Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan juttassam el a munkálta...

Hogyan juttassam el a munkáltatónak a felmondást, hogy tutira megkapja és ne tudjon trükközni?

Figyelt kérdés
mondjuk a felmondási idő akkor kezdődjön, mikor beadtam a felmondást, és ne ő trükközzön a saját javára az időponttal
2016. jan. 4. 12:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

nem ismerte el se a szabadságokat se a táppénzt

aki megprobálta ezt, azt kitiltotta a cége területéről cska azért hogy SZOPASSA

2016. jan. 4. 12:56
 12/19 anonim ***** válasza:

A sarkadra kell állni, és kész.

A felmondást át kell adni a munkáltatói jogkör gyakorlójával, vinni magaddal tanúkat, akik esetleg igazolják, hogy átadtad. Vagy marad a tértivevényes levél, ami viszont hosszadalmasabb.

Az ilyen hány munkanap című kérdésekbe nem kell belemenni. 30 naptári nap, és kész. A szabadságokat sem kell sokáig firtatni - fizesse ki, ami jár, vagy bepereled. Ha van vér a pucádban, akkor tényleg bepereled. De gyanítom, még senki nem tette meg, mindenki csak birkaként béget. Ezzel meg nehéz bármit is kezdeni - a főnök meg élelmes, és ezt szépen ki is használja.

A kilépőpapírokkal meg törölje ki a seggét, miért olyan fontos az neked? Majd amikor a bíróság meg a munkaügyi felügyelet felvilágosítja, mit hogyan kéne kiadni, és kifizetni, biztos nem lesz ekkora pofája.

2016. jan. 4. 13:15
 13/19 anonim ***** válasza:
*gyakorlójának
2016. jan. 4. 13:15
 14/19 A kérdező kommentje:

nem tudok máshova elhelyezkedni kilépöpapirok nélkül

munkanélküli segélyt se kapok, stb

és persze ő sem fog fizetni, mondván hogy hát de nem is dolgoztam.

mármint ezt azokra a napokra értem amiket én már nem ismertem el felmondási időnek ezért be se mentem

2016. jan. 4. 13:17
 15/19 anonim ***** válasza:
A kilépő papírokat nem lehet visszatartani,amennyiben ilyen gond lenne,jelzed a OMMF-nek és ők majd hivatalból eljárnak.
2016. jan. 4. 13:19
 16/19 anonim ***** válasza:
Kilépő papírok nem kellenek új álláshoz és álláskeresési járadékhoz sem.
2016. jan. 4. 13:22
 17/19 A kérdező kommentje:

oep kiskönyv meg adópapirok sem?

mert munakügyi központ mindig kérte

2016. jan. 4. 13:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, álláskeresési járadékhoz kellenek a munkahelyről a kilépős papírok.
2016. jan. 4. 20:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Álláskeresési járadékhoz kizárólag az az igazolás kell, amely direkt az álláskeresési járadékra jogosultsági idő és összeg alapjául szolgál. A fejlécében is benne van. A többi papír nélkül is el tudják intézni, az más dolog, hogy utólag kérik benyújtani. Elmondod a történetet, aztán már nem is ragaszkodnak annyira hozzá.

1./ Személyesen átadod, és aláíratod vele dátummal ellátva a saját példányodon, hogy mikor vette át.

2./ E-mailban elküldöd, amelyben jelzed, hogy ajánlott küldeményként utólag postázod.

3./ Ha személyesen nem veszi át, akkor 2 tanú nevének, címének, személyi igazolvány számának megadásával, valamint aláírásukkal igazolják a felmondási papíron, hogy X. Y. napon megkísérelted az átadást, de azt a munkáltató megtagadta. Onnantól kezdve jogilag átvettnek minősül, és a következő naptól ketyeg a felmondási időd ha tetszik neki, ha nem.

Én is az utolsó dologra kényszerültem, konkrétan nem tudta, hogy milyen módon és miért mondtam fel. Persze én másnap már nem mentem dolgozni, és nem is osztottam meg vele utólag sem az információt, csak a munkaügyi bíróságon találkoztunk utána. Nekem jó okom volt azonnali hatállyal megszüntetni a jogviszonyomat, tehát nem volt felmondási időm sem. Persze ő ezt nem tudhatta, hiszen nem vette át a felmondásom. De a két tanú igazolta a megtagadást, onnantól kezdve átadottnak minősült. És még a pert is megnyertem... :)

2016. jan. 5. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!