Melyik lenne az ideálisabb választás az én koromban?
Én egy 27 éves fiú vagyok, nincs érettségim.
A 8. osztály után szakmára mentem továbbtanulás helyett utána pedig ebben dolgoztam.
De most váltani szeretnék valami jól kereső szakmára vagy csak simán jól akarok keresni továbbtanulás nélkül.
1. Elmenni kamionosnak először itthon, aztán külföldre (közben megtanulni dánul vagy norvégul, esetleg letenni az érettségit), aztán Dániába vagy Novégiába kamionosnak?
2. Letenni az érettségit, aztán továbbmenni egyetemre vagy főiskolára gépészmérnöknek. Utána először itthon, utána Dániába vagy Norvégiába kimenni ezzel a szakmával?
A pénz a lényeg, úgy szeretném kapni a válaszokat hogy ezt figyelembe veszitek. :)
27 évesen szakmunkásként, még érettségid sincs. A gépészmérnökit sürgősen felejtsd el!
Kamionozás nem jövőbiztos, öt éven belül legalább a gazdag nyugati államokban már nem lesz szükség sofőrökre az önvezető járművek miatt.
Mi a jelenlegi szakmád? Megpróbálhatnál aköré saját vállalkozást építeni.
Akkor tanuljak meg mondjuk Dánul és menjek el Dániába kamionosnak? Illetve ugyanez Norvégia felé?
Jól keresnek ott a kamionosok?
Utolsó!
Ez valami vicc? :D
Én minden nap látok térképet. :))
De hogy matróz.
Helyedben hagynám az egyetemet. Tehát a két választás közül egyértelműen a kamionozás.
De miért pont Dánia vagy Norvégia? Mi a szakmád? Azzal esetleg nem tudsz kimenni?
Vagy itthon felépíteni egy vállalkozást? Itthon is hiány van jó szakemberekből, ha jól dolgozol, én ezt választanám.
"De miért pont Dánia vagy Norvégia?"
Azért mert ezekhez a helyekhez vonzódom. :)
"Mi a szakmád? Azzal esetleg nem tudsz kimenni?"
Kettő van.
Az első az asztalos, a második az OKJ-s szociális gondozó és ápoló. Az elsőt kényszerre végeztem el, szóval abban sose dolgoztam, nem is értek hozzá. A másik az csak OKJ-s ugye és gondolom hogy komolyan vegyenek vele legalább a középsulit el kell végeznem. De nem is tudom mennyire keresnék jól vele. Na és persze magányos farkas vagyok, inkább lennék kamionos, mert ott nincs az, hogy 10 másik ápolónak nem tetszik a fejem és ezért kirúgatnak, ahogy anyámmal tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!