Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Belevágnál külföldi munkába így?

Belevágnál külföldi munkába így?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok.

Kicsit németül beszélek, angolom nagyon alap.

Érettségim van, szakmám nincs.

Adminként dolgozom havi 120 ért nettóba.

Gondolkoztam konyhai kisegítő melón, vagy mekibe konyhásnak ilyesmi.

Barátnőmmel vagyok albiban most. Ő nem akar kijönni, én nem erőszakolom ezt rá. Nem is várnám el hogy várjon rám. Szóval valószínű szakítás lenne a vége.

Az a dilemmám, hogy itthon nem tudok félretenni, maximum havi 10 et...

Nem élünk abszolút nagylábon.

Én viszont jobb autóra vágyom, saját lakásra stb ilyenekre. Hogy valami alapom legyen pl 30 évesen.

De itthon erre semmi esélyt nem látok.

Tegyük hozzá, hogy irodában ülök itthon napi 8 órát. Kint valszeg 12 órás műszakok várnak rám végig talpalva, és tuti valami nagyon gáz lakótárssal.

Hónapok óta ezen kattogok.

Normál véleménye valakinek?

2016. jan. 21. 11:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
61%
Persze, Ausztriában biztos ugyanolyan árak vannak. Mindig csak akkor emelik meg drasztikusan amikor én járok arra.
2016. jan. 21. 23:36
 22/34 anonim ***** válasza:
75%
Ha 10 éves Audi a cél, akkor nagyon gyorsan felejtsd el. Reprezentálni akarsz olyas valamit, ami nem vagy. Hónapokat gályáznál egy autóért, ami valaha felsővezetőket szolgált ki, majd hazahoznád Magyarországra, hogy megmutathasd, mit mosogattál össze. Helyette tessék forgatni azt a pénzt.
2016. jan. 22. 01:24
 23/34 anonim ***** válasza:
48%
18-as, persze, nyelvtudás nélkül NY-ba kimenni, már 3 éve. zöld kártyát is csak a két szép szeméért adták meg neki, mi? :D
2016. jan. 22. 08:35
 24/34 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

van igazság mindben.

amugy van szakmám, ha annak nevezhető. Kamionos jogsim megvan, és ültem is autón fél évet, de nemigazán akarnék visszamenni a volán mögé. ebbe ne menjünk bele miért.

mégis milyen pénzt forgassak ha nincs megtakarításom?

nyilván ha tényleg rászánnám magam a kiindulásra meghúznám azt a bizonyos szíjat, és összekaparnék valamit.

nem hiszem el ezt a nyelvtudás nélküli dolgot. mint írtam ismerősöm is alig tudott angolul, tényleg csak gagyogott, kiment angolba már 2 éve ottvan, marhajól beszél már, és egyre többet keres.

szal nemondja senki, hogy nyelvtudás nélkül nemlehet semmire menni.

Amugy mi baj van a 10 éves kocsival? nekem tetszik, és ezek mg szerelhetők!

2016. jan. 22. 08:53
 25/34 anonim ***** válasza:
"amugy van szakmám,,,Kamionos jogsim van".... Na akkor "barátom szépen ülj vissza. Egy ismerősöm, igaz ~10 éve nemzetközözik és már most 2-2200 eurót-kap minden hónapban a szálmájár, igaz németül a szakközépben tanult. Végigjárta a szamárlétrát, és idehaza „nagyon” jól áll!! Biztosítva az anyagi háttere!...
2016. jan. 22. 09:19
 26/34 anonim ***** válasza:
Igen 23-as, nyelvtudás nélkül, alap angollal ment ki New Yorkba 2012-ben. Persze ez nem azt jelenti, hogy most sem beszéli a nyelvet. Ja és a Nagy Almában ugye bármi lehet, nesze neked zöld kártya. Most a tesója is utánament pár hónapja, szintén kevés nyelvtudással és még mindig kint van. Az, hogy te nem tudod megcsinálni, nem azt jelenti, hogy más se tudja. Ne irigykedj rájuk. Semmit se tudsz, nagyon gyerek vagy.
2016. jan. 22. 13:33
 27/34 anonim ***** válasza:

azaz illegalisan vannak az USAban.

Nagy eletperspektiva :)

2016. jan. 22. 14:13
 28/34 anonim ***** válasza:

"nagyon gyerek vagy."

Ez ám a szöveg! Mert az illegális bevándorlás az bizony milyen felnőttes! :))

2016. jan. 22. 21:17
 29/34 anonim ***** válasza:
Szerinted akik milliókat, milliárdokat keresnek akár itt Magyarországon, azok mindent törvényesen csinálnak? Hol élsz? Miből gondolod, hogy illegálisan vannak kint amúgy? Az ismerősömnek már volt kint esküvője. Nem érdekházasság, mielőtt arra gondolnál. Ne jártasd a szád, ha nem tudsz semmit, nem fogom neked az egész élettörténetüket leírni, mert itt irigykedsz rájuk. Mondom, csináld meg te is, aztán talán leszel valaki.
2016. jan. 23. 09:58
 30/34 anonim ***** válasza:
Ja és amúgy megjegyzem, hogy szerintem mindenki kint maradna, ha lenne rá lehetősége, akkor is, ha nem törvényes. GYK-n osztogatni az észt, na az tényleg egy életperspektíva, micsoda öröm. Hatalmas karriert futottál már be itt a GYK-n.
2016. jan. 23. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!