Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogom van megtagadni a túlórás...

Jogom van megtagadni a túlórás munkát ha nem kapok semmiféle írásos anyagot a túlórás munkáról és nincs túlóraív sem amibe bevezetnék?

Figyelt kérdés

Előző helyemről azért jöttem el mert feketén ment a túlóra sehol se szerepelt se jelenléti ívben se sehol. A pénzt meg vagy kaptam vagy nem, volt hogy 20 túlórára fizettek 5 túlórát mert a többit a cég nem ismerte el, letagadta hogy dolgoztam, nekem meg semmi se volt a kezemben amivel igazolhattam volna. Otthagytam az egészet.

Új helyen vagyok, csöbörből vödörbe. Túlóráztatni akarnak de „érdekes” módon semmiféle írásos utasítást se kapok a túlóráról, a munkaidőt hitelesítő ív meg „érdekes” módon az admin munkatárs által délután négykor elvitelre kerül, és nincs hova beírni.

Jogom van-e ahhoz, hogy azt mondom a főnöknek: túlóra? Oké. Kérem írásba előre hogy adott napon 16-20h-ig túlóráztatnak (ennek így is kéne lennie!!!!) és a műszak végén persze ragaszkodom a túlóraív meglétéhez és az abba történő beíráshoz (ennek szintén így is kéne lennie minden kérés nélkül is!!).

Ha mindezek nincsenek akkor túlóra sincsen részemről.

Vajon mit léphet a cég erre? Mit mondhat ha ragaszkodom majd a munkaidő ívhez? Hiszen annak eleve ott kel lennie, teljesen szabálytalan hogy nincs, nyilvánvalóan azért nincs kinn hogy még véletlenül se írhassak bele és így le lehessen tagadni a túlórát, de ezt nem mondhatják ki….

2016. jan. 16. 15:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen jól látja a kérdező. Nincs az a cég aki egy betanított munkás után el fog kezdeni telefonálgatni.

Egyébként ha odamész a felügyelettel és neked követelésed is van a cég felé (ki nem fizetett túlórák pl) akkor azt is ki fogják fizetni a büntetés mellé.

2016. jan. 16. 16:39
 12/14 A kérdező kommentje:

Sajnos az nem lehet. Nem lesz!

Mert túlórát nem lehet majd bizonyítani nincs mivel... erről szól az egész ügy.

2016. jan. 16. 16:48
 13/14 anonim ***** válasza:
28%

"Vajon mit léphet a cég erre? Mit mondhat ha ragaszkodom majd a munkaidő ívhez?"

Próbaidő alatt azonnal kirúgnak indoklás nélkül.

Amikor a felügyelőkkel "visszamész" akkor téged be sem engednek, maximum a felügyelőket és :

- vagy "nem láttak semmit" (csak egy borítékot)

- vagy elővesznek egy aktuális kettős kamu jelenlétit és a felügyelők semmit sem tehetnek

Ennyi

2016. jan. 16. 17:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha a felügyelet a túlóravégzés ideje alatt megy be és erről semmiféle jelenléti ívet nem talál akkor a fekete túlóráztatás már bizonyítva is van.
2016. jan. 16. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!