Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem lenne jobb ha bevezetnék...

Nem lenne jobb ha bevezetnék a, , felmondásért fizess" törvényt mindenütt?

Figyelt kérdés

Az elöbbi kérdésemben elmondtam, hogy miért hagyják ott sokan a cégemet.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

De mégis, ha így mondanak fel sorban egymás után az emberek, akkor a java mind elmegy, és csak a bunkóbbja marad ott. Már így se sok olyan ember van ott, aki tud és akar segiteni nekem, mi lesz ha mindegyik elmegy.

Mihez kezdenék a bunkóbbjával, és ha azok is elmennek, akkor egyedül nem tudnám a munkát csinálni.

Ezért gondoltam, hogy jó lenne bevezetni azt a törvényt, hogy minden munkásnak, aki felmond bármilyen cégnél, az fizessen. Fizesse ki acégnek, hogy felvette.

Ha ezt a törvényt, bevezetnék, akkor fékezhetöek lennének a felmondások, a cégemnél, tehát több jó, és okos ember maradna ott. És az a pénz, ami a munkások felmondásából van, jól jönne a cégemnek, a fizetésemeléshez, meg a felylesztésekhez.

2012. jún. 5. 18:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
És szerinted semmi oka annak,hogy olyan sokan otthagyják a céged?..
2012. jún. 5. 18:37
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem szabad korlátozni a munkaerő mozgását. Ha találnál egy jobb lehetőséget, és eljönnél a jelenlegi cégtől, akkor fizetnél?
2012. jún. 5. 19:05
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

Egyrészt nem hiába mondhatnak fel pont a jó munkások. Valószínűleg találtak jobb munkát, esetleg elegük lett a sok bunkóból, és kerestek más helyet. Maximum, ha bevezetnék ezt, akkor se dolgoznának, hanem arra hajtanának, hogy kirugassák magukat, nem?

Amúgy miért kéne fizetnem, hogy felmondok? Sokkal több pénzt szereztem a munkámmal, minthogy még plusszba én fizessek!

2012. jún. 5. 21:17
 4/12 anonim ***** válasza:
43%
Hát, hallod... Nagyon remélem, hogy ezt csak viccből kérdezted.
2012. jún. 6. 06:04
 5/12 anonim ***** válasza:
11%

Na, figyelj:

1. a munkavállaló arra törekszik, hogy minél több zséje legyen, és ezért minél kevesebbet kelljen dolgoznia

2. a munkáltató minél többet akar dolgoztatni, minél kevesebb lóvéért

A legtöbb munkahely "megélhetési munkahely" - a munkavállaló azért van ott, mert kell neki a lóvé, nem azért, mert húdejófej a főnök, de szeretem ezt a céget stb.

A legtöbb munkavállaló sz*rik bele a munkájába - órabérben van, tehát hozza az elvárt minimumot, beér időben, nem iszik munkaidőben, mosolyog a főnök f*szságaira - azaz nem ad okot arra, hogy b*szogassák, de persze nem erőlteti meg magát - aztán felveszi a fizut oszt csőőő.

Egy idő után a munkavállaló úgy érzi, több lóvét akar, vagy kevesebbet akar dolgozni ugyanazért a pénzért. Ilyenkor szétnéz a munkaerőpiacon, és ha van olyan ajánlat, amelyik többet fizet, vagy ugyanazért a pénzért kevesebbet kell dolgoznia, akkor úgy elhúz, mintap*csa :D

Így működik ez errefelé, szerintem Romániában is.

Ennyi.

2012. jún. 6. 11:02
 6/12 anonim ***** válasza:
61%

Mi ezzel a probléma? Az ember szaré'-húgyé' áll egész nap a gép mellett és még elvárnád, hogy szeresse, amit csinál, legyen lojális? Ha így működne, minden munkáltató azt tehetne, amit akar, és ez már nyílt rabszolgaság lenne. Igenis menjen tönkre az a munkáltató, amelyik minimálbérért széthajtaná az embereit.

Én is gyárban dolgozom, de nem szalag mellett, amolyan kisebb főnök vagyok. A fizetésem elmarad a hasonló munkával foglalkozókéhoz képest, de hidd el, nem is hajtom szét magam... :)

2012. jún. 6. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg egy olyan törvény kellene, hogy amelyik cég minimálbért ad azoknak a vezetője kapjon halálbüntetést!
2012. jún. 6. 15:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
De előtte éljen, kínlódjon pár évig minimálból. El se tudja képzelni a sok kis diktátor.
2012. jún. 6. 15:41
 9/12 anonim ***** válasza:
20%
Ilyen cégvezetőknek mint te, kellene havi 47ezerből megélnie! Megérdemelnétek!
2012. jún. 6. 19:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Na ahha,, ez hülyeség. Ez már tényleg közelebb állna a rabszolgasághoz, mintsem munkához. Már jó hogy nem x cég még indokolt esetben őrizetbe is vehetné a kérdés személyt, bizonyos időre hogy hátha meggondolja magát.

És igen jóval többet kaszál a cég azon hogy nekik dolgozik, mint hogy fizetne egy jelképes összeget a felmondásnál. Ha valaki elmegy, szabad joga. Nem az ő gondja cég hogy oldja meg a továbbiakban, esetleg elgondolkozhatnak hogy jobban megfizetik az alkalmazottaik hátha akkor nem mennek el, meg más egyéb.

2012. jún. 12. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!