Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik lenne az ideálisabb...

Melyik lenne az ideálisabb választás az én koromban?

Figyelt kérdés

Én egy 27 éves fiú vagyok, nincs érettségim.

A 8. osztály után szakmára mentem továbbtanulás helyett utána pedig ebben dolgoztam.

De most váltani szeretnék valami jól kereső szakmára vagy csak simán jól akarok keresni továbbtanulás nélkül.

1. Elmenni kamionosnak először itthon, aztán külföldre (közben megtanulni dánul vagy norvégul, esetleg letenni az érettségit), aztán Dániába vagy Novégiába kamionosnak?

2. Letenni az érettségit, aztán továbbmenni egyetemre vagy főiskolára gépészmérnöknek. Utána először itthon, utána Dániába vagy Norvégiába kimenni ezzel a szakmával?

A pénz a lényeg, úgy szeretném kapni a válaszokat hogy ezt figyelembe veszitek. :)

2015. dec. 22. 12:32
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Mással voltam elfoglalva úgy lehetséges.

Őőő... mondjuk a munkával. :)

2015. dec. 22. 19:48
 12/21 A kérdező kommentje:

Én 34-et tippeltem.

Ismerek egy ürgét Finnországból, ő mondta hogy ott vannak emberek akik csak 35 éves koruk után mennek Egyetemre mert a jóléti rendszer gondoskodik róluk. Nem mindegy mikor kezdi el az ember?

2015. dec. 22. 19:49
 13/21 anonim ***** válasza:

Ja, de, tökmindegy, csak a 25 éves pályakezdő helyett nem a 35 éves pályakezdőt veszik fel, de oké. Szerintem lövésed sincs arról, hogy mennyire nehéz ma még értelmes diplomával a kezedben is pályakezdőként helyt állni.

Az érettségit is ezer éve lerakhattad volna, ami meg aztán egy vicc a gépészmérnökihez képest. Aztán 10 év alatt nem jutott rá időd...

2015. dec. 22. 19:53
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem mindegy hogy 25 vagy 35?

Azt veszik fel aki jobb.

Illetve aki szimpatikusabb és jobban el tudja adni magát. Finnországban is van aki 30 éves kora után megy Egyetemre meg dolgozni. Ha ott nem számít a kor máshol miért számítana? Maximum az amiatt számítana hogy az ember 30 éves kora után már elcsúnyul. Kopaszodás, külső elhanyagolása. De én nem vagyok ilyen.

Nincs olyan hű de sok jó szakember sehol, hogy csak úgy válogassanak. Plusz minél fiatalabb valaki annál könnyelműbb. Ráadásul mindenhol azt írják, hogy csak a munkavállalók hisztiznek a koruk miatt. Jajj ez fiatalabb nálam, akkor biztos nincs esélyem.

Mindazonáltal nem az volt a kérdés, hogy ki hány éves.

Ma is láttam pár "fiatalabb arcot" ott üvöltöztek az utcán meg ba*zdgmegoztak meg ge*ciztek. Akkor ők lennének a jobb munkaerők? -.- Ne vicceljünk már. Mond már azt, hogy aki 30 elmúlt az már munkaképtelen.

2015. dec. 22. 20:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem fogod fel a pályakezdő szó jelentését. Akko rcsináld. Bár baromi nagy fail Magyarországot Finnországhoz hasonlítgatni, de akkor ha ennyire jól tudod, csináld.
2015. dec. 22. 21:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Nézd, egy normális mérnöki egyetemen még egy jó tanuló is vért izzad, mire elvégzi, hacsak nem matek meg fizika zseni. Neked még érettségid sincs, azaz nem vagy egy észkombájn :D, meg szorgalmad sincs tanuláshoz, mérnöki egyetem nagyonnagyon merész terv. Nem mondom, hogy kizárt, hogy sikerüljön, de először talán az érettségit szerezd meg, aztán addig még meggondolod, hogy tanulsz-e tovább.
2015. dec. 22. 21:08
 17/21 anonim ***** válasza:

#8 vagyok

Ezek így tényleg nem valami nyerő szakmák, tényleg érdemes lépni valamit.

Én még mindig a kamionozást mondom. Sokkal egyszerűbb, sokkal hamarabb keresel vele pénzt (írtad, hogy a pénz fontos)

De ha téged nem zavar, hogy visszaülj kb 8 évig az iskolapadba, mert neked az az álmod, hogy gépészmérnök legyél, akkor csináld azt.

Viszont akkor érettségi mellett kezdd is el valamelyik nyelvet tanulni, mivel a diplomához nyelvvizsga kell.

2015. dec. 22. 22:56
 18/21 anonim ***** válasza:

38 éves vagyok, 10 éve szereztem mérnöki diplomát, ráadásul nő vagyok, el tudtam helyezkedni

ha sikerül az érettségi jól, nyugodtan vágj bele munka mellett az egyetembe - bsc amúgy is csak 3 év

2015. dec. 22. 23:04
 19/21 anonim ***** válasza:

"bsc amúgy is csak 3 év"

A gépészmérnökök átlagosan 5 év alatt végzik el azt a 3 évet!!! Ő 37 éves lesz kb mire végez. Még érettségiig kell neki eleve 2 év.

2015. dec. 22. 23:19
 20/21 anonim ***** válasza:

Akarmit csinalsz, ha csak a 'dollar jegyek' lebegnek a szemed elött, akkor még norvegül vagy finnül sem fogsz tudni megtanulni.

Azok az emberek, akiknek sikerült jelentös vagyonra szert tenniük, azoknak az elsödleges celjuk nem a penzkaszalas volt, hanem a penzkereset egy kellemes mellekhataskent lepett fel a munkajuk vagy a vallalkozasuk mellett.

2015. dec. 23. 06:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!