Megéri Budapestre költözni? Lent
Elsősorban előrehaladás miatt kérdezem. 27 éves leszek hamarosan, 4 éve diplomáztam ( közgazdászként). Érettségi után egy évet kint voltam Asztriába, majd diploma után visszamentem 2 évre. Az elmúlt másfél évben itthon, egy kis vidéki városban dolgozom, beszerző címszó alatt, de igazából titkárnő vagyok, egy kis magyar vllalkozásnál. Nem igazán jutok előre, megélek, de jövőt nem látok ebben. De azt se szeretném,hogy szobalányként v pincérnőként öregedjek meg kint. Van némi anyagi tartalékom,pár százezer forint, belevágjak Budapestbe? Vagy inkább vidéki nagyobb városokban, megyeszékhelyekben gondolkozzak?
Vas megyei vagyok. Angol erős középfok,( nyelvvizsgval)+konyhanyelvi német.
Nem csak a munka, fizetés érdekel, hanem maga a vélemények Bpről is.
"Albi + rezsi + bérlet 100-ból? Jaj de aranyos."
Nem én írtam de ezek nekünk is kb ennyibe kerülnek két főre. Igaz, hogy a bérleti díj csak 45 ezer, de nagyon nagy szerencsével talán-talán a kérdezőnek is lehet ennyi. Pl ha ismerős lakását olcsón kiadja neki. De nem könnyű az biztos, már évekkel ezelőtt se volt könnyű nekünk, mert hetekig keresgéltem a neten.
Zugló, 46 nm-es panel bútorozott lakás 105eFT+rezsi!(a rezsi: távhő, horribilis közös költség, net +TV, szemétdíj, víz,villany,gáz,)erre jön a mobilteló és a Bkv bérlet. Nyilván a 8kerben uaz a fele, de akkor sanszos, h hazafelé leütnek.
Számold hozzá a kaját, (ha beteg leszel a kiesett költségeket, gyógyszert), ha pasi vagy: borotva, ha nő: tampon. Emellett tusfürdő, wc-papír stb...Közbe is jöhet bármi, eg itt Bpen mindig látni fogsz vmit ami kell( ruha, cipő, szórakozás, mozi)...Így kalkulálj, végtére is közgazdász vagy!
Te tudod mennyiből jössz ki, mert van, aki azt írja 100 nettóból jön ki, van, aki 500ból sem....
De miben vagy hátrányban? Te is Budapestre tudsz költözni.
Én is albérletben lakom Budapesten, így teljesen lényegtelen, hogy mindig is Budapesten éltem a szüleimmel is már. Miután az ember kirepül otthonról önmaga választhatja meg hol szeretne élni. Teljesen mindegy, hogy előtte valahol vidéken vagy Budapesten éltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!