Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Válaszút előtt állok mit tegyek?

Válaszút előtt állok mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az alábbi a szitu amiben a tanácsotokat kérem:

Jelenleg mérnökként dolgozom, van állásom, feleségem és egy 5 hónapos kisfiam. Nincs viszont egyebek mellett lakásom és megtakarításom.

A jelenlegi munkahelyemen 190 nettót keresek, nem vagyok vele megelégedve, de szeretek itt dolgozni attól függetlenül, hogy a pénz jóval több is lehetne. Fizetésemelés vagy előrelépési lehetőség aligha van vagy lesz valaha. Viszont, tetszenek a feladatok, senki sem szól rám, meg vannak velem elégedve, és úgy érzem szeretnek is.

De annyi negatív itt is van, hogy szabadságom nem nagyon van általában heti hat napot dolgozom, hogy a túlórával normális fizum legyen, és nem is vagyok annyival bejelentve mint amennyit keresek, emiatt ha szabira megyek kevesebb a fizum, mert az ugye a bejelentett bérem után kerül kifizetésre. Ebből lakás és megtakarítás nemigen lesz, sem rövid sem hosszútávon.

Van lehetőségem külföldre (Svájc) menni havonta 1,5-1,8 millió forint közötti nettó fizetésért, de akkor itt kell hagyjam a családomat akiket mindennél jobban szeretek.

Ha ezt választom akkor rövidtávon (max 2-3) év megoldódna minden egzisztenciális problémánk, viszont a feleségem sosem bocsájtaná meg nekem, hogy itt hagytam őt az 5 hónapos kisfiammal egyedül, nem beszélve arról 5-6 hetente láthatnám a családomat 3-4 napra. A családtól messze élünk, nem számíthat a párom segítségre a távollétemben, és arról, hogy velem kiutaznak a hallani sem akar.

Ugyanakkor a napokban megkerestek az előző munkahelyemről, hogy menjek vissza dolgozni, csaknem a jelenlegi fizetésem duplájáért, ami jogszerűen be van jelentve.

A bökkenő, hogy azért mondtam fel, mert tele lett a pohár az ottani dolgokkal amelyek nagyon nem hiányoznak mind a mai napig sem, és nem nagyon hiszem, hogy valami is változott mióta eljöttem. Viszont abból a pénzből már bevállalnék egy lakáshitelt és a hitel törlesztése mellett is több pénzünk lenne mint a jelenlegi munkahelyemen, nem beszélve, hogy félre is tudnánk tenni, és így nem kellene külföldre menjek, és a béke is megmaradna otthon, bár időm kevesebb lenne a családra mint eddig, mert azon a munkahelyen többet kell dolgozni. Ráadásul mikor felmondtam kaptam hideget meleget a vezetéstől, és azóta is hallottam vissza ezt azt, hogy kitanultam náluk a szakmát és aljas módon elmentem a konkurenciához. Plusz ha ide elmegyek és nem lesz jó akkor a jelenlegi munkahelyemre sem tehetem vissza a lábamat soha többé.

Ahol élek ott elég nehéz munkához jutni, minden lehetőséget meg kell ragadni, viszont a már meglévőt sem kellene elkótyavetyélni.

Mit tennétek a helyemben?

2016. jan. 9. 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a budapesti költözés + munkavégzésben gondolkodnék. Tapasztalt mérnökként 1-2 hét alatt lenne munka, fizetés is magas lenne és mindenki maradna együtt.
2016. jan. 9. 11:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Külföld, asszony meg menjen veled!

Amúgy meg az egész országban mérnökhiány van, 1,5 éve váltottam munkahelyet, 10-12 helyre pályáztam, 7 interjú volt, 3 ajánlatot kaptam. Mindezt kb 1 hónap alatt, pedig én minőségügyi mérnök vagyok, nem gépész vagy villamos.

Azóta nem keresek munkát, de folyamatosan van megkeresésem így is, sőt, akármikor visszavennének az előző munkahelyemre.

Jelenleg csak a mi irodánkban a cégnél 3 üres pozíció van. Messze többért, mint 190ezer, teljesen törvényes bejelentéssel, mivel multi.

Szóval, tök egyszerű a helyzeted:

Vagy elkezdesz komolyan munkát keresni itthon vagy elvállalod a külföldi lehetőséget és viszed a családot. Én a helyedbe nem mennék vissza a régi helyre se és a mostani melót is otthagynám.

2016. jan. 9. 12:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg az asszonnyal üljetek le komolyan beszélni, mi az ellenvetése a külföldre költözéssel szemben, hiszen semmi nem köti a mostani lakhelyetekhez, hisz albérlet, nem dolgozik és a család se ott él!
2016. jan. 9. 12:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem akar kimenni a feleséged? Ha ez kb fix lehetőség, nem értem miért maradnátok itt.
2016. jan. 9. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én maradnék addig a jelenlegi helyen, amíg a pici kb 1,5-2 éves lesz. Utána meggyőzném a páromat, hogy menjünk külföldre. Először én mennék, hogy egyikünknek biztos fizuja legyen, mire a másik kijön. Utána a párom kereshetne munkát, vagy esetleg mire kijönne, én már szereznék neki valamit. Vagy beiratkozhatna egy nyelvtanfolyamra, ha nem beszéli a nyelvet. Értelmetlen szerintem visszamenni az előző munkahelyre, ha nem szeretted. A mostani helyen pedig keveset fizetnek.

A párodat pedig meg lehet érteni, pici gyerekkel van otthon, vágyik arra, hogy ezt a felelősséget megoszthassa valakivel.

2016. jan. 9. 13:33
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
A legoptimálisabb megoldás az lenne ha a feleséged kiköltözne veled Svájcba.
2016. jan. 9. 13:36
 7/7 anonim ***** válasza:
49%
Vidd az asszonyt is. Nem annyira bonyolult probléma ez.
2016. jan. 9. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!