Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehetek közmunkás, vagy...

Lehetek közmunkás, vagy valami segélyre jogosult vagyok?

Figyelt kérdés
A tanulói jogviszonyom augusztusban megszűnt, ma voltam a munkaügyi központba. A tb-t nem kell fizetnem, viszont azt állították hogy segélyre nem vagyok jogosult, ez igaz? Munkaviszonyom még nem volt. Közmunkás lehetek?
2015. okt. 28. 16:39
 1/6 anonim válasza:
1 évig nem kapsz segélyt ez tény. Az csak egy év munkanélküliség után jár.
2015. okt. 28. 16:44
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
Nem értem: miért nem próbálsz meg munkát keresni? Ha már végeztél az iskolával, akkor mi akadálya?
2015. okt. 28. 16:51
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

A munkanélkülit a ledolgozott időd és a volt fizetésed alapján számolnák ki.

Ha még nem is dolgoztál, milyen jogon akarsz máris pénzt lenyúlni a rendszerből? Azoktól, akik keményen dolgoznak?

Jól tájékoztattak, nem vagy rá jogosult.

Azt megértem, bár etikátlan, de munkaad szempontjából érthető, hogy egy 55 éves embert vagy egy 3 gyerekes anyukát nem szívesen vesznek fel.

DE egy fiatalt, aki most esett ki az iskolapadból, miért ne akarnának alkalmazni?

Az az igazságg, hogy sokakkal szemben előnyben vagy, mert ha beregisztráltál, akkor pályakezdőnek minősülsz, és a munkaadók kedvezményt kapnak, ha téged alkalmaznak.

Vagy nem felel meg egy gyári munka, egyből valami könnyű melót szeretnél jó nagy fizetéssel?

Én a keleti országrészben lakom, ami elmaradott a nyugatihoz képest. Mégis rendszeresen van felvétel a környékbeli gyárakba, és nem azért, mert sorra hagyják ott az emberek, hanem nőnek a megrendelések, bővítenek a gyárak.

Egy csomó ipari parkban folyamatosan vannak építkezések, bővítenek a gyógyszergyárak, a nyomdák, a Lego, stb., stb.

Szerintem aki 18-20 évesen akar dolgozni, az tud is.

2015. okt. 28. 17:04
 4/6 anonim ***** válasza:

annyit azért hozzá tennék a támogatható pályakezdők kedvezményeiről egy csomó cég(persze főleg a kisebbek) nem is tudnak. én is többször tapasztaltam már, hogy ami kis/középvállalkozás volt, megemlítettem nekik interjún, csak néztek, hogy ilyesmiről ők nem is tudnak.

amúgy igen, gyári munka az van. muszáj valami ilyennel kezdeni, kivéve ha nincs nagyon erős kapcsolati rendszered kiépítve. még egy jó szakmával is nehéz elhelyezkedni bizonyos országrészekben, ha nincs mellette tapasztalatod, hát még ha szakmád sincs(ezt ugye nem írtad le például, hogy van-e vagy csak érettségi).

2015. okt. 28. 21:00
 5/6 A kérdező kommentje:
3.: ki mondta hogy én dolgozni akarok? Eszem ágában sincs, ne viccelj... Azt meghagyom a kedves válaszolóknak
2015. okt. 30. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:

haha, persze.

akkor nem sírnál itt segélyért.

élősködj csak a családod nyakán továbbra is.

2015. okt. 31. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!