Hogyan lehet ebből a közmunkás körforgóból kitörni?
A közmunkával az a gáz, hogy bélyegként rajtad marad. Nem tudom, hogy milyen szintű pozícióra pályázol, de ahol nem tudod előnyként villantgatni (gyakorlatilag sehol), ott inkább a - saját érdekedben - hallgasd el (mondjuk a könyvecskéből utólag majd kiderül).
A tesóm kálváriája, hogy hiába van nagyon jó végzettsége és tapasztalata; több mint két év be nem jelentett munka után (utólag derült ki, hogy a munkáltató nem fair) képtelen ezzel mit kezdeni: ha beleírja a pályázatba és az interjún magyarázza, akkor fixre veszik, hogy hazudik. Ha nem írja bele, akkor pedig úgy tűnik, hogy már három éve nem dolgozik... akkor meg be sem hívják. Folyamatosan egyezteti / változtatja az önéletrajzát a korábbi munkahelyeiről az ismerős HR-esekkel, de erre ők sem tudnak jó megoldást. A másik ilyen a közmunka. Egy ilyen beszélgetés során mondta az egyik Hr-es srác, hogy az sem jó ajánlólevél, mivel ha a "szakmádban nem tudsz competitive érvényesülni", akkor... :(.
De;nem tudom, hová és milyen pozícióba pályázol.
Azért az önéletrajzomban azt nem reklámozom, hogy jelenleg közmunkán vagyok, csak annyit, hogy x helyen y munkakör + főbb feladatok.
Magával a munkával nincs bajom, irodában dolgozom január óta, 1-4-5 hónapos szerződésekkel, vannak részei a munkának, amik szakmába vágnak, főállásban szívesen csinálnám, de így már kissé besokalltam. Ugyanazt csinálom, mint a rendes közalkalmazott kolléganők, azzal a különbséggel, hogy fele annyi a fizu, korlátozott a szabadság, éves szinten 6-7 nappal kapok kevesebbet, mint ami járna, és még ezt sem tudom akkor kivenni, amikor szeretném vagy szükségem lenne rá.
Legutóbb egy állásinterjúról estem el ez miatt, mert nem volt szabin, ezért elmenni sem tudtam a város másik végébe, ez kb 2 órás kiruccanás lett volna, nem mondhatom, hogy kiugrok a pékségbe ebédért, mert az nem tart addig, időpont módosításra meg nem hajlott a hr-es. Így mégis, hogy találjak egy rendes állást, ha nem tudok elmenni egy nap közben lévő interjúra, ha nem a szomszéd épületig kell elmenni, hanem kicsit távolabb?
Értem a problémád.
Akkor nincs más megoldás, mint a szabadságokkal játszadozni (pl. hirtelen beteg leszel aznap, amikor az interjúra kerülne a sor), vagy mondvacsinált indokokkal fél nap szabikat kikérni.
Nem tudok mit mondani; légy szemtelen és kreatív!
A szabikkal nem tudok sakkozni, jelenleg egy sincs, mert kényszerből már ki kellett venni, ami erre az időszakra járt, kifizetni nem fizetik és átvinni sem lehet a következő időszakra, az arra járó adag meg arra sem lesz elég, amit elvileg a téli szünet miatt tartalékolni kellene.
Max. a betegség jöhetne szóba, de 1-1 napra kiírnak egyáltalán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!