Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Külföldre utazás esetén, elég...

Külföldre utazás esetén, elég az adott ország nyelvén és magyarul írni egy kölcsön adási szerződést?

Figyelt kérdés

Édesanyám autóját szeretném elvinni külföldre utazáshoz, és érdekel, hogy elég lenne egy kölcsön adási szerződés magyarul és angolul(vagy az adott ország nyelvén)

Ő a tulaj és az üzemben tartó is.

#külföld #kölcsön adási szerződés
2013. júl. 18. 18:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint még kölcsönadási szerződés sem kell, csupán egy meghatalmazás, amiben meghatalmaz téged, hogy a tulajdonában lévő gépjárművet használhatod és vezetheted bel- és külföldön.

Ha Schengeni országba mész, akkor biztos elég - legfeljebb ha rendőr megállít akkor kell; egyébként határátlépésnél kérhetik.

Még céges autónál is pár évvel ezelőtt elég volt.

Nekem van magyar/német/angol nyelvű megbízási formulám, ha kell privátban elküldhetem.

Mellesleg meg családon belül nem tudom kell-e egyáltalán; az édesanyád neve benne van az igazolványodban, tudod igazolni a rokoni viszonyt. De persze biztos ami biztos...

És persze a "zöld kártyát" (Kötelező nemzetközi igazolása) ne felejtsd el!

2013. júl. 23. 14:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! A biztonság kedvéért azért írunk egy kölcsön adásit és egy megbízási szerződést. Nem biztos hogy utazunk, de ha igen akkor elvileg Horvátország lenne. Amennyiben szükségem lenne rá írok neked egy privát üzenetet.

A zöld kártya nekem is járt a fejembe... most kellet elintéznem rokonnak, motorra, mert ő is utazott ki, de akkor autóra is kötelező, nem csak motorra. Már ezt is tudom :)

2013. júl. 24. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!