Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyire jellemző,...

Szerintetek mennyire jellemző, hogy egy munkáltató interjú előtt megnézi az embert facebookon pl?

Figyelt kérdés
Már sok helyen olvastam, hogy úgy használjuk a facebookot, hogy ha jelentkezünk egy állásra mielőtt behívnának interjúra az önéletrajz alapján lehet hogy lecsekkolnak minket facebookon? Szerintetek ez igaz?
2016. márc. 4. 14:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Néha megnézem, ha olyanom van. :)
2016. márc. 5. 14:59
 12/18 anonim ***** válasza:
41%

Igaz, minden HR ismerősömnek ez az első. Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram.

A Facebook nem a magánéleted. A Facebook arról szól, hogy mutogasd másoknak azt, amire büszke vagy. Ugyanis nem saját magadnak teszel ki ott semmit, hanem másoknak.

Ha most neked a bulizós, piás képeid azok, amiket szeretnél megmutatni több száz ismerősnek az elgondolkodtatja az interjúztatót is rólad.

"Komolyan ez az ember arra büszke, hogy piált? Ezt akarja másoknak mutogatni?"

2016. márc. 5. 17:03
 13/18 anonim ***** válasza:
Amúgy miért mindenkinek az ugrik be egyből, hogy mindenki piálós, bulizós képeket tesz fi Facebookra? És aki nem tesz ki semmi ilyent, az már nem is használja "rendeltetészerűen" a Facebookot? Az aki csak beszélget az ismerőseivel vagy az aki a belájkolt oldalait nézegeti, az már egyből hülye is? Senki sem mondta, hogy a Facebook arra való, hogy a hányós részeg képeidet feltegyed!!!!
2016. márc. 7. 00:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Én nyereményjátékokat osztok meg, meg a Budapest Pride érdekesebb posutjait, meg a goodreads behúzza az összes könyvet, amit olvastam, ezek nagy része MM erotikus regény. Mindehhez van egy szivárvány zászló hátterem, meg 800 ismerősöm, a világ minden részéről, akik ugyanazokat a játékokat játszák. 'oszt senkit nem érdel az FBm, pedig elég egyedi nevem van és minden beazonosításhoz szükséges adatom fent van.

Vezető mérnöki pozícióban vagyok, az interjúkon látszik a tetkóm, és az egyik piercingem, egy farmerban is el tudom adni magam. Tapasztalatom szerint a fellépés és a jó önéletrajz a kulcs, meg a linkedin profil, nem a FB.

2016. márc. 7. 08:11
 15/18 anonim ***** válasza:
Itt nem is arról van szó, hogy bárki a FB profillal adja el magát, mert nyilván nem álláskeresésre szolgál a FB. De ettől még bármelyik HR-s megnézheti. Az már, hogy ki mit szűr le egy FB adatlapból az egy dolog.
2016. márc. 7. 17:21
 16/18 anonim ***** válasza:
Lehet igazad van, akkor viszont azt kell mondjam, elég toleránsak a magyar HResek, hiszen eléggé lejön a FBről, hogy nem a heterok táborát erősítem. XD
2016. márc. 7. 18:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Van, ahol nézik, van, ahol nem. Ez cégfüggő. Vagy inkább emberfüggő. Nekem például abszolút nincs is fb-om. Hallottam már olyat is, hogy ez hátrány a munkaerőpiacon, mert azt sugallja, hogy én nem vagyok egy nyitott, barátkozós ember, mert nem regisztrálok ilyen oldalakra és jelölgetek be kétszáz idegent, mint "barátot". Hát bammeg... ha manapság ez kell, hogy munkát kapj, akkor megyek a híd alá lakni inkább!
2016. márc. 9. 18:06
 18/18 anonim válasza:

A jelenlegi munkáltatóm megnézett interjú előtt vagy után asszem. Majd meg is jegyezte, hogy nem talált:) Mondtam, hogy nem is fog, mert nicknévvel vagyok. Ő mondjuk a volt cégemet is felhívta..

Mindenesetre én is gondolkoztam már azon, hogy lehet jobb, ha megtalál és ott semmi extrát nem lát, mert az talán megnyugtatóbb. És még akkor is be lehet úgy állítani, hogy lát egy profilképet meg borítóképet, szóval sokra nem megy vele, ha azokon semmi extra nincs.

2016. márc. 10. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!