A mellékes jövedelem szerzés be kell jelenteni?
Figyelt kérdés
Szeretnék 8 órás munkám mellett hirdetni a falu főterén kihelyezett hirdetőtáblán, hogy jövedelemkiegészítés céljából vállalnám számítógépek javítását, karbantartását stb. Azt szeretném megtudni, hogy ezt megtehetem-e vagy ezt csak vállalkozóként csinálhatnám?2015. márc. 10. 14:49
1/4 anonim válasza:
Csak valami vállalkozói formában,mert számlát kell adnod.
2/4 anonim válasza:
Mindenféle jövedelmet be kell jelenteni különben adócsalás miatt bukhatsz.
A szolgáltatás kategória meg eleve számlás.
Ez sajna nem úgy megy, mint mondjuk egy takarítás, hogy barátok ajánlanak tovább és sutyiban eltakarítgatsz egy-két embernél vagy kisebb irodákban és senki nem tud róla.
Ezt bizony hirdetni kell, szem előtt vagy, sok ügyfeled lehet tehát számlát kell adni esetleg garanciát is.
3/4 anonim válasza:
Természetesen ezt csak vállalkozóként csinálhatod, meg persze ha van hozzá releváns szakképesítésed.
4/4 A kérdező kommentje:
Sajnos sejtettem, hogy így van. Akkor pl ház körüli munkát sem kereshetek így, mert az is szolgáltatás... gondolom én.
2015. márc. 10. 17:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!