Megtehetem-e hogy utazási pénz ki nem fizetése esetén megtagadom a külső helyszínre történő utazást? Kirúghatnak-e és milyen indokkal-mert ez nem lehet az indok!
Gyógypedagógus vagyok, munkáltatóm már nem az iskola hanem a klik. A szerződésem adott iskolához köt (mint munkahely) de a szerződésem szerint több iskolában vagyok köteles gyógypedesként megjelenni (megyeszékhely környéki kis települések iskolái). Erre a szerződés és a jogszabály szerint is teljes 100%-os utazási pénz jár. Vagyis, meg kell vennem a volán máv bérletet és azt 100%-ban fizetik nekem, elvileg. A helyzet meg az hogy októberben jött utoljára pénz és marhára unom, hogy havi szinten kb 30.000-et hitelezzek és aztán szaladgáljak meg telefonálgassak hogy mégis mikor méltóztatnak fizetni.
Mi lenne ha holnap nemes egyszerűséggel azt mondanám, nincs több pénzem, tartoznak nekem eleve 3*30.000-el + a jelen hónappal, amíg ez nincs fizetve sehova se megyek?
Betelt a pohár.
Mit tehetnek?
Fura lenne szerződésszegéssel mint indokkal elküldeni lévén hogy ők nem fizetnek október óta...
"aztán vagy fizetnek, vagy találkoztok a bíróságon. "
Na de az sem olyan egyszerű ám mert a klik az ország egyik legnagyobb munkáltatója. És ha én ott "elvágom" magam akkor voltaképp az országban midnenütt elvágtam magam. mert mindenütt klik van oktatási téren.
Jó mi?
Na így menj bíróságra. Ez nem olyan hogy megyek bíróságra X kft elle ott elvágom magam de nem baj majd megyek dolgozni Y kft-hez....
Mert ezen a téren csak az X kft létezik lasan más nem....
"az ilyen, akkor irany a munkaugyi birosag. " Sorry de nem érted vagy nem AKAROD érteni...
Menjek bíróságra oké.
Az dönt,. Hónapok akár évek.
Oké.
Na és ADDIG????
Utazzak vagy ne? És ha igen, miből????
Mert a bérlet havi 30.000 vegyem vagy ne? És ha nem veszem = nem utazok = akkor mi lesz?
És ez prompt kérdés, ennek nem hónapok (ld bíróság ) kell eldőlnie. Mert a bérletet pl jövő héten vennem kell vagy nem kell vennem de akkor nincs utazás!!
Na jó szitu?
Tényleg kár itt hőbölögni, a válaszolók próbálnak segíteni. Csak ez egy elég lehetetlen szituáció, ezt te is tudod.
Igen, van munkaszerződés, és a nem fizetés az szerződésszegés. Ilyenkor általában Munkaügyi Bírósághoz mennek az emberek. Ez valóban évekig tart, ráadásul elég nehezen találsz olyat, aki állami szerv elleni pert elvállal. Ennek ellenére én belevágnék, mellette pedig próbálnék maszekolni.
Nem tudom merre laksz, írod, hogy sok a barna bőrű. De mindenhol van azért olyan gyerek is, akinek képesek fizetni a szülei.
Nekem mind a két gyerekem sni-s. Évekig tartott, szó szerint évekig, mire papírom lett róla, hogy nekünk jár a fejlesztés. A fiammal már több gyógypedagógust próbáltunk, egyik sem bírt vele. Most járok egyhez, aki végre valóban érti is a dolgát, de neki tele van az órarendje, már új gyereket nem is vállal.
Na, ő az, aki a Klikkel már nem is foglalkozik. Bizonyára nem egyik napról a másikra, de azért ki lehet építeni az ügyfélkört. Nagyon sok a problémás gyerek, 10-15 % minimum. Ha viszik a jó híredet, akkor lesznek diákjaid, ez olyan, mint a nyelvtanítás.
Viszont való igaz, hogy a stílusodon van mit csiszolni. A gyerekekkel is így bánsz? Akkor viszont én nem vinném hozzád a fiamat.
Hát kismillió hozzászólás de csak az derül ki hogy vagy befogom a kis számat és lenyelek mindent vagy kinyitom és bíróság pénzem akkor se lesz ugyan max sok év múlva de akkor mehetek magánzónak mert helyből szóba se állnak velem sehol többet ami állami szerv intézmény.
Ugye milyen jó a NER rendszere?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!