Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bérigény? Mennyi fizetésre...

Bérigény? Mennyi fizetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

szakmai asszisztens munkakör

feladatok: vevőkkel, beszállítókkal való kapcsolattartás,beszerzéssel kapcsolatos ajánlatkérések, megrendelések kiadása,vállalatirányítási rendszer és az ISO-val kapcsolatos dokumentumok kezelése,kapcsolattartás a könyveléssel,szükségszerű bejelentések elvégzése(egyszerűsített foglalkoztatás, EKÁER)munkavállalók személyi anyagának kezelése,cégvezetés munkájának támogatása,

elvárások: felsőfokú végzettség,

angol nyelv kommunikációs szintű ismerete (írásban, szóban),10 ujjas gépírástudás, számítógépes ismeretek,

megbízható, önálló munkavégzés,jó kommunikációs és szervező készség,

előny:angol üzleti nyelv ismerete írásban, szóban,

beszerzés területén szerzett tapasztalat, műszaki/kereskedelmi felsőfokú végzettség.

Mind az elvárásoknak, mind az előnyöknek eleget teszek.Vidéki megyeszékhely, magyar tulajdonú termelő cég, foglalkoztatottak száma: 31 fő.

2015. nov. 13. 16:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
27%

Pont ez a baj az ilyen jellegű cégekkel, ezért nem tudnak normálisak és versenyképesek lenni.

Teszem azt van éves szinten 300 milliós alapanyag és egyéb beszerzése, ha ezt Mancikára bízzák 2 kávéfőzés és egy ember ki vagy bejelentése között. Ezért Mancika bérköltsége havi 250e ft.

Ha felvett volna a vezetés egy hozzáértő, tapasztalt beszerzőt akkor az simán -10%-al tudna dolgozni, tehát 30 milliót spórolna a cégnek éves szinten. Cserébe a havi bérköltsége 700e lenne (tehát +450e per hó, 4,5 millió per év), vagyis még mindig 25 milka maradna a tulaj zsebében. De neeeem, mert jó lesz a Mancika is a 100+1 feladatra - amit persze mind xarul csinál.

Ugyan ez igaz eladási oldalra is. Nálunk pl. van olyan termék, amiből éves szinten 50 milliós darabszám felett adunk el. Nem drága a termék, ~ 100 ft körül van. Ha itt egy tapasztalt, kemény key accounter 1-2 forinttal magasabb áron értékesíti a darabot (ami csak 1-2%!!!) akkor lehet számolgatni az mennyi plusz a cégnek.

Azt még megérteném, hogy összevonják a HR-t meg a titkárnőt, mert az kb. kutyát nem izgat, de ez egy vicc kategória...

2015. nov. 14. 08:56
 12/25 anonim ***** válasza:
#11: Oda van írva, hogy ASSZISZTENS! Nem ő fogja, hozni a döntéseket, itt egy olyan pozícióról van szó, amire kb mindegy kit vesznek fel.
2015. nov. 14. 09:31
 13/25 A kérdező kommentje:

csináltam kis cégnél és nagyobbnál is már ilyet.

itt szerintem nem én fogom hozni a döntéseket. HA ugyanaz lesz, mint a kis cégnél, ahol már dolgoztam, akkor ki lesz adva, hogy ettől és ettől rendelj ennyit és ennyit. punktum. (ott 180at kaptam zsebbe, hivatalosan pedig olyan 100 körül)

Amúgy nem vagyok Mancika, hozzáértő vagyok!! ( bár tudom, hogy nem nekem szólt, de ez a komment nem a kérdésre válasz!!)

2015. nov. 14. 12:38
 14/25 A kérdező kommentje:

diplomám van, két idegen nyelvet beszélek, ( angol felső, német középszint) és tapasztalatom.

nevetséges az a 120-130 ezer. párommal ketten lakunk albérletben, lassan 30 évesek vagyunk, és ha ennyivel megelégednénk csak arra telne, hogy kifizessük a lakbért, rezsit, együnk, esetleg hétvégente mozi v egy pohár valami valahol, illetve némi spórolt pénz, ha elromlik valami megjavittassuk. tudom, hogy nálunk sokkal rosszabb körülményekközött is élnek emberek, de ez attól még nem vígasz. megbecsüljük amink van, de megelégedni ennyivel nem fogunk. szeretnénk idővel saját lakást ( házat igazából) meg gyerekeket is, akiket tisztességesen fel tudunk nevelni.

ilyen kevés pénzből nem lehet.

egyébként nézem kortársaim, akik velem együtt végeztek az egyetemen, sokan elvannak a szülőkkel, nekik jó ez a pénz, tesséklássék kapcsolatban a párjukkal, amit keresnek azt meg elszórakozzák. elkeserítő, hogy ennyire nem tervezik a jövőjüket, csak elvannak mint a befőtt a polcon.

