Nettó 150 ezer forintos fizetés mire elég Budapesten? Milyennek számít?
20: Egy: Nem állítottam, hogy lehet ennyi pénzből táplálkozni, hanem a trollkodó állította, hogy hazudok az, ha valaki kevesebbet költ, mert nem lehet 1800 Ft-nál kevesebből kihozni az ételt, és kérte, hogy írjunk már egy listát, mit eszünk egy nap, olyan ember, akinek kijön 30E Ft-ból egy hóra.
Én erre leírtam, mit ettem.
Semmiféle átlagos kijelentést nem tettem, hogy ennek mindenkinek ki kell jönnie, és hazudik, akinek nem jön ki, mert ennek itt épp az ellenkezője történt.
Úgyhogy evvel rossz helyen kopogtatsz.
Ez nem normális étkezés, amit itt páran leírtok...
Ha segít, nálunk 2 főre:
albérlet 100, rezsi 35
Kaja/egyéb: 90-100 ezer
Utazás: 20 ezer
Tehát szerintem a 150 sajnos kevés, ha egyedül laksz albérletben, egyébként épphogy ki lehet belőle jönni.
"a kóla és a csoki nem kaja"
Ez az árbizonyatásban nem jó érv, mivel a csoki messze drágább, mint a szerinted kaják. Egy kiló csoki 1800 Ft, egy kiló alma 250 Ft, egy kiló csirke 800 Ft. Tehát ez még pont arra bizonyíték, hogy még nálam is sokkal olcsóbban kijön az, aki nem csokit eszik, hanem ahelyett gyümölcsöt, húst.
Hűha, 84 forintos kóla, az aztán minőségi :D
Lehet amúgy hosszabb távon szart enni rizzsel meg mindenféle műhűnyást, aztán majd 10-20 év múlva nézhetsz, jó esetben.
Értelems ebdet 100-ből ki lehet például hozni, a munkahely menzáján nagyon jól főznek, mondjuk én nő vagyok és nem nagy étvágyú, így lazán megkajálok egy ezresből, de akkor még nem vacsoráztam, nem ettem 2 bármi egyéb falatot 2 étkezés között, ha megéheztem, reggelizni mondjuk nem szoktam egy bögre tejeskávén kívül. Szóval sajnos minden egyéb étkezésre is rá lehet egy újabb ezrest számolni, legalább. Nyilván ha időnként magadra főzöl, veszel kurmplit, hagymát, virslit, esetleg kolbászt, kis szalonnát, baromi finom és laktató kajákat össze lehet dobni, csak továbbra sem ettél még semmi vitamint például.
Durrognak itt a havi 40-50-60 ezres kajaköltségek per fő.
A melós mit szóljon aki nettó 69 ezerért dolgozik? ROhadjon meg?
"úgy gondoltam, hogy
egy egy embernek elég lyukat azért ki lehet
venni 50-ből. Ha nem, akkor bocsánat."
Lehetett évekkel ezelőtt és ha szerencséd volt nem emeltek. Nekünk például több éve csak 45 ezer forint a bérleti díj, szóval még most is. Pedig egy hasonló ilyen másfél szobás lakást 80 alatt nem kapsz a környéken. Szerencsénk van vele, pedig annak idején neten találtuk.
Kaja: Látom milyen vita megy, úgyhogy kíváncsi lennék nekünk mennyi lehet de nem szoktam mindent felirni, majd esetleg megpróbálom ezentúl. Mi is főzni szoktunk.
Múltkor carbonara spagettit pont számoltam, kb 1000 forintra jött ki jó drága sonkával, ami 3 férfias adag volt, szóval 333 Ft per adag, a munkahelyi menzán ez minimum 800 Ft (és kisebb az adag).
Tuti jóval olcsóbb főzni, szerintem nem is fele, még annál is olcsóbb.
Aki 280bol 100at félre tud rakni annak nagy gratula!! Ennyit mi is megtakarítunk de ezek szerint többet kellene mert nálunk szerencsére kicsivel 300 fölött van kettőnk havi bevétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!