez van egy szivárvány zászló hátterem, meg 800 ismerősöm, a világ minden részéről, akik ugyanazokat a játékokat játszák. 'oszt senkit nem érdel az FBm, pedig elég egyedi nevem van és minden beazonosításhoz szükséges adatom fent van.
Vezető mérnöki pozícióban vagyok, az interjúkon látszik a tetkóm, és az egyik piercingem, egy farmerban is el tudom adni magam. Tapasztalatom szerint a fellépés és a jó önéletrajz a kulcs, meg a linkedin profil, nem a FB.
A jelenlegi munkáltatóm megnézett interjú előtt vagy után asszem. Majd meg is jegyezte, hogy nem talált:) Mondtam, hogy nem is fog, mert nicknévvel vagyok. Ő mondjuk a volt cégemet is felhívta..
Mindenesetre én is gondolkoztam már azon, hogy lehet jobb, ha megtalál és ott semmi extrát nem lát, mert az talán megnyugtatóbb. És még akkor is be lehet úgy állítani, hogy lát egy profilképet meg borítóképet, szóval sokra nem megy vele, ha azokon semmi extra nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!