Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyire jellemző,...

Szerintetek mennyire jellemző, hogy egy munkáltató interjú előtt megnézi az embert facebookon pl?

Figyelt kérdés
Már sok helyen olvastam, hogy úgy használjuk a facebookot, hogy ha jelentkezünk egy állásra mielőtt behívnának interjúra az önéletrajz alapján lehet hogy lecsekkolnak minket facebookon? Szerintetek ez igaz?
2016. márc. 4. 14:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, de velem nem sokra mennének. Az adatlapomhoz csak az ismerőseim férnek hozzá.
2016. márc. 4. 14:09
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan van aki megnézi. Én pl. ha megyek állásinterjúra és mondjuk olyan személyhez megyek akinek egyedi neve van és emiatt könnyne megtalálható Facebookon, akkor én pl. rászoktam nézni, hogy ki lehet az. Ebből gondolom, hogy ez visszafelé is így működik. Ha én munkáltató lennék és menéznélek Facebookon és azt látnám, hogy tele van az adatlapod mindenféle piás, részeges képpel hát nem éppen lenne bizalomgerjesztő. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha valaki a magánéletben nagy bulizós és laza, akkor nem állja meg a helyét a munkában. Mindenesetre ha van kompromitáló kép rólad fent, akkor szedd le átmenetileg, vagy rejtsd el őket addig. De amúgy a Facebook az ember magánszférája, tehát nem sok köze lehet hozzá egy munkáltatónak. Max annyi, hogy a munkahelyen a céges gépeken le van tiltva a Facebook. És talán még annyi, hogy amit a munkahelyeden készítesz képet, nyilván munkaidőben, azt ne nagyon tedd ki, mert egyre több helyen eléggé szigorúan veszik már ezt.
2016. márc. 4. 14:20
 3/18 anonim ***** válasza:
23%
Jellemző,sőt tudok olyan cégről,ahol elég tesznek egy laptopot és kérik,hogy lépj be a fiókodba és mutasd meg a képeid...persze mondhatsz nemet,de akkor rá egy hétre megy a "Sajnáljuk,de az ön által megpályázott pozícióra egy másik jelentkezőt választottunk ki..." sablon e-mail.
2016. márc. 4. 14:33
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"De amúgy a Facebook az ember magánszférája,"

Ne haragudj, de majdnem leestem a székről, ezen akkorát nevettem :D ja, a sok megosztás, itt jártam, így nézek ki, ilyen szexis vagyok... Ez Neked magánszféra?

Az én magánszférám az a magánszférám, tehát nem teszem közszemlére. Még ismerősök között sem. Nincsen sem kisebbségi érzésem, sem feltűnési viszketegségem, hogy így tegyem közszemlére az életem. Épp ezért pl. rólam nem fogják a Facén megtudni, hogy mikor mit csinálok :-)

Kérdezőnek: manapság már szinte "alap", hogy a leendő munkaadó rápillant a Facéra.

De a múltkor mondták nekem, hogy keressem meg xy-t egy munka ügyében és bizony én is ránéztem, ki fia-borja? :-)

2016. márc. 4. 14:34
 5/18 A kérdező kommentje:

Én is így gondoltam:)

Én is mindig lecsekkolom az interjúztatót, ha könnyen megtalálható a neve alapján :)

Amúgy nincs a facebookomon semmi kompromittáló, nem vagyok ez bulizós, piálós fajta, meg nem nagyon postolom tele a facebookot amúgy sem, szóval velem sem mennének sokra :)

Csak kíváncsiságból kérdeztem :)

2016. márc. 4. 14:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy magánszféra azt arra értsd, hogy nem pofázik bele abba, hogy te munkaidőn kívül mi a szart posztolsz ki magadról. Abba viszont beleszólhat, hogy munkaidőben NE facebookoz. Mindenki azt tesz ki magáról amit akar. Nem arra értettem, hogy ha van Faced akkor csak neved legyen kint. Amúgy ha már fent vagy már nincs magánszférád igazából. Tehát hiába nem teszel ki semmit sem, fent vagy, így már osztottál meg magadról információt. Tehát ha annyira titokban akarsz lenni Facen, akkor kamu profillal tedd azt. De a lényeg az, hogy egyre több esetben megnézik a Face-t, ha egy komolyabb állás előtt állsz, akkor inkább ne legyen kint semmi olyan amire esetleg úgy mond rossz szemmel nézhez a munkáltató.
2016. márc. 4. 14:42
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

engem a linkedin profilom alapján találnak meg

amúgy 10 másodperc alatt megtalálnának a fb-n, de kétlem, hogy valaki megnézte volna, de amúgy leszarom, ki mit gondol rólam a fb profilom alapján, eddig nem volt belőle hátrányom, pedig nem patyolattiszta :D

2016. márc. 4. 16:47
 8/18 anonim ***** válasza:
43%
Persze, az az első dolga.
2016. márc. 4. 18:40
 9/18 anonim ***** válasza:
18%
Városi legenda.
2016. márc. 4. 23:44
 10/18 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem igaz. Én is le szoktam csekkolni az interjúztatót, pl. volt olyan, hogy fogalmam nem volt, öltönyben kell-e menni vagy lehet másban is. Megnéztem, hogy az illető és kollégái hogy öltöznek a munkahelyi fb képeken.
2016. márc. 5. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!