Lehet a főnöknek ellenvetése ha az új módosított munkaszerződést nem írom alá egyből hanem elviszem jogásszal átnézetem és majd aláírom-vagy épp nem írom alá?
Kaptunk egy új módosított szerződést ami sok pontban (tehát az összes lényeges pontban) kedvezőtlenebb mint az előző. Kevesebb a fizu, már nem jár pénz az ügyeletre stb.
A vezetés úgy képzelte hogy odadugják a dolgozók orra alá munka közben és kapják is vissza aláírva úgy hogy a dolgozónak elolvasni se volt ideje.
És parázs vita alakult ki, ugyanis én elvettem és eltettem. Mondták kérik vissza aláírva. Mondom mi az hogy aláírva? Még el se olvastam. Akkor olvassam el. Mondom erre jó, ez egy több oldalas jogi szöveg, abbahagyom a melót leülök egy nyugodt helyen és elolvasom. Majd egy óra múlva jövök ha elolvastam.
Azt nem lehet. Hát akkor? Elolvasás nélkül írjam alá? Hümmögtek.
Mondom eleve nem szándékozom aláírni addig míg jogász nem látta a szöveget.
Na itt borult el a főnök agya. Jogász? Minek? Mondom mert én nem vagyok az ez meg jogi szöveg, majd egy jogász átnézi.
Hát azt nem lehet. Mi az hogy nem? Mert nincs köze másnak hozzá. Mondom sorry ha én megbízok egy jogászt hogy nézze át az ÉN szerződésem, akkor van köze hozzá, mert én bízom meg vele.
Kikapták a kezemből a szerződést, így most én vagyok a cégnél az egyetlen aki új szerződés nélkül van a többi birka aláfirkantotta úgy hogy el se olvasta. Csak legyintenek mondván úgyis azt csinál a cég amit akar.
És tkp igazuk van, mert ők állásban maradnak kevesebb pénzzel ugyan de maradnak, míg én egy darabig a régi szerződés szerint kapom a nagyobb pénzt de napok kérdése hogy valami „hatalmas” bűn miatt kapom a fegyelmit és az azonnali felmondást.
ez nem hit kérdése anyukám
Juhász 100 ezer forint sérelemdíjat köteles fizetni (Deutsch 700 ezret kért), és bocsánatkérést kell lehozatnia három lapban - olvasható a tudósításban.
Deutsch-Juhász per: ítélet született
Ez lehet a vége ha én valakiről engedély nélkkül kép/hangfelvételt készítek!
Előbb tájékozódni kéne mielőtt baromságokat javasolsz!
Ha megcsinálnám a felvételt titokban TANÁCSODRA és bukta lenne fizeted helyettem a suskát? Hm?
Olvass és tanulj!
Titkos hang- és képfelvételek, egyéb jogellenesen beszerzett bizonyítékok bíróság előtti felhasználása polgári jogi ügyekben
dr. Kulisity Mária
Cikkünkben bemutatjuk a jogellenesen megszerzett bizonyítékok felhasználásának jogszabályi hátterét és a bírói gyakorlatot. Röviden ismertetjük a munkavállalók technikai eszközzel történő ellenőrzésére vonatkozó legalapvetőbb szabályokat. A titkos kép- és hangfelvételekkel kapcsolatosan két kérdéskört érintünk: egyrészről a felvétel engedély nélküli elkészítését, másrészt a hozzájárulás nélküli bírósági felhasználását. Ezt követően kitérünk a peres eljárásra vonatkozó rendelkezések ismertetésére. Ezen túl foglalkozunk az új Ptk. hatálybalépésével bekövetkező változásokkal is.
Jól van, te totál hülye vagy. Szerinted a diszkriminációba ütköző kérdés(van e gyereked) nem érdekli a bíróságot de a titkos bizonyíték készítése miatt viszont sok szazezerre perelnek téged.
Ezt ugye nem ügyvéd mondta neked? Mert akkor cseréld le.
Olvass vissza, nem ezt mondtam.
És te vagy hülye de mint a segg.
A diszkrimininációs kérdés is kérdés lesz egy bíróságon az illető aki elkövette majd kap egy elmarasztalást (igen, azt!!!) vagyis ejnye-bejnye na menj szépen haza.
Én meg noha voltaképpen nekem adnak majd igazat de "mellékesen" fizethetek akár több százat is a hangfelvételért... egy másik per tárgyaként melynek vádja: személyiséghez fűződő jogok megsértése.
És de igen, ezt egy ügyvéd mondja nézz utána ki az (annyit elárulok: TV2-nél van, médiajogász...)
Madárkám. Segg vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!