Mennyire jellemző, hogy a külföldre költözést anyagilag támogatja, finanszírozza az ottani munkáltató?
Multinál volt, hogy cégen belül de más országba kiküldetést finanszírozták egy bizonyos szintig, közép- vagy felsővezető szinten még a gyermekek iskoláztatásához is hozzájárultak. De ehhez előbb le kellett tenni valamit az asztalra, és főleg külföldiek (amerikai, angol, német) voltak azok, akiket jobban pakoltak ide-oda, a magyar kollégák közül kevesen jutottak ki.
Ha nem cégen belüli, akkor nagyon nagyon jó szakembernek kell lenni, akire nagy szükségük van. Errefelé egy embert ismerek, akinek a helyi cég 3 hónapig biztosított lakást és segítette az ügyintézést, de ő IT szakember.
Én sem mosogatok kint, irodai meló, de már a skype interjúra is húzták a szájukat, pedig én viszonylag helyben voltam, csak épp 80 kilométerre. Amikor átcuccoltam és átírtam az önéletrajzomban a címet, egyből több lett a megkeresés és 1 hónap múlva már kezdtem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!