Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri Budapestre költözni? Lent

Megéri Budapestre költözni? Lent

Figyelt kérdés

Elsősorban előrehaladás miatt kérdezem. 27 éves leszek hamarosan, 4 éve diplomáztam ( közgazdászként). Érettségi után egy évet kint voltam Asztriába, majd diploma után visszamentem 2 évre. Az elmúlt másfél évben itthon, egy kis vidéki városban dolgozom, beszerző címszó alatt, de igazából titkárnő vagyok, egy kis magyar vllalkozásnál. Nem igazán jutok előre, megélek, de jövőt nem látok ebben. De azt se szeretném,hogy szobalányként v pincérnőként öregedjek meg kint. Van némi anyagi tartalékom,pár százezer forint, belevágjak Budapestbe? Vagy inkább vidéki nagyobb városokban, megyeszékhelyekben gondolkozzak?

Vas megyei vagyok. Angol erős középfok,( nyelvvizsgval)+konyhanyelvi német.

Nem csak a munka, fizetés érdekel, hanem maga a vélemények Bpről is.

2015. nov. 23. 17:47
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
de akkor is nehéz egy idegen városba költözni
2015. nov. 28. 12:20
 22/29 anonim ***** válasza:
nem mondtam hogy nem lehet, de ez mindeképp hátrány mintha ott születtem volna. Érted remélem? persze te ott születtél, neked könnyű beszélni
2015. nov. 28. 12:21
 23/29 anonim ***** válasza:
Egy féléve költöztem be Budapestre, semmiben nem érzem, hogy hátrányban lennék. Nagyon örülök, hogy így döntöttünk a párommal, itt minden helyben van, és nem kell ingázni a munkahelyre. Mi nehéz abban, hogy idegen városba költözz? Egyszer fel kell nőni, de ha nem akarsz, senki nem kényszerít rá, hogy ideköltözz.
2015. nov. 28. 15:33
 24/29 anonim ***** válasza:
sajnos meg kell tennem ezt a lépést, mert itt csak toporgok egy helyben már évek óta.
2015. nov. 28. 16:00
 25/29 anonim ***** válasza:

"nem mondtam hogy nem lehet, de ez

mindeképp hátrány mintha ott születtem

volna. Érted remélem? persze te ott születtél,

neked könnyű beszélni"

Nem értem mire gondolsz. Én is jöhettem volna vidékről illetve párom például pont vidékről származik. Semmi jelentősége hol laktál előtte.

Vagy arra gondolsz, hogy jobban ismerem a várost, közlekedést? Ez igaz de nincs jelentősége. Hidd el én is Google mapset nézek, GPS-t használok ha ismeretlen városrészen van dolgom.

Vagy nem erre gondolsz?

2015. nov. 28. 20:23
 26/29 anonim ***** válasza:
de erre gondolok. Ezzel magyaráztam hogy egy vidéki számára teljesen ismeretlen, senkit sem ismer meg ilyenek. Na ezért is van hátrányban mert lehet nem akart oda költözni de egyszerűen muszáj volt mert nem tudott a lakhelyén előrébb lépni hanem csak egy helyben topogott. Én ezt érzem most. Keresem az itteni lehetőségeket, de számomra megfelelő itt nincs.
2015. nov. 28. 20:48
 27/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, sokat segítetek vele!

Én is ezért költöznék fel, a lehetőségek miatt, ahogy írtam is.

2015. nov. 28. 23:16
 28/29 anonim ***** válasza:
Hát akkor mondom ne félj, mert nekem pestiként ugyanúgy utána kell néznem ha ismeretlen városrészen van dolgom. Én se tudok minden buszt merre jár... Ismerősöm nekem sincs aki pl munkát tudna adni ha ilyesmi ismerősre gondolsz. Gyere bátran Budapestre ha úgy érzed itt több a lehetőség. De itt sincs kolbászból a kerítés és ne gondold, hogy "ős" pestiként bármivel is könnyebb itt.
2015. nov. 29. 03:05
 29/29 anonim ***** válasza:
nem úgy értettem, hanem a családra, barátokra, rokonokra gondoltam.
2015. nov. 29. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!