Ez törvényes, vagy be kéne jelenteni a céget?
Ma voltam állásinterjún, telefonos értékesítő.
Az a lényeg, hogy elkérték az adataimat, meg még egy két kérdést kérdeztek, papíron.Aztán mikor rákérdeztem a fizetésre, mondták, hogy mivel értékesítés, ezért jutalékos. EZ még nem is lenne durva, hiszen ilyen cégből rengeteg van, viszont itt egyáltalán nincs semmi alapfizetés. Tehát ha én havi 200órán át visszautasítást kapok telefonon, akkor semmit nem keresek, hanem önerőből, szórakozásból eljártam telefonálni.
Ha érdekel valakit, be tudom linkelni a cég hirdetését..mellesleg hogyan vegyem biztosra, hogy nem használják fel az adataimat?
Ha munkaviszony, akkor van minimálbér. Azon felül még az, amiben megegyeztek. :)
Ha megbízási jogviszony, akkor van megbízási díj. Az annyi, amennyiben megegyeztek. A feladat teljesítésekor jár a díj.
"hogyan vegyem biztosra, hogy nem használják fel az adataimat?" Ezt nem tudja Neked senki garantálni. A törvény csak annyit ér, amennyit betartanak belőle. Reméld, hogy ők betartják. :)
nem vállaltam el.
Igazából úgy volt, hogy telefonon mondták, hogy van 4 óra betanulási idő, amikor bejelentenek, erre a 4 órára is. Aztán kezembe nyomtak egy nyomtatvány-kérdőívet, amin meg kellett adni az adataimat, plusz beírni a végzettséget, stb, bérigény..
Aztán kiderült, hogy NINCS alap, csak a termékek eladása után kapok pénzt. Amúgy semmit, mert hogy kell valami motiváció. Én pedig mondtam, hogy nekem fix összeg kell, mivel vannak kiadásaim hónapról hónapra, és nem szeretnék úgy járni, hogy nem keresek semmit, közben pedig fizetni kell majd a számláimat, az étkezést, amit a munkahelyen eszek, utazási költséget, stb, és ha nincs pénzem, kéregethetek a szüleimtől vagy a páromtól. És ezt nem akarom. Hobbi szinten annak, akinek van félretéve, lehet, hogy jó állás, de nekem az lenne a fontos, hogy tudjam, mennyivel lehet gazdálkodnom. Főleg a mai világban...
És akkor ugye otthagytam őket, de a kitöltött papír ott maradt..amúgy ez a hirdetés: [link]
A hirdetés tele van hibával, a nagyon egyszerű emberek nyelvén íródott, jófogáson hirdet, és gmail-es postafiókja van.
Komoly ember az ilyet messziről elkerüli.
Egyébként "tök érdekes" a hirdetés.
Munkaviszony, de nincs bérezés. Ejha. Ezt lássa csak meg a Munkaügyi Felügyelőség... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!