Ha nem fizetnek útiköltséget a szerződés ellenére és munkám része az utazás az feljogosít automatikusan hogy ne utazzak? Hiszen miért vennék jegyet bérletet saját pénzből?
Munkám része (munkaköri leírásban is van) az utazás, boltokat cégeket kell felkeresnem ezzel azzal. Nem ebből áll a munkám kizárólag. A szerződés szerint útiköltség jár nekem. Mivel kocsit a cég nem ad saját meg nincs így busszal villamossal megyek = kell bérlet.
Az utazási pénz hónapok óta csúszik. Már a 3. bérletet veszem meg saját pénzből (3x 9500 ft).
Mivel nem kapom a pénzt ez automatikusan feljogosít arra hogy ne menjek sehova? Hiszen pénzt nem adnak hát sorry bérletet meg nem veszek többet saját pénzből anélkül meg nem lehet.
Erre mit mondhatnak? Azt nyilván nem ismerhetik el hogy vegyem meg saját pénzből ez lenne a ki nem mondott elvárás mert ez ütközik a szerződéssel. De azt se mondhatják hogy várjak, hiszen eleve lógnak nekem több hónappal.
Szóval ha a munkám egyéb részét elvégzem de utazni sehova se mondván bérlet van? kocsi van? Hát akkor mivel-erre mit tehetnek/mondhatnak?
Nem vagy köteles utazni, hiszen a munkáltató nem biztosítja hozzá az eszközt, az anyagi részét. Ha nem tartalmazná a szerződésed, de a munkaköri leírás alapján utazással jár a munkád, akkor is a költségek a munkáltatót terhelnék.
Ha ilyen címen elbocsátanának tutira pert nyernél.
Muszáj ilyenkor jelezni a főnökségnek, vagy szóban (lehetőleg tanúk előtt), vagy írásban, amit később tudni fogsz bizonyítani. Nem kell gondolkodni ezen, mert később az ember mindig megbánja, hogy nem tette meg. Jól jöhet az még!
"Ha ilyen címen elbocsátanának tutira pert nyernél. "
Na most az azért sejthető hogy ha elküldenek biztos nem ilyen indokkal. Majd kések egyszer 10 percet és ráfogják hogy súlyosan gondatlan és hanyag munkavégzés.
Képzeld el még ilyet gyalog járok dolgozni. A cég 10 perc séta.
És nem veszek bérletet, de tök8 veszek-e mert ha vennék is a cégtől akkor is kéne kapjak útipénzt leírt mértékben. A cégnek semmi köze hozzá mit veszek ha egyszer a szerződés szerint az a pénz jár akkor jár. Nincs mese.
Elvileg. De ebben az országban mindent lehet.
???
Ember feltettél egy kérdést. Válaszoltam. Ebben mi a hiszti?
Az meg hogy miért itt-miért ez az oldal nem erre van?
Mert ha nem erre van te mi a francnak kérdeztél?
Az megint mindegy milyen a stílusom mert ez semmiben nem válasz se a kérdésemre se indokként nem szolgálhat az átverésre.
Ha nem tetszik a stílusom hát ki kell engem rúgni. De addig míg vagyok addig meg él a szerződés. Egy normális helyen fel se merülhetne ilyen probléma.
Utazgassak a városban saját kontómra? Aztán mégis mire fel? Hogy a cégnek jó legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!