Belevágnál külföldi munkába így?
25 éves vagyok.
Kicsit németül beszélek, angolom nagyon alap.
Érettségim van, szakmám nincs.
Adminként dolgozom havi 120 ért nettóba.
Gondolkoztam konyhai kisegítő melón, vagy mekibe konyhásnak ilyesmi.
Barátnőmmel vagyok albiban most. Ő nem akar kijönni, én nem erőszakolom ezt rá. Nem is várnám el hogy várjon rám. Szóval valószínű szakítás lenne a vége.
Az a dilemmám, hogy itthon nem tudok félretenni, maximum havi 10 et...
Nem élünk abszolút nagylábon.
Én viszont jobb autóra vágyom, saját lakásra stb ilyenekre. Hogy valami alapom legyen pl 30 évesen.
De itthon erre semmi esélyt nem látok.
Tegyük hozzá, hogy irodában ülök itthon napi 8 órát. Kint valszeg 12 órás műszakok várnak rám végig talpalva, és tuti valami nagyon gáz lakótárssal.
Hónapok óta ezen kattogok.
Normál véleménye valakinek?
"havi 200 ezer"
Havi 200! euro.
Jo esetben, de ha van mondjuk egy autod es el kell vinni szervizbe akkor csak ropkodnek a tobb szaz eurok. En most csinaltattam egy kotelezo szervizt az automon, 580 eurot fizettem egy olyan meloert, amit otthon 200bol megcsinalt volna a gyari szakszerviz.
Minimalberesnek lenni sehol sem eletperspektiva.
De ettol fuggetlenul: ha ugy erzed hogy kesz vagy erre, akkor probald ki. Hatha bejon.
Mondjuk a helyedben inkabb arra fekudnek ra hogy szerezzek valami ertelmes szakmat.
vagy olyan helyet kéne keresni, ahol intéznek neked szállást is, vagy hát jó esetben ismerősökkel együtt kimenni, és egy lakást 2-3an megosztanátok. úgy máris osztódik a lakbér, rezsi, a kaján meg mindenki úgy spórol, ahogyan tud.
én Altheimben voltam fél évig egy csomagkézbesítőcégnél sofőr, és egy elég kellemes vendégházban volt a szállásom, a cég intézte, az összes kezdő sofőr ott van elszállásolva, havi 300 euro-ért.
nyilván, aki miután előrébb akar lépni, és lesz egy kis pénze, az kivehet egy saját lakást, nekem nagyon tetszett, volt wifi, amikor én voltam, akkor rajtam kívül csak 1 kolléga volt, illetve egy család, akik ott pihentek. mivel hétfőtől szombatig dolgoztam, és kb. oda csak aludni jártam, egyáltalán nem zavart, én az a típus vagyok amúgy is, aki nem szívesen ad ki pénzt olyan dologra, amire nincs szüksége, tehát én is tudtam volna már lépni egy 700-1000 euros albérletbe, de ott is ugyanannyit voltam volna, csak több pénzért, meg lett volna a hálószobán kívül pár felesleges szobám :D (itt már azért elég változatos a bérezés, munkamennyiség függő, novemberben 2200at kerestem nettóban, ünnepek előtt nagyon megugrik a forgalom, év közben meg olyan nettó 1300-1600 között ingadozik egy havi bér).
vendéglátás is ilyesmi, hisz itt is tényleg napi 12 órát dolgoznál szinte minden nap, jó esetben ott még kapnál is napi 1x étkezést.
most jelenleg egy pizzériában dolgozok itthon, én itt kapok, ha egész nap dolgozok, akkor 2x, ha csak délután, akkor 1x étkezést :D
(pénz nyilván nem olyan jó, de majd szeretnék tavasszal menni vissza németbe).
szóval ha már találnál egy jó helyet, ahol ha nem is etetnek legalább, de a szállást kedvező módon biztosítják, már előrébb vagy.
én is úgy mentem ki, hogy jó lenne már egy autó is, illetve későbbre a leendő házam felújítására(nagyszüleimét öröklöm majd, remélhetőleg ez azért még nem a közeljövőben fog bekövetkezni :) )
egyenlőre még azon gondolkozok, hogy itt, vagy majd kinn vegyek autót, pénz megvan már rá :D
Alapvetően te ott vagy kegyetlenül eltévedve, hogy szerinted semmi végzettséggel, gyakorlatilag 0 nyelvtudással kint érdemben érvényesülni tudsz. Nem, nem fogsz. Ugyanúgy lesz valami albid vagy bérelt lyukad kb., amit fizetsz, szééné dolgozod maga da minimálbéréért, de az fel se merülne benned, hogy a magasabb külföldi minimálbérhez magasabb árak is párosulnak.
Ha 25 év alatt annyira nem vitted, hogy végigcsinálj egy szakmár vagy bsc képzést avgy minimum egy nyelvet megtanulj középfokon, hát csak átcseszed magad azzal, hogy majd egy külföldi rabszolgamunka hoz meg bármiféle áttörést...
Mindenki csak a "bénaságot", nincs szakma csak ennyire vitted írja... stb
Akkor mégis miért mennek az emberek?
Apám mesélte Anno 1960-70 években -akkor disszidálásnak mondták jól fizetett magyar labdarúgók nevet nem írok- Németországba mentek, mosogattak,étterem, presszó stb, és a Ny Német fociban is megtalálták a helyüket-anno, Ők sem tudtak németül, nem is tanítottak abban az időben csak:Oroszt!?! Hogy is van?? Nem értem! Miért nem lehet nulla nyelvtudással szakma nélkül új életet élni?? Nos nem vitatkozom! Kérdező: helyedben, mennék! :wave:
Ha szállodába mész, ott ingyen megoldott a szállásod, plusz kapsz kaját is, szóval tudsz félretenni.
A nyelvtudásra viszont feküdj rá jobban, ha ilyesmiben gondolkodsz.
Egy ismerősöm nulla nyelvtudással ment ki New Yorkba, már kb. 3 éve. Még mindig kint van, voltak nagyon nehéz napjai, de most már elég jól elvan. Étteremben dolgozik.
Amúgy az árak nem feltétlen magasabbak, mert magasabb a fizetés. Ha így lenne, nem élnének jobban, mint mi, nem érné meg egyáltalán kimenni.
Ausztriában senki nem dolgozik nettó 300 ezer Ft alatt és ugyanolyan árak vannak, mint nálunk. Erről ennyit.
"Ausztriában senki nem dolgozik nettó 300 ezer Ft alatt és ugyanolyan árak vannak, mint nálunk. "
Vannak a fenet. Te nagyon el vagy tevedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!