2015. nov. 14. 14:48
 15/25 anonim ***** válasza:
#kérdező: Ez az állás nem igényel szakmai tapasztalatot, felsőfokú angol tudást sem, németet meg pláne nem. Pályakezdők számára is alkalmas. Ha magas fizetést akarsz keress olyan állást, ahol ezekre szükség van. Pályakezdőknek korrekt a nettó 130 ezres fizetés.
2015. nov. 14. 15:19
 16/25 A kérdező kommentje:
igen, tudom. igazából most itt el is tértem a tárgytól. az a gond, és ezt tapasztalatból mondom, hogy vannak helyek, ahol az említett elvárások vannak, és ott se fizetnek többet.
2015. nov. 14. 15:37
 17/25 anonim ***** válasza:
50%

# 12/

Érdekes dolgok vannak ám odaírva... Pl. ha asszisztens és nem ő hozza a döntéseket (ergo csak annyi a dolga, hogy megírjon egy e-mailt meg egy számlát) akkor:

- Miért elvárás a felsőfokú végzettség

- Miért elvárás az önálló munkavégzés (ha úgysem kell semmit önállóan csinálni...)

- Miért előny a beszerzési területen szerzett tapasztalat (ha ugye semmi szükség nincs rá)

- Miért előny a kereskedelmi felsőfokú végzettség?

Egészen biztos vagyok benne, hogy a munkafolyamat itt úgy nézne ki, hogy a főnök megmondja Mancikának (bocs), hogy vegyen 10 raklap ezt vagy azt. Kitől, mennyiért azt oldja meg, max. ennyi a keret. Ez meg kr_va messze van attól, amire egy asszisztens való (hogy megmondják neki, hogy kinek és mit írjon és rendezze a részleteket).

2015. nov. 14. 16:28
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

ugyanmár, ezeket mindenhova odaírják! egy érettségit igénylő munkához is! sőt még ennél cifrábbakat is. olyan a hirdetés, mint a jelentkezők önéletrajza meg motivációs levele. fényezi magát mindenki.

az elvégzett iskola csak egy dolog, mellette mindenki felsorol 10-20 olyan készséget, ami rendkívül hangzatos, mert a neten ezeket olvassa. de semmi köze a valósághoz.

az én levelemben is szerepelt, hogy milyen jó csapatjátékos vagyok, pedig utálok csapatban dolgozni, csak a multinak ez kell. erőltetik nagyon, csapat így, csapat úgy, de azok nem csapatok 99%-ban, hanem csoportok.

a bruttó 7-800 ezres fizetés meg egy vicc, amit fentebb írt valaki. még hogy 30 millió hasznot hozna valaki, aki ért hozzá. ugyanmár, nem így működik a világ. ha így működne, erről a cégvezető szerinted nem tudna? ha lehet olcsóbban rendelni, vagy kedvezményeket kicsikarni az üzleti életben, azt meg is teszik. és egy-egy nagyobb rendelés érdekében maga a beszállító, alvállalkozó ajánlja fel a kedvezményt. egy asszisztens ezzel nem tud machinálni, akármilyen okos-ügyes 5 nyelvet beszélő szuper munkaerő, főleg nem 30 milliót.

az is fura meglátás, hogy ezért nem képesek ezek a kis cégek fejlődni és terjeszkedni. te hol élsz? millió ilyen kkv van ebben az országban, és elég jól megélnek, fejlesztenek, bővülnek, hisz az állam is támogatja őket, és igény is van a szolgáltatásokra. nyilván nem marad fenn 10-ből 10 vállalkozás, de butaság azt állítani, hogy nem működnek. viszont hogy egy 30 fős cégnél az asszisztens hazavigyen nettó 500-at, az tényleg a vicc kategória. asszisztens, ember!!! nem középvezető vagy felsővezető, csak egy telefonálgatást és táblázatkezelést végző kisegítő!

kérdező, ez betanítható munka, nem igényel semmiféle szakmai előképzettséget, az ilyenért pedig többet ne várj. ha vannak céljaid és álmaid, valamint ennél többet érő végzettséged, akkor keress valami testhezállóbat, valami szakmába vágót.

2015. nov. 14. 16:56
 19/25 anonim ***** válasza:
19%

Utolsó:

Gondolom életedben nem dolgoztál még se beszerzőként se key account ként olyan cégnél, ami 50 mrd+-os forgalmat bonyolít (gondolom nem, mert akkor nem irkálnál ilyen ostobaságokat).

2015. nov. 14. 17:16
 20/25 anonim ***** válasza:

Hát kérdező ez ilyen világ. nekem egyetem, PhD fokozat, angol, spanyol nyelv = nettó 102E ft

A másik lehetőségem a közmunka.

2015. nov. 14. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!