Lehet a főnöknek ellenvetése ha az új módosított munkaszerződést nem írom alá egyből hanem elviszem jogásszal átnézetem és majd aláírom-vagy épp nem írom alá?
Kaptunk egy új módosított szerződést ami sok pontban (tehát az összes lényeges pontban) kedvezőtlenebb mint az előző. Kevesebb a fizu, már nem jár pénz az ügyeletre stb.
A vezetés úgy képzelte hogy odadugják a dolgozók orra alá munka közben és kapják is vissza aláírva úgy hogy a dolgozónak elolvasni se volt ideje.
És parázs vita alakult ki, ugyanis én elvettem és eltettem. Mondták kérik vissza aláírva. Mondom mi az hogy aláírva? Még el se olvastam. Akkor olvassam el. Mondom erre jó, ez egy több oldalas jogi szöveg, abbahagyom a melót leülök egy nyugodt helyen és elolvasom. Majd egy óra múlva jövök ha elolvastam.
Azt nem lehet. Hát akkor? Elolvasás nélkül írjam alá? Hümmögtek.
Mondom eleve nem szándékozom aláírni addig míg jogász nem látta a szöveget.
Na itt borult el a főnök agya. Jogász? Minek? Mondom mert én nem vagyok az ez meg jogi szöveg, majd egy jogász átnézi.
Hát azt nem lehet. Mi az hogy nem? Mert nincs köze másnak hozzá. Mondom sorry ha én megbízok egy jogászt hogy nézze át az ÉN szerződésem, akkor van köze hozzá, mert én bízom meg vele.
Kikapták a kezemből a szerződést, így most én vagyok a cégnél az egyetlen aki új szerződés nélkül van a többi birka aláfirkantotta úgy hogy el se olvasta. Csak legyintenek mondván úgyis azt csinál a cég amit akar.
És tkp igazuk van, mert ők állásban maradnak kevesebb pénzzel ugyan de maradnak, míg én egy darabig a régi szerződés szerint kapom a nagyobb pénzt de napok kérdése hogy valami „hatalmas” bűn miatt kapom a fegyelmit és az azonnali felmondást.
3-as, alapvetően igazad van, csakhogy ha beletörődünk, akkor nem is lesz másmilyen :-( És ki álljon ki az emberért, ha nem saját maga?
Nyáron Hála Istennek a balatoni vendéglátósok már eljutottak odáig, hogy nem igazán kaptak munkaerőt a nevetséges fizetésért 12-14 órás munkaidőre..
3-as pont az ilyen hozzáállás miatt van így minden. tudják a munkáltatók, hogyha valaki pattog, a többi úgyis lapítani fog, és nem állnak mellé, mert féltik az állásukat. és akkor persze nem is nagyon pattog senki ennek tudatában, mert "jajj, úgysincs esélyem", és inkább az ismerőseinek siránkozik, hogy egy rakás szar a munkája, lenézi a főnök, csicskáztatja, nem fizeti ki a túlóráit, meg úgy egyébként is rosszul fizet.
ha az emberek tömegesen elkezdenének járkálni és jelentgetni a munkáltatójukat a munkaügyi bíróságnál ilyen-olyan szabálytalanságok miatt, és végül többen nyernének is, akkor lehet, hogy a cég is meggondolja azt, miután milliós tételekre büntetik, hogy érdemes-e g_cizni a dolgozókkal...csak hát ehhez össze kéne fogni.
"Baromi nehezen találnék másikat."
Miért? Akkor a mostani hogyhogy van? Ha ide kellesz akkor máshova is szerintem.
Hát igen. A többi dolgozó akit lebirkáztam (mert ezzel együtt akkor is birkák) között is van 2 gyerekes anya aki inkább aláír BÁRMIT csak ki ne rúgják.
Meg van 50 feletti aki örül hogy egyáltalán munkahely még szóba áll vele, meg van zéró végzettségű aki előtte közmunkázott és most örül hogy már nem ott van stb
És ezek mind "örömmel" írják alá. Örömmel mert még mindig jobb mint a kirúgás.
Szerencsére nekem van alternatívám, így azért nem dől össse a ház a kirúgástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!