Mit tehetek ha bolti eladóként dec 24-én 20h-ig benn akarnak tartani dolgozni?
Egy lakótelepi kisbolt kettő eladóval. Én lennék az egyik.
A főnök ukáza: dec 24-én is munka van és nyitva vagyunk ahogy szoktunk. 20h-ig.
Minden létező bolt bezár még a nagy teszkó is legkésőbb 14kor az utolsó járművek (BKV) is leállnak 16h-ra onnantól fogva csak éjszakai járat van.
Én meg a minimálbéres bolti eladó ott vagyok 20h-ig (se nem tulaj se nem családtag nem vagyok).
És még be se jelenthetem a munkaügyi felügyeleten hiszen azonnal tudná a főnök ki volt a bejelentő és buktam az állást.
Betegállomány? Hát itt ilyen nincs, beteg az nem lehet az ember mert akkor se kell bemenni többet.
Mit tehetek?
Felmondani nem akarsz, beszélni vele nem akarsz, feljelenteni nem akarod.
Annyit megkérdeznék: te a helyemben feljelentenéd? Ha tudnád hogy
a) másnap utcán vagy
b) egy olyan kistelepülésen laksz ahol semmi de tényleg semmi nincs, még az önkormányzat saját közmunkaprogramja sincs már az is áttevődött más településre
Még a szaros közmunkás bérért is napi 30-40 km -t kéne utazni a köv olyan településre ahol van ilyen program.
ÉS a bukszád üres a téli tüzelő nincs megvéve mert nincs 20.000 ft-om se, ennyi lenne a munimum rendelési tétel a tüzifánál.
Na te mernél lépni?
Aztán télen megfagyni a saját lakásodban ha egy fillér és állás nélkül maradsz a télre?
Mert nyáron még csak ellennék, idénymunka a mezőgazdaságban akár feketén, saját kiskertben termelés esetleg cserebere adásvétel stb.
De télen? Éh és fagyhalált jelentene a munkahely vesztés.
Persze új helyet lehet találni jön majd a szöveg.
Mikorra? Mert ha másnapra akkor oké.
De ha csak 2-3 hónap is: addigra éhenhaltam megfagytam.
Talán mondjuk úgy kellene felmondani, hogy előtte keresel munkát, nem utána, nem? Amiket itt felsorolsz, azok egyszerű kifogások, várod a sült galambot, az meg nem akar repülni. Ha változtatni akarsz, akkor változtass, ugyanis az ilyen teszetoszaságnak amit művelsz MINDIG az a vége, hogy a munkahelyed akármilyen okból megszűnik (teljesen mindegy, hogy azért, mert a főnöknek elege van belőled vagy mert mondjuk csődbe megy), te pedig szembesülsz a felsorolt problémáiddal úgy, hogy egyáltalán nem leszel rájuk felkészülve. Szted innen fogsz nyugdíjba menni? Szted majd jobb lesz vmitől? Mitől? Attól, hogy sajnálod magad?
Sz*r a melód? Kezdj el más állás után nézni! Rossz helyen laksz? Költözz el! Add el a mucsaröcsögei villát és menj el onnan. Nem tudsz belőle lakást venni Pesten? És? Bérlemény, társbérlet, másik város. Persze ha te ragaszkodsz a mucsarögöcsei létbizonytalanságodhoz, azzal nem lehet mit kezdeni...
" Miert dolgozol napi 2 orat ingyen?
Köszönjök a trollkodást, napi menet
megvolt."
Igen, ezt csinalod. Hiaba mondunk barmit, te csak mondod a hulyeseget es ertelmes kerdesemre se tudsz valaszolni, hogy miert dolgozol ingyen.
kerdesemre se tudsz valaszolni, hogy miert dolgozol ingyen.
Na trollkám! Akkor megválaszolom a kérdést. Hogy miért dolgozok napi 2 órát ingyen? Azért hogy még másnap is be kelljen menni dolgozni.
Mi történne ha lejárna a fizetett 8 óra és hazamennék? Többet be se kéne menni.
Kielégítő a válaszom?
Az én párom szakács. Nem csak 24-én hanem 25én sőt szilveszter is fog dolgozni.
Vannak olyan melók ahol kell. Lehet a tulaj szemétláda de mivel tőle kapod a fizetést megteheti.
Az én párom nem panaszkodik, pedig nem kap extra pénzt ugyanúgy az órabérét kapja.
Költözz vissza Pestre mert lehet hogy olcsóbb a ház vagy az albi mucsaröcsöge után 2 utcával....de mostmár tudod te is az okát.
z én párom nem panaszkodik, pedig nem kap extra pénzt ugyanúgy az órabérét kapja.
Na hát látod mennyivel jobb nekem. Én még az órabéremet SE kapom.
Mivel 12-én le fogom dolgozni, és szombat nem lenne munkanapom így 24-én úgy dolgozom hogy már ledolgoztam, de egy fillér pluszt se kapok rá = ingyen dolgozom aznap 10 órát.
Na a pároddal is van ilyen?
Ha amúgy dolgoznál 12-én is akkor nem ingyen dolgozol 24-én. Azért mert amúgy sok helyen nem dolgoznak nem azt jelenti hogy neked sem kell.
Maximum azt teheted szóvá hogy miért nem 16.00ig vagytok nyitva mint a Tesco miért 20.00-ig.
DE el kell mondani és otthagyni csajágaröcsögét és menni oda ahol van munka.
Én nem dolgoznék ennyiért és kész és nem gondolom hogy extra válogatós lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!