Esti/otthonról végezhető hétvégi munkát miért nagyon nehéz találni?
Informatikus vagyok (elég jó a szakmában).
Napi 8 órás munkahelyen dolgozok, de szeretnék mellé még egy 4 órásat 18-22-ig vállalni.
Több cégnél is próbálkoztam ,de nem igazán hajlandóak ilyen megállapodásra. Vállalkozóként is végezhetném akár, és ha nem helyhez/fix időhöz kötött a dolog akár hétvégén is. A lényeg h átlag napi 4 órára jöjjön ki a hét 5 napján a munka mennyisége.
Egyébként szinte az összes helyen felajánlották, h 8 órába odavesznek még akár picit többért is mint ahol most vagyok, de váltani nem szeretnék, hanem plusz munka lenne jó.
Minden nap van kb 4-5 órám amit jó lenne még kitölteni.
mi mást tehetnék?
am annyira nem rabszolgaság, nettó 300ért dolgozok most egy jó kényelmes 8 órás helyen. emellé lazán befér még 4 óra amit mondjuk megfizetnek olyan 200körül, ha vállalkozó akkor meg 220-230 körül esti díjszabás szerint. (a 8 órásban mindent el tudok intézni amit magamnak kell, pl bevásárlás, posta, továbbképzések, stb..)
A többi ami marad már csak alvásra kellene.
A pénz pedig jól jönne.
Vállalkozáson is sokat gondolkodtam, de egyedül nem merek belevágni. Nem vagyok jó kereskedőnek, nem tudnám eladni magam, amit egyébként már próbáltam de nem jött be annyira h megérje.
Talán azért is kicsit mert olyan vagyok mint az egyik előző hozzászóló, hogy nem verem át az ügyfeleket és csak a ténylegesen elvégzett és jól elvégzett munkát fizettetném ki. A cégek ahol dolgozom/dolgoztam eddig mindenhol simán kiállították a számlákat úgy h ott se voltunk és el se végeztünk sok munkát. Így nyilván könnyen megélnek.
Az informatika mellett van még más terület is ami érdekel és profi is vagyok benne, vállalkozásban lehet már inkább abba vágnék bele.
Mert sok a szabadidőm. Hétközbe mit csináljak munka után?
Hétvégén általában mindig elutazom vagy belföldi wellnessbe vagy külföldre várostnézni, stb..
Hosszú hétvégéken messzebre is. Nyáron minden hétvégén balatonon bulizgatunk haverokkal és minden évben van 1-2 nagyobb nyaralás amire már szabadságot is veszek ki (pl usa és egy egzotikus sziget..)
Na, hát ezért is mondják, hogy az IT-sok antiszocálisak és kommunikációképtelenek. Hát szedj fel egy barátnőt, és foglalkozz vele. Minek keresnél nettó 400-at, ha nincs lehetőséged elkölteni?
Amúgy meg a cégek jobban szeretik az állandó alkalmazottat, akire mindig lehet számítani, ha csak néha dolgozol, és sürgős segítség kéne, akkor nem elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!