Jogom van megtagadni a vidéki különmunkát ha a cég nem hajlandó útiköltséget fizetni?
Fix helyes szerződésem van, de a főnök talált valami vidéki különmunkát. Persze nem hivatalosan menne, hanem feketén szokás szerint. A jogszabály szerint ilyen esetben 100% útiköltség fizetendő a dolgozónak, melyre a cég nem hajlandó egy fillért se akar adni.
Jogom van-e azt mondani hogy oké megyek, ha megkapom a pénzt? Vonatjegy mondjuk 3000 Ft, kérem a pénzt vagy nem megyek sehova? Ehhez jogom van?
"És azóta az is kiderült mi van ha nem megyek. Akkor többet nem is kell menni egyáltalán. "
Mondjuk ez nem nagy meglepetés - az első válaszomban megmondtam.
De valahogy a megoldáskereséses válaszomat eleresztetted a füled mellett: pl. főnök autója :D vagy összefogás kollégákkal, stb.
Arról nem beszélve, hogy még szó nem esett arról, hogy a szombati feketemunka valószínűleg a zsebedbe is tenne plusz pénzt.
"a szombati feketemunka valószínűleg a zsebedbe is tenne plusz pénzt."
Így van!!!! És amit keresek az kb el is megy a közlekedésre!!!! Talán marad 1000 ft. Tehát szombaton ami nem munkanapom ott szopok 8 órában, meg közlekedjek + 3 órát és mindezt azért hogy amit keresek (mert nem vagyok ám túlfizetve!!!) el is költsem vonatra.
Ha meg azt mondom hogy nem, ki vagyok rúgva-.
Ugye hogy a hülyének is megéri???
És még itt jönnek azzal hogy mik a SZABÁLYAI a kiküldetésenek... szabályok!! Egy ilyen szituban milyen szabályokról beszélünk???? Fekete az egész ahogy van.
Nekem meg mi választásom? Belemenni. Ha nem akarok állás nélkül lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!