Mit tehetek ha bolti eladóként dec 24-én 20h-ig benn akarnak tartani dolgozni?
Egy lakótelepi kisbolt kettő eladóval. Én lennék az egyik.
A főnök ukáza: dec 24-én is munka van és nyitva vagyunk ahogy szoktunk. 20h-ig.
Minden létező bolt bezár még a nagy teszkó is legkésőbb 14kor az utolsó járművek (BKV) is leállnak 16h-ra onnantól fogva csak éjszakai járat van.
Én meg a minimálbéres bolti eladó ott vagyok 20h-ig (se nem tulaj se nem családtag nem vagyok).
És még be se jelenthetem a munkaügyi felügyeleten hiszen azonnal tudná a főnök ki volt a bejelentő és buktam az állást.
Betegállomány? Hát itt ilyen nincs, beteg az nem lehet az ember mert akkor se kell bemenni többet.
Mit tehetek?
akkor simán nyitva lehet 8-ig a bolt, 24-e nem ünnepnap
Ha ez így van akkor miért van hogy minden létező bolt bezár 14-kor legkésőbb 15kor még a teszkó auchan spar cba plázák stb is, a buszok vonatok leállnak és más menetrend lesz stb stb
Vajon ezek a boltok miért zárnak be? Hiszen nem lenne muszáj nekik, csak még egy rabszolgahajcsár teszkó se akkora tirpák paraszt hogy 24-én szenteste dolgoztasson.
De itt bivalybasznádon egy porbafingó semmi kis bolt atyaúristen tulaja meg van akkora paraszt.
"A szabadnapozóknak:
akkor szabadnap, ha előtte ledolgozza!"
OK, igazad van, a szabadnap pongyola megfogalmazás volt, 24-e pihenőnap.
28/2014. (IX. 24.) NGM rendelet, 2. § c)
"december 12., szombat munkanap
december 24., csütörtök pihenőnap"
Mivel a kereskedelemben egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgoznak, ezért nekik mindegy, hogy van-e áthelyezés. Nem érinti őket. A havi óraszámnak kell meglennie, mint az összes többi hónapban. Nem kell ténylegesen előre ledolgozni semmit, mivel lehet, hogy amúgy is be lenne osztva 12-re, szombatra. De az is előfordulhat, hogy egyik napra, sem 12-re, sem 24-re nincs beosztva.
Akiket ez az áthelyezés érint, azok, akik egyenlő munkaidő-beosztásban dolgoznak. Hétfőtől péntekig pl. 9-17:30. Nekik munkanap lesz a 12-e, szombat, és pihenőnap 24-e, csütörtök.
Hétfőtől péntekig pl. 9-17:30.
Esetemben a munkaidő papír szerint H-P 10-18-ig, valójában 10-20-ig mert csak 8 órára vagyok bejelentve erre kapom a minimálbért.
Tehát akkor nekem semmilyen logika és jogszabály szerint nem lehetne munkanap 24. És tessék.
Ha tényleg így van a szerződésedben, és nem tértetek ki arra, hogy egyenlőtlenül is beoszthat, akkor nem dolgoztathat 24-én, mivel az pihenőnap.
Persze, most jöhetek itt a joggal, ha eleve ingyen túlórázol, ez nem fog sokat segíteni.
Simán csak szembesítsd a tényekkel,
Hidd el nekem tudja ő jogszabályt nagyon is jól.
De tud még mást is. Tudja a koromat anyagi helyzetemet és az 50km -es körzetben számomra szóba jöhető összes munkalehetőséget is ismeri.
És innentől fogva felmosórongynak használ én meg örülhetek hogy még így is vagyok.
Miert dolgozol napi 2 orat ingyen?
Köszönjök a trollkodást, napi menet megvolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!