Hogy megy a szabadság kiadása? Arra a részre gondolok, ami felett a munkavállaló rendelkezik? Lehet olyan jogszerű ok, hogy egész évben nem engednek szabira noha kérem?
Elvi kérdés. Van 24 nap szabim. Lassan vége az évnek. Többx kértem már szabit egy napra el nem engedtek. Indok: sok a munka. Mindig. A munka tényleg sok, de attól még a szabi az jár, és nem a dolgozó feladata megoldani hogy legyen mindig ember.
Szóval. 24 nap szabi. Ennek egy részével (negyedével?) én rendelkezem, ha előre írásban kérvényezem, nekem azt ki kell adni amikor és ahogy én kérem? És nekem nem kell indokolni hogy miért most meg miért így miért úgy, hanem van X napom az jár és én kiveszem mert jár és pont? Ezt jól tudom?
És amennyiben a munkáltató jogszerű erre nem mondhat semmit csak azt hogy mehetsz?
Jogszerűen nem történhet meg, hogy egész évben egy napra el nem mehetek noha többx kérem, bármit is diktál a cég érdeke? Sok a munka, hát sok a munka, de ez már a cég baja.
Mert van olyan hogy a cég nyomós érdeke felülírhatja egy akár már engedélyezett szabi kivételét is (ha bejön egy nagyobb munka pl) de olyan nincs hogy semmikor mert „meló van”?
Ezeket így jól tudom?
És miért elvi kérdés az egész? Azért mert a válasznak is csak elvi a jelentősége? Jól sejtem hogy a cég gyakorlata teljesen jogszerűtlen és etikátlan de nem számít mert annyira kell az állás hogy úgyse teszek semmit, mert nem kockáztathatom az elvesztését. Kussolok és tűrök. Mi mást tehetnék. Ha jogi útra terelem repülök és egyszerűen nem alternatíva az állástalanság még 1-2 hónapig se. Aztán lehet a bíróság a javamra dönt de ez semmit se segít rajtam ha állás nélkül maradok akárcsak 1 hónapra is.
Kérdező:
"14 nap = kb 3 hét"
14 nap még mindig kereken 2 hét... Nem 14 nap szabadságot kell ugyanis biztosítani egyben, hanem 14 munkaszüneti napot. Amiben benne vannak a pihenők, az ünnepnapok, stb... is.
Konkrétan jogalap részedről egy azonnali hatályú felmondásra a munkáltató magatartása.
Egyébként erről annyit hogy ha munkanélküli akarok lenni nem kell fárasztani magam felmondásokkal... elég ha megkérdem a főnököt hogy a túlórapénzem az amit még soha nem fizetett ki az hol van?
Ez a kérdés elhangzik és többet be se kell menni.
14 nap még mindig kereken 2 hét.
Na hát mennyivel jobb a mi cégünk. Itt tök nyolc hogy 14 nap az két vagy három hét mert itt se 2 se 3 hetet nem adnak ki, de még 2 vagy 3 napot se.
Legalább nem kell ezen filózni.
Te az a luzer vagy aki naponta irja ki ide a hasonlo hulyesegeit?
Gondolom egy szavad se igaz csak ma ezt a mesét találtad ki...
"Egyébként erről annyit hogy ha munkanélküli akarok lenni nem kell fárasztani magam felmondásokkal."
Egyébként erről annyit, hogy láthatóan senki nem néz tovább az orránál. Leragadnak annál, hogy "tűrni kell", mert elveszíted a munkád, de azért jó "panaszkodni".
Mégis milyen munkahelyet veszítesz el? Tényleg tök jó ingyen dolgozni napi 10-12 órát, hétvége az minek? , család is csak dísznek van otthon, az életet pedig gyorsan és egyszerűen le kell élni, mindenféle pozitív élmény nélkül, rabszolgaként. Hiszen ez a cél, nem?
Fásuljunk bele mindenbe, hiszen az egy szuper állapot...
Én hergeltem fel egy egész üzemet, mert még a minimálbért sem kapták meg. Teljesítménybéres rendszer volt. Tele volt beszari emberekkel, de szerencsére akadt 2-3, aki nem tartott velük. Ez a 2-3 ember kiharcolta (mindenkinek) azt, ami törvényesen járt. Szerintem utólag bánták, hogy nem lépték meg előbb. Azóta is ott dolgoznak.
Én az ilyen munkahelyet egy percig sem sajnálom, pedig 45 év feletti vagyok, kis faluban élek (környéken munkalehetőség semmi), és nem vagyok agyonképzett.
A munkanélküliség lehetőségével pedig felesleges engem riogatni. Voltam, nem is egyszer, teljesen ellátatlan is, de egyiket sem bántam meg.
Voltam, nem is egyszer, teljesen ellátatlan
Én még egyetlen egyszer sem voltam ellátatlan fizetés nélküli nem is mernék megkockáztatni egy hónapra se, inkább elmegyek szart lapátolni és hagyom hogy ostorral vágjanak végig rajtam mint a rabszolgákon (mert az is vagyok). Bármi lehet csak az állástalanság az nem.
... akkor nem szóltam egy szót sem...
A kérdés felvetésed tényleg csak elvi kérdés volt, sőt inkább "költői". :)
(Máskor nem pazarlom energiáimat feleslegesen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!