Megüthetem a bokámat?
Érdekes helyzet, mert amíg nincs szerződés, addig nem állsz alkalmazásban velük.
Bár szóbeli szerződés is létrejöhet, és te a ráutaló magatartással ezt elfogadod > azzal, hogy reggel munkakezdésre odamész.
Ugyanakkor ha már holnap nem mész be, és ők nem akarják vagy nem tudják kamerafelvétellel bizonyítani, hogy ma ott voltál, akkor a szóbeli szerződést sem tudják bizonyítani. Ettől nem félnék, hogy 1-2 nap után jogi lépéseket tennének. Nem érné meg nekik.
Viszont ebben az esetben, ha nem írod alá, ne számíts a 2-3 napi béredre, mert ők is letagadhatják, hogy te ott dolgoztál. Ha a pénzt akarod, neked kell bizonyítani, hogy munkaviszonyban voltatok, azt pedig szerződés és egyéb bizonyítékok nélkül nehéz lesz.
Ha még nem tudod eldönteni, mit akarsz, akkor írd alá. Gondolom van próbaidő, ezzel saját magukat is védik, ritka az olyan cég, ahol nincs. Jelen esetben pedig neked is jól jön, mert 3 hónap alatt bármikor dönthetsz úgy, hogy felállsz, és eljössz. Nem kell megindokolnod. Viszont a ledolgozott időt ebben az esetben kötelesek kifizetni, még akkor is, ha csak 2-3 napról van szó.
és miért ne írnád alá? aláírod, felmondasz, megkapod a pénzed...erre van a próbaidő...
mondjuk, szerződés nélkül nem állunk munkába...ugye-ugye?
A cég sajnos hazudott a hr megbeszélésen arról, hogy mennyi lesz a jövedelmem. Ezért nem fogom aláírni a szerződést, sőt, holnap közlöm is hogy nem kell elkészíteniük.
Az "ugye-ugye" okoskodás meg jogos is lehetne, ha nem ez lett volna az első unkanapom, aminek a kezdetén elviekben aláírom a szerződést és utána meg megyek dolgozni.
Kb délig vártam, utána elmentem a HR-re, közölték hogy a szerződés elkészítése folyamatban van.
Azt, hogy más az összeg onnan tudom, hogy múlt héten két kolléga is kezdett rajtam kívül (mindketten 3 napra rá kaptak szerződést) és ugyanezek az összegek lettek náluk is lefixálva. Mondtak egy nettó összeget, egy műszakpótlékot, nyelvi pótlékokat. Mindkettejüknek ugyanez volt és mindkettőnek ugyanezek az összegek is szerepelnek a szerződésben, csak bruttóban.
Ugye-ugye, hogy nem minden fekete vagy fehér...
de, fekete-fehér minden: vagy van szerződés, vagy nem kezdesz
és még egyszer:
aláírod, van belőle egy példányod, majd felmondasz próbaidő alatt, ekkor megkapod a pénzt, amiért 3 napig dolgoztál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!