Ételfutárnak mennyi borravalót kell adni?
Itt Pesten szoktam rendelni különböző helyekről, belvárosban, társasházba.
Ma kivételesen kp-val fizettem és 300 Ft visszajárót elkértem és a csávó meg elkezdett pattogni, hogy a házhoz szállítás a HÁZIG van és nem lakásig...meg hogy ő a borravalóból él nem a minimálbéréből.
AKKOR MI A FAXÉRT KÉRIK BE AZ EMELET/AJTÓ SZÁMÁT IS AZ ÉTTERMEK?
:D
Vagy ha bankkártyával fizettem akkor is menjek ki egy százassal meg ilyenek?
NA NE :D
Egyébként meg futárokat nem kell sajnálni, mert tipikusan alvilági meló ez, visznek ők maszekba még sok minden mást is, ami meg igen jól fizet...
nem tudom, hogy a fővárosi "tarifák" milyenek, de vidéki szinten a 300 már egész királyi jatt lenne :D
amúgy szerintem gáz a viselkedése, hiszen neked nem kötelező adni, csak ha úgy látod. persze igen, fel lehet a dolgot úgy is fogni, hogyha felgyalogol a 3-4. emeletre, az neki plusz fáradtság.
én inkább akkor látom értelmét, ha, ahogy az 1-es is írja, nagyobb címlettel fizetsz.
én amikor csináltam sokkal jobban útáltam azt, amikor szemezgetni kellett az aprót, mert egyszerűen nem volt hajlandó egy 150 Ft-ot sem adni, hogy esetleg kerek legyen az összeg. az nagyobb segítség a futárnak, ha nem kell állandóan váltogatnia a pénzt, mint hogy megköszönjék neki, hogy felcammogott az emeletre. én így látom :)
0, én mindig kártyával fizetek netpincéren, ő ideadja a pizzát, én meg megköszönöm.
Ez a dolga, én sem kapok borravalót, ha jó meetinget tartottam.
felhivtam az éttermet, nyögdécseltek össze vissza, hogy hogyan kell értelmezni a kiszállitást...
azt mondja HÁZIG :D
mondom hova van ez leirva?
ja sehova? :D
értem, akkor pl ha rendelek egy értékesebb cuccot, azt se hozzák fel, mert csak "házhozszállítás"
:D
Egyetértek, szerintem is 0 Ft jár érte, ezért is jobb kártyával fizetni vagy pontosan kiszamolni előre a pénzt mert akkor nincs az a színjátszás, hogy jajj nem tudok visszaadni.
Azért kapja a fizetést hogy kihozza az árut.
És valóban, nálunk se osztanak borravalót az irodában. :)
De tudom, hogy most az jön, hogy mi biztos nem minimálbért keresünk. Ez igaz, de a takarító néni pl kb annyit keres a legtöbb helyen és ő se kap borravalót. Az árkot ásó közmunkás minimálbért se keres, mégse kap borravalót.
A pénztáros a boltban se keres túl jól, és ő se kap borravalót.
hááát azért legtöbb helyen van ún. BÓNUSZ :D
(én munkahelyemen ez pl nem ismert fogalom)
Emberek, ha spúrok vagy csórók vagytok, ne adjatok és kész. De ennyi erővel nehogy fel merjetek azon háborodni, ha 3 óra késéssel vagy jég hidegen viszi ki a kaját a futár, esetleg nem caplat fel az emeletre, elvégre csak az a dolga, hogy a házig kivigye. Nyilván ezzel akkor ti is egyetértetek.
Normális helyeken meg valóban létezik olyan, hogy bónusz meg béren felüli/kívüli juttatások.
"Emberek, ha spúrok vagy csórók vagytok, ne
adjatok és kész. De ennyi erővel nehogy fel
merjetek azon háborodni, ha 3 óra késéssel
vagy jég hidegen viszi ki a kaját a futár,"
Nem vagyok csóró. Elvből nem adok. És igenis felháborodok ha késik túl sokat indokolatlanul vagy hidegen hozza pedig nem úgy volt megbeszélve de akkor is ha odaégett pizzát hoz. Egyrészt reklamálok másrészt negatív értékelést kap a neten, harmadrészt legközelebb mástól rendelek. Könyörgöm ez egy szolgáltatás amiért fizetek! Annyit amit kérnek érte! Ha ebből nem jön ki a futár díja akkor tessék emelni az árakon. Ilyen egyszerű ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!