Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megtehetem-e hogy utazási...

Megtehetem-e hogy utazási pénz ki nem fizetése esetén megtagadom a külső helyszínre történő utazást? Kirúghatnak-e és milyen indokkal-mert ez nem lehet az indok!

Figyelt kérdés

Gyógypedagógus vagyok, munkáltatóm már nem az iskola hanem a klik. A szerződésem adott iskolához köt (mint munkahely) de a szerződésem szerint több iskolában vagyok köteles gyógypedesként megjelenni (megyeszékhely környéki kis települések iskolái). Erre a szerződés és a jogszabály szerint is teljes 100%-os utazási pénz jár. Vagyis, meg kell vennem a volán máv bérletet és azt 100%-ban fizetik nekem, elvileg. A helyzet meg az hogy októberben jött utoljára pénz és marhára unom, hogy havi szinten kb 30.000-et hitelezzek és aztán szaladgáljak meg telefonálgassak hogy mégis mikor méltóztatnak fizetni.

Mi lenne ha holnap nemes egyszerűséggel azt mondanám, nincs több pénzem, tartoznak nekem eleve 3*30.000-el + a jelen hónappal, amíg ez nincs fizetve sehova se megyek?

Betelt a pohár.

Mit tehetnek?

Fura lenne szerződésszegéssel mint indokkal elküldeni lévén hogy ők nem fizetnek október óta...

2016. febr. 17. 16:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
72%

"Ennyi a nagy tanács?"

Ne haragudj már, de ki vagy te?

Ez egy névtelen oldal, ahol az ember hadd dönthesse már el, hogy ha tud, akkor egyáltalán akar-e segíteni!

Simán lehet, hogy tudott volna valami okosat mondani, de bevallom, egy ilyen embernek én sem szívesen segítek - pedig szeretek segíteni, de van, aki nem érdemli meg.

Én is pedagógus lennék, de nem dolgozom a szakmámban.

Ilyen alpári, közönséges pedagógussal viszont még nem találkoztam. Szégyen.

Tudod, stílusosan és káromkodás nélkül is el lehet küldeni valakit a francba, úgy, hogy te elegáns maradj.

2016. febr. 17. 19:00
 12/24 A kérdező kommentje:

" Javaslom, ezzel a stílussal jelentkezz a főnöködnél"

Megint csak a pofázás a semmibe!!!

Nagyon szívesen mennék!!!! Nagyon szívesen! És tessék mondani HOVA ÉS KIHEZ????

Ugyanis: az iskolám igazgatója nem illetékes anyagi ügyben mellesleg neki is lógnak csomó pénzzel.

A klik-es főbarom tanfelügyelő pedig mint írtam nem fogad engem SE és mást SE ilyen ügyben levelekre mailre nem válaszol telefonon elérhetetlen.

Pedig ez az ő illetékessége lenne.

Akkor tessék mondani HOVA ÉS KIHEZ?

Mert akihez kéne ahhoz már fordultam én is más is ezerszer.

Az lesz a vége hopgy otthagyom az egész szar alkalmazotti létet átmegyek vállalkozóiba és minden egyes óra és költség számlázva lesz. És amíg az utolsó számla nincs fizetve nem lesz köv óra.

Ez kell?

2016. febr. 17. 19:07
 13/24 A kérdező kommentje:

"Egy ismerősöm gyógypedagógus, már felmondta a szerződéseit az iskolákkal, ingyen nem dolgozik senki. "

Hát közel vagyok én is ehhez.

A fizu még megjött eddig időben de ha az is elkezd csúszogatni hát vagy vállalkozói vagy beintek és asztalt borítok.

2016. febr. 17. 19:15
 14/24 A kérdező kommentje:

"esetleg a szüleiknek elmondhatnád a helyzetet"

Tudod te klikből áll a "klientúrám" java része? Hát nem ma barnultak zömében csak ennyit mondok. Na ezektől aztán egy fillért se.

2016. febr. 17. 19:16
 15/24 anonim ***** válasza:

"hova és kihez?"

miért itt vársz erre választ?

nem mi vagyunk a munkáltatód, nem rajtunk kell leverni!

annak járt te utána, hogy a problémáddal hova kell fordulnod, ne másokat sértegess az alpári stílusoddal!

2016. febr. 17. 19:29
 16/24 A kérdező kommentje:

"annak járt te utána, "

Igenis, tábornok úr!

jelentem, utánajártam!

A klik tankerületi igazgatója az illetékes.

Jelentem, hozá kerll fordulni

Innentől fogva csak olvass vissza..

2016. febr. 17. 19:32
 17/24 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Kérdező,

Én írtam a korábbi választ.

Tudod sajnáltam, hogy ilyen helyzetbe kerültél, és egy pontig meg is értettem a dühöd. De tekintve, hogy pedagógusként (elvileg tanult és diplomás emberként) továbbra is így nyilatkozol, hogy "Megint csak a pofázás a semmibe!!!" az elég sokat elárul rólad.

Megmondom őszintén, nem szeretném hogy a gyerekem majd ilyen tanárhoz kerüljön.

De reagálva...

Egyrészt nem "pofázom", mert a lónak van esetleg pofája, nekem arcom van úgy gondolom..

Másrészt, - ahogy lentebb is írták - a belső szervezettség ilyen-olyan főnökök ismerete nem tartozik a kompetenciáim közé, ezt neked kell(ene) tudni.

Feltételezem kismillió helyen van erre infó (lásd: szerződés,ecetra) de ilyen válaszokat olvasva, semmi kedvem ebben segíteni.

Egyébként pedig jobbára azt csinálsz, amit akarsz.

2016. febr. 17. 20:54
 18/24 anonim ***** válasza:
Istenem, csak a sírás megy. Kivel kötötted a szerződést, ki a munkáltatói jogkör gyakorlója? Maga a tankerületvezető? Akkor ajánlott-tértivevényes levélben fel kell hívni a figyelmüket a fizetésre, ha nem fizetnek, mehet a fizetési meghagyás, aztán vagy fizetnek, vagy találkoztok a bíróságon. Mit kell ezen ennyit rinyálni...
2016. febr. 17. 22:54
 19/24 A kérdező kommentje:

"jánlott-tértivevényes levélben fel kell hívni a figyelmüket a fizetésre, ha nem fizetnek, mehet a fizetési meghagyás"

ajánlott tértivevényes megvolt

De a KÉRDÉSEMRE MÉG MILLIÓ HOZZÁSZÓLÁS UTÁN SE KAPTAM VÁLASZT ÁM!!!!!!

A kérdésem ÚJRA: ha én azt momdom hogy bocs nincs pénzem utazási ktg-re mert nem adtok tehát nem megyek sehova-akkor ezzel támadható vagyok-e vagy nem?

Mert azt ne mondja nekem senki hogy hónapokon keresztül lassan 100.000-et mehaladóan köteles vagyok hitelezni a munkáltatómnak, hogy a munkámat végezhessem....

2016. febr. 18. 08:06
 20/24 anonim ***** válasza:

Ha a munkahoz szuskeges feltetelek bizonyithatoan nem adottak, marpedig a koltsegterites az ilyen, akkor irany a munkaugyi birosag.

Valamint a munkaszerzodes be nem tartasa miatt fel is mondhatsz.

Elso korben en a munkaugyi birosagra bemennek a tertivevenyekkel hogy mennyivel lognak neked.

2016. febr. 18. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!