Mit tehetek ha bolti eladóként dec 24-én 20h-ig benn akarnak tartani dolgozni?
Egy lakótelepi kisbolt kettő eladóval. Én lennék az egyik.
A főnök ukáza: dec 24-én is munka van és nyitva vagyunk ahogy szoktunk. 20h-ig.
Minden létező bolt bezár még a nagy teszkó is legkésőbb 14kor az utolsó járművek (BKV) is leállnak 16h-ra onnantól fogva csak éjszakai járat van.
Én meg a minimálbéres bolti eladó ott vagyok 20h-ig (se nem tulaj se nem családtag nem vagyok).
És még be se jelenthetem a munkaügyi felügyeleten hiszen azonnal tudná a főnök ki volt a bejelentő és buktam az állást.
Betegállomány? Hát itt ilyen nincs, beteg az nem lehet az ember mert akkor se kell bemenni többet.
Mit tehetek?
Hülye tanács az első.
Hát ha már mindeképp bukni akarnám az állásom hát hülye lennék én felmondani. Mondjanak fel nekem és fizessék a vágkielégítést.
Ha-ha álmodik a nyomor. Egy ilyen hely hogy fizetné.
2 megoldás van:
A, 1 percig nem dolgoznék ilyen helyen
B, ha mégis, akkor megoldanám ott a mellékest. Pl szét rabolnám az egész boltot. Ha már nem jelent be, nincs betegség, stb. akkor legalább érje meg a bejárás!
Nem munkanap, szabadnap, ugyanis december 12 lesz áthelyezett munkanap.
Kérdező, a busz senkit nem érdekel, én este tízig leszek ügyeletben, de ez van.
Így van, ez nem munkanap, hanem szabadnap, vagyis olyan, mint egy szombati nap.
Jogilag semmi nem különbözteti meg a 24-ét bármelyik másik naptól. 31-ét sem. Ezeken a napokon a legtöbb munkáltató nem dolgoztat túl sokáig, de úgy látszik, a tiéd nem így van vele.
Azt teheted, hogy nem dolgozol ilyen helyen. (Persze egy ilyet el lehet azért viselni. Rengeteg ember dolgozik még ilyenkor is. Kicsit át kell szervezni a karácsonyt, de van még bő egy hónapod rá.) Ami miatt viszont biztos nem dolgoznék ilyen helyen, hogy megmondják, hogy nincs táppénz. Gondolom a szabadsággal is ilyen bőkezűek, és aláírják helyetted is, hogy kivetted. Na ilyet biztos nem játszanék.
Ráadásul minimálbér... Bolti eladók egy multinál akár a minimálbér 1,5-szörösét is megkereshetik, de az biztos, hogy egyik multi sem minimálbért ad. Meg ők kifizetik a pótlékokat, van táppénz, szabadság, minden legális. Nem is értem, miért jó ilyen jó magyar vállalkozóknál dolgozni.
senki se mondta hogy jó.
csak ha az ember olyan helyen él hogy 40-50 km a legközelebbi tesco vagy akármi akkor gáz van
hiszen utazni mivel és hogyan? kocsi nincs vonat busz órák lennének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!