Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Közalkalmazottat visszafokozha...

Közalkalmazottat visszafokozhatnak klinikán? Lent részletezve!

Figyelt kérdés

11 éve dolgozom egészségügyben klinikán mérnökként, az átsorolást a volt tanszékvezetőnek köszönhetem. Most 7. éve új tanszékvezető van, akivel szintén jóban vagyunk, mindenki kedveli, maradhattam ugyanebben a pozicióban.

Viszont októberben behívott magához és mondta, hogy Ő hamarosan nyugdíjba megy, elárulta ki lesz az új tanszékvezető (december 3-tól), akivel viszont senki sincs jóban. Oly annyira, hogy azt is elárulta engem is vissza akar fokozni nagyjából portási állásba. Ez az egész számomra egy nagy röhej, ugyanis 2,5 hónapja van egy új mérnöki állásom január 3. tól, amivel többszörösét fogom keresni a jelenleginek, szóval: menni is akartam.

Mivel 21 éves munkaviszonyom van, nyilván az a cél a visszafokozásával, hogy magamtól menjek el, és ne kelljen nekem végkielégítést adni.

Kérdésem pedig az: mit tudok ez ellen tenni, hogy megkapjam a végkielégítést? Nekem így 21 év, becsületes munka után úgy érzem ez járna.

#bér #közalkalmazott #bér fokozat
2015. nov. 23. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:
szerintem meg pont arra vagy kíváncsi, hogyan tudod elérni, hogy ők küldjenek el, hogy mehess az új helyre, és még végkielégítés is járjon.
2015. nov. 23. 20:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Menni akartam, de mi régen tudjuk, hogy ki lesz az új tanszékvezető, ezért néztem új állást.
2015. nov. 23. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha te mondasz fel akkor amúgy sem jár végkielégítés.

Az, hogy visszafokoznak még jó is lehet, hátha felmondanak neked ha nem fogadod el az új pozíciót.

2015. nov. 23. 20:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem Te jól gondolod! Erre nem gondoltam, és milyen igazad van!
2015. nov. 24. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